reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Aśka:) dziękuję za te słowa. Wiesz ja długo się starałam o dzidzie i skończyło się niestety na in vitro, ale jak miałam transfer to wiedziałam, że się uda nie wiem skąd, ale tak mi intuicja mówiła. Teraz też wiem, że musi być dobrze chociaż jest strach przed nieznanym, ale jestem dobrej myśli.
Też trzymam &&&&&&&&&&& za wszystkie nasze fasolki i mam nadzieję, że w tym gronie dotrwamy do maja 2013r.

reklama
AŚKA! Błagam, wybacz, muszę to zrobić, bo:
Bynajmniej to nie to samo, co przynajmniej. WYBACZ!! To moja największa językowa alergia :-D

Citrus dziękuję za uwagę, może będę Ci wysyłała moje posty do redagowania? Bo teraz to się będę zastanawiała nad użyciem każdego słowa czy przypadkiem nie będzie Tobie przeszkadzało (nie wywoła u Ciebie alergii?)

Ostatnia edycja:
Alfa ja myślę, że nie powinnaś się przejmować za bardzo tym co mówią lekarze i pewnie nie tylko oni.
Ludzie chyba tak są stworzeni, że gadają i komentują nie zastanawiając się, czy to kogoś nie zrani.
A tak naprawdę, skoro pragniesz dziecka to każda droga by osiągnąć szczęście jest dobra.
Późne macierzyństwo (choć dla mnie to takie grubo po 40!!!) ma swoje uroki i dobre strony!
Myślę, że skoro twoje ciało przyjęło bąbelka i pozwoliło mu się zagnieździć, to MUSI być dobrze!!!

Cześć Dziewczyny!
Podczytywanie Waszych postów to coś, co bardzo pomaga mi, bo tak strasznie chce mi się spać i tak mi słabiutko, że po prostu nie WYRABIAM w pracy.
Problemem jest dla mnie poprawne wystukanie numeru telefonu :-(
Nie wiem naprawdę, co mam robić, bo to dopiero 8my tydzień.

Zazdroszczę tym dziewczynom, które mogą odpoczywać i jak to czytam, to mi się po prostu płakać chce:-(
Nie mam siły myśleć logicznie w pracy, rozwiązywać klientom problemów- masakra.

Nie rzucajcie się na mnie, że narzekam- ja po prostu muszę gdzieś się wygadać...

W poprzedniej ciąży jakoś miałam więcej sił na aktywności, studia, dodatkowe zajęcia, a teraz wegetacja...

czesc,
ja wlasnie wysiedzialam z moim synkiem kilka godzin u lekarza, cala noc nie spal i krzyczal momo pomoz z bolu, w pewnym miejscu chlopiecym zrobilo mu sie zapalenie i nie dawal rady, ale mamy masc i proszek do kapieli wiec oby bylo lepiej

Aska- nie przejmuj sie, wiekszosc robi bledy czy z przeoczenia czy ot tak, ja tam swoich postow nie czytam po napisaniu by sprawdzac, odkad nie mieszkam w pl i mowie czytam itp w wiekszosci po niemiecku tez bledze ze hej :) ale to chyba nie jest najistotniejsze na tym watku

alfa- ja nie wiem czy lekarze generalnie maja zle podejscie, sa porpostu ostrozniejsi gdy skonczy sie te 35 lat i sa dodatkowe czynniki obciazajace, wiadomo lepiej troche wiecej przebadac i uswiadomic pacjentke niz zbyt malo, moze wydaje ci sie ze tak patrza, ja tez caly czas jak patrze na moja wage mam wrazenie ze polozna i lekarz tez to jakos maja na uwadze :)
oj doczytalam o dietetyku, nie ma co delikatny i wrazliwy facet, napewno masz zaufanego gina i o ewentualnych problemach watpliwosciach mozesz przeciez z nim porozmawiac a innym nic do tego

milego dnia

Aśka, tu nie chodzi o to, czy mnie się to podoba, czy nie. Słowo "bynajmniej" nie oznacza "przynajmniej" i jest to po prostu BŁĄD ZNACZENIOWY. Jeśli się nie zna znaczenia jakiegoś słowa, to się go po prostu nie używa. Nie ma tu mojej złośliwości, tylko zwyczajne zwrócenie uwagi na istotną rzecz. Lepiej, żebym ja Ci zwróciła na to uwagę, czy żeby ktoś w myślach Cię podsumował, gdy powiesz to na głos np. w pracy?

Załączniki

• bynajmniej.gif
    bynajmniej.gif
    13,7 KB · Wyświetleń: 69
Dziewczyny czy Wy jecie dużo nabiału? Pijecie mleko? Ja nie lubię mleka, kefirów. Jogurt może dla mnie nie istnieć, choć czasami jem na śniadanie z płatkami lub musli. Czytałam że w 8 tc trzeba pić 3 szklanki mleka dziennie...... la mnie to nie wykonalne :(

citrus daj spokój .najważniejsze ,że się zrozumiałyśmy.
a tu nie jesteśmy w pracy, tylko forum jest naszą przyjemnością.
Rozumiem ,że dbasz o to aby język był poprawny. Proszę czasem przemyśl to co piszesz zanim wyślesz, bo ktoś może nie poczuć się tu z nami fajnie. a tu nie o to chodzi.
podreślam jeszcze raz tu jest nasz relaks, nasze wsparcie

Pola ja jem to na co mam ochotę .W tym tyg jest to ser biały z jogurtem naturalnym. Mleka nie pijam.

reklama
Do góry