reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Witam
Dzis caly dzien mam kiepski, cisnienie mi skakalo, mierzylam az kilka razy bo mialam takie uczucie jakbym czula jak mi serce wewnatrz pika, cisnienie 140/90
Maz pojechal na grzyby a ja sama zmagalam sie z mala i moim kiepskim samopoczuciem, no ale przynajmniej troche grzybkow do suszenia przywozl:tak:
Mowicie o przeprowadzkach ze wzgledu na faceta, skad ja to znam, moze nie az taki szmat drogi ale dla faceta przenioslam sie z duzego Poznania do malej miescinki:szok:

Sluchajcie ja znow pomarudze, ale na poczatku naszego forum jest temat :Lista majowek-bez komentarzy, prosze byscie sprawdzily czy jestescie na liscie czy jest data porodu wg OM i czy jest prawidlowa, jak co prosze o info na pv, bo ostatnio troche nowych osob sie pojawilo i jestem chyba nie na bierzaco. Chcialabym troche zmodyfikowac i "upieknic" liste:tak::-D

A ja dzis zajadalam sie jak glupia bigosem od tesciowej pychota normalnie

reklama
To życie potwierdza, że kobieta skora do poświęceń bardziej niż mężczyzna ;)

Bigosu to i ja bym zjadła, ale tylko takiego od mojej mamy, może sama zrobię, ale czy będzie mi się chciało.

Smażę domowe frykasy, nawet mężowi się zachciało.

Ostatnia edycja:
Biedroneczka, widze ze mamy podobny problem z cisnieniem. bierzesz cos? ja biore 2,3 razy dziennie dopegyt-pomaga i dzieki temu dobre rokowania dla ciazy. Eh skad te cholerstwa sie biora;/ Tez masz mnostwo przeciwwskazan z tym zwiazanych? dieta, zakaz pracy itd?

sembonzakura ja i przed ciaza mialam z tym problemy (po mamie). Ciezko jest to zatrzymac;) Jedz duzo blonnika, no i nie wstrzymuj-nie wiem, wychodz do lazienki, nie pij gazowanego, staraj sie lekkostrawne rzeczy jesc. Sama nie do konca sie stosuje....ale jakoś to jest. Moj M mowi zebym sie nie krepowala, ale ja tak nie umiem;)

Cześć Dziewczyny!
Wczoraj byłam na bardzo fajnej imprezie rodzinno- przyjacielskiej i UWAGA, wymiękłam o 19.30 - musieliśmy się zwinąć do domu spać.

kasienkadg - do Dąbrowy na Pogorię przed ciążą zaliczyłam wycieczkę rowerową, super sprawa! ;-) Teraz już pewnie przez dłuższy czas nigdzie nie popedałuję..

Cześc dziewczyny!
miłej niedzieli!
ja od rana nerw, wczoraj wieczorem tez, pokłóciłam się z mężem, płakałam. mysle ze on nie rozumie moich emocji i rozterek, stresów w ciazy i zawziecie sie kłocił, a mnie teraz duzo nie trzeba! :(
wiec sie nie odzywamy dzis do siebie, a ja mam taki poranek, ze najchetniej bym plakala w poduszke, w dodatku dzien ponury, senny!
boje sie o dzidzie czy ten moj stres nie zaszkodzi :( jak widac maz wogóle!

Witam leniwie prosto z łóżeczka z kawką! (której nie piłam od tygodnia, a dziś mnie naleciało:tak:)

Pogoda troszeczkę smętna, ale jedziemy dziś do lasu na spacer, może znowu troszkę grzybów się nazbiera.

Ja dziewczyny ze wzdęciami też walczę, czasami mam uczucie jakby miał mi brzuch wybuchnąć, przed ciążą tak nie miałam, ale teraz biorę duphaston, który niestety te wzdęcia podkręca.

Ja na razie przechodzę ciąże bez większych problemów i aby tak zostało, chociaż mam chorobę krwi i bardzo krótką szyjkę macicy, modle się oby wszystko było ok, jak każda z nas zresztą.

Eve82 przykro mi z powodu kłótni, staraj się nie stresować podejść do całej sytuacji obiektywnie, niestety mężczyźni do końca nie zrozumieją naszego stanu, mój mąż jakoś specjalnie też nie traktuje mnie z powodu ciąży, myślę, że troszkę zmieni się jak brzuszki wyjdą na wierzch. Głowa do góry!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć mamusie,
ja akurat muszę przyznać, że akurat wzdęcia mnie nie męczą.
Słyszałam od dziewczyn z innego wątku, że pomaga im Activia. Mam nadzieję, że te dolegliwości szybko wam miną.

U mnie dziś znowu brzydka pogoda i zimno. Aż mi się z łóżka nie chciało wstawać

Do góry