reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Byłam u naczyniowca. Na szczęście nic się nie dzieje, mam łykać Cyclo 3 Fort (na krążenie, mogą stosować go kobiety w ciąży!) i smarować nogi Liotonem 1000.
Cyclo 3 Fort też Wam polecam, jeśli już zauważyłyście u siebie pajączki, albo odczuwacie "ciężkie nogi". Nie ma sensu czekać, aż się pojawią żylaki, albo nogi zaczną mocno boleć, to już wtedy to będzie "po ptokach".

reklama
Hallo
Ja jestem ale baardzo zapracowana. Muszę dokończyć sprawy w firmie bo wieczorem wyjazd służbowy. Wizyta marnie tzn. nic nowego się nie dowiedziałam! Powiedział mi tylko że jestem w ciąży i nawet na USG mnie nie zapisał.
Pozdrawiam

Czarnulka - gratuluję, cieszę się że wszystko jest OK.

Ja znów mam falę lęków - czy na pewno wszystko ok bo nie mam mdłości :( Dowiem się dopiero w piątek na wizycie u lekarza i na usg. Proszę trzymajcie kciuki!!! ;)

Ja dzisiaj i jutro siedzę w domu na zwolnieniu od internisty :D No bo o ciąży jeszcze nikomu nie mówimy. Czekamy do końca października / początku listopada, czyli jak uda się utrzymać ciążę do 11-12 tygodnia.

Citrus zdradź co to za blogi piszesz :)

PolaTola, recenzencki (książkowy), o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu, plus teraz już macierzyński (link pod sygnaturą moją) ;-)

Ale jestem głodnaaaaaaaaaa! Zrobiłam sobie ciabattę z sałatą, żółtym serem, szynką z pieczonego indyka, pomidorami, ogórkiem kiszonym i rzodkiewką. Zaraz dostanę orgazmu :-D

Kasieńka, gdzie do gina chodzisz? Jeszcze się kiedyś okaże, że znamy się ze szkoły, czy coś :D

Citrus że ty zawsze musisz napisać coś takiego, od czego robię się głodna...

A ja dziś na obiad robię kluseczki :-D Już się doczekać nie mogę:tak:

Cześć dziewczyny :-)
Ja dziś pospałam sobie chyba do 9.30 po śniadaniu zrobiłam obiad pierogi z kapustą i grzybami, mam nadzieję, że dobre wyjdą i teraz mam chwilkę na neta.
Cieszę się, że po wizytach dziewczyn wszystko dobrze i małe fasolki rosną zdrowo. Ja wizytę u gina mam 15.10 ale pewnie bez usg a potem 26.10 już badania prenatalne i wtedy dowiem się co z moim małym szkrabem. Powiem Wam, że boję się tych badań prenatalnych bo mam już 39l, dużą nadwagę i mam wrażenie jakby wszyscy wkoło lekarze byli przekonani, że z dzieckiem będzie coś nie tak a ja wiem, że będzie dobrze. Nie wiem dlaczego mają takie podejście co niektórzy.
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych dwudziestu kilku lat, ale cóż ja długo nie znalazłam faceta, z którym chciałabym być tak do końca życia a potem były długie starania o dzidzię, więc to tak jakoś zeszło.
Wkurzają mnie lekarze, którzy są przekonani, że w tym wieku to już tylko chore dzieci się rodzi. Nawet taki jeden dietetyk w zeszłym tygodniu mnie wkurzył bo mi bardzo doradzał badania prenatalne bo jakby coś to będzie jeszcze czas na podjęcie decyzji. Myślałam, że go pogryzę normalnie, zamiast pocieszyć że trzeba być dobrej myśli to jakieś takie dziwne insynuacje i straszenie kobity w ciąży. Mam nadziej, że Was to nie spotkało?

Alfa ważne jest Twoje nastawienie, a póki co masz je super i tak trzymaj, dopóki nie ma pewności potwierdzonej badaniami, że coś jest nie tak, to nie ma się czym martwić:-) a skoro Twoja intuicja mówi Ci, że wszystko jest ok to tak na pewno jest.

Ja bynajmniej trzymam &&&&& za wszyskie nasze fasolki (te mniejsze i te większe) i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i dotrwamy wszystkie do maja 2013 roku:-D

reklama
AŚKA! Błagam, wybacz, muszę to zrobić, bo:
Bynajmniej to nie to samo, co przynajmniej. WYBACZ!! To moja największa językowa alergia :-D

Do góry