reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

a absolutnie nie chcę straszyć tylko znaleźć przyczynę. No ale chyba każdą z nas coś tam w brzuchu poboli czasem, to się kości rozchodzą, to dziecko uciśnie.
Zapominajka a Ty jakoś późno robisz tą glukozę, ja miałam już 2 tyg temu a jestem tydzień młodsza od Ciebie. No ale pewnie to wielkiej róźnicy nie ma te kilka tyg.

Mnie dziś głowa tez strasznie bolała ale jakoś przetrwałam i już jest lepiej. Zrobiłam salatkę z tuńczyka i teraz odpoczywam :)

reklama
Ja przeciw rozstępom stosowałam najpierw oliwkę, potem krem AA a teraz krem Mustela. Oliwka super się sprawdzała, ale jak rano spieszyłam się to wkurzało mnie że muszę poczekać żeby się wchłonęła

Moja mama po ciąży ze mną i siostrą (bliźniaczki) ma mega rozstępy na brzuchu - nawet dzisiaj rozmawiałam z nią na ten temat i pocieszała mnie że nic nie stosowała na brzuch więc może ja jednak uchronię się przed rozstępami :)

No i dodam że podziwiam moją mamę że nas urodziła naturalnie (o 20 wyszli z mieszkania i pojechali do szpitala a my urodziłyśmy się przed północą - ja byłam tą drugą :-p).

Nanu - ja też jutro wizytuję :)

No właśnie od początku mnie tak boli, na środku, boli bolą jak szybko się "skręcę" jak po coś sięgam, jakieś gwałtowne ruchy wykonuję. A może od tego rozchodzenia się kości coś złego stać? Mnie to kurde boli jak chodzę, jak stoję, siedzę, leżę to nie.

ból bioder, pachwin itp też przerabiałam z moją Kluchą, nawet jako leżąca
fakt, że ok 2 tyg. mnie bolało, a potem miałam spokój
teraz nic mi z tych rzeczy nie dolega,ale mam za to inne, tak dla równowagi:laugh2:
jak możecie to trochę poćwiczcie mięśnie Kegla i rozciąganie pachwin - to pomaga przy porodzie i później łatwiej wrócić "do siebie"
na pocieszenie mi się ob. bioder zmniejszył po porodzie:baffled::happy:

rozstępów nie mam :happy:ja też tylko oliwkę stosuję - Bambino, bo inne mnie uczulają:baffled:

Ja przeciw rozstępom stosowałam najpierw oliwkę, potem krem AA a teraz krem Mustela. Oliwka super się sprawdzała, ale jak rano spieszyłam się to wkurzało mnie że muszę poczekać żeby się wchłonęła

Moja mama po ciąży ze mną i siostrą (bliźniaczki) ma mega rozstępy na brzuchu - nawet dzisiaj rozmawiałam z nią na ten temat i pocieszała mnie że nic nie stosowała na brzuch więc może ja jednak uchronię się przed rozstępami :)

No i dodam że podziwiam moją mamę że nas urodziła naturalnie (o 20 wyszli z mieszkania i pojechali do szpitala a my urodziłyśmy się przed północą - ja byłam tą drugą :-p).

Nanu - ja też jutro wizytuję :)

matko i corko, jak ja sie boje naturalnego porodu dwojki dzieci..a polozna mnie wczoraj probowala za wszelka cene przekonac , ze to jest najlepsza droga..
poprzedni porod mialam bardzo ciezki i dlugi i jak mialoby sie to powtorzyc to ja wychodze, dzieki:baffled:
ja do poloznej, ze dopiero sie przekonalam do dwojki w brzuchu, a ona mi, ze jest grupa wsparcia dla rodzicow blizniakow
ja jej , ze moj naturalny porod trwal dobe, ze popekalam a znieczulenie nie zadzialalo, a ona, ze jest grupa wsparcia dla kobiet po ciezkich przezyciach porodowych
ja do niej , ze jestem okupana, bo moj organizm dopiero w miare odzyskal sile po ciezkiej chorobie, i jak bardzo sa te dzieci czekane i kochane, to fizycznie ciaza dla mnie jest ciezka, po prostu, a ta mi znowu z grupa wsparcia..

moja mysl koncowa byla taka, czy jest grupa wsparcia dla mordercow durnych poloznych:-D

reklama
Nanu - zatem wpadasz i wypadasz ze zwolnieniem ;)

kaja - mysle, ze kobiety z ciaza "mnoga" (podoba mi sie to okreslenie - moja mama przyjechala do szpitala z bolami a lekarz do niej "to chyba ciaza mnoga" i na rtg ja wyslal. Dopiero wtedy dowiedzila sie ze jestesmy tam 2 :) ) powinny miec prawo decydowania czy chca rodzin naturalnie czy przez cesarke! A Ty wolalabys to drugie tak?

Do góry