reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Hej babole;
muszę dziś jakieś zakupy wyczarować, bo w lodówce światło jedynie...

PolaTola nie daj się i szykuj do l4.

Framama ty chyba przechodzisz to, co ja jakieś 2-3 tyg temu. Wszystko mi nie tak było ... Oby ci jak najszybciej minęło.

Mnie dziś psica spać nie dawała.

reklama
A ja się wyspałam, śniło mi się, że śpiewałam piosenki Guns N' Roses... Tak, to zdecydowanie dobry sen :-D

Wkrótce spierdzielam do sklepu, proszek chcę kupić do prania dzieciowych ubranek, ale myślałam o małym kartoniku, żeby nie ryzykować wydania kilkudziesięciu złotych na proszek, który może się okazać podrażniający... :dry:

muszę dziś jakieś zakupy wyczarować, bo w lodówce światło jedynie...

haha, u mnie nawet światła nie ma, bo się żarówka spaliła:-D ale dziś odpuszczam zakupy, ledwo żyję, zaś mnie rozkłada... heh...

no dziś jeżdzę załatwiać te wszystkie sprawy, ale wracam i się kładę... niech się J. zajmie Zosią... a na obiad wyciągnę pierogi z zamrażary:zawstydzona/y:

Nia, no właśnie ja też tak sie zastanawiam, ze zawsze te parę godzin spokoju będzie, a jak ma być chora to i tak złapie... no nic, jest strochę czasu, zobaczymy....

miłego dnia dziewczyny:)

edit: a co do prania, to ja będe prać dopieor w kwietniu, jak wypiore i wyprasuję teraz, to i tak będę chciała robic poprawkę w kwietniu:-) więc szkoda sił, czasu i kasy... proszek mam jelpa, bo Zosi nadal w nim pierzemy (przez atopowoe zapalenie skóry przejście na inne proszki na razie się nie powiodło)

Ostatnia edycja:
Kora ty jesteś usprawiedliwiona :tak:

A ja się wyspałam, śniło mi się, że śpiewałam piosenki Guns N' Roses... Tak, to zdecydowanie dobry sen :-D

Wkrótce spierdzielam do sklepu, proszek chcę kupić do prania dzieciowych ubranek, ale myślałam o małym kartoniku, żeby nie ryzykować wydania kilkudziesięciu złotych na proszek, który może się okazać podrażniający... :dry:

Kup dzidziuś płatki mydlane. Albo wypierz w startym mydełku dla niemowląt takim za 2 zł z rossmana. Chyba, że chcesz wydać więcej np. na Jelp.

dołączam do grona wyspanych i nie wyspanych mamusiek:-)

zjedliśmy już z synkiem nasze "leżące" śniadanko, za godzinkę wpadną moje 2 przyjacielskie duszyczki- jeszcze z czasów liceum. cieszę się bo one nigdy nie siedzą tylko chcą pomóc- pranie, prasowanie, więc będę trochę odciążona. już powoli myślę co wezmę do szpitala, wolę się przygotować bo jak się okaże że mnie zostawią na tydzień-dwa to nie chcę być zaskoczona... moja córcia już płacze że będzie tęsknić. pytała wczoraj- a wrócisz już urodzona? - O MÓJ BOżE OBY NIE!!!! i mam nadzieję że góra w poniedziałek będę w domu!

noirel co do luteiny mam 2x2 niezależnie od tego czy doustnie czy dopochwowo. jak dostaję globulki to wtedy zawsze mam doustne a tak to nie (no chyba że tak jak teraz poproszę o zmianę)- mój gin jest dość elastyczny:)

citrus - ja na razie prałam w naszym vizir sensitive, dopiero w kwietniu będę prać w dzidziowym i za namową znajomych zamierzam używać Dzidziusia...

Framama - sił i powrotu do radości życia1

kora - będzie się u Was działo!

Zapo - u mnie też światło i zakupów nam trzeba:) ale to jutro, dziś mamy krupnik z wczoraj:p

Czytałam, że płatki mydlane oblepiają bęben od pralki :baffled:

To prawda, ale łatwo schodzą.
Ja ciuszki wyprałam wszystkie w żelu takim jak dla nas. A od marca będę prała w orzechach :tak: Żeby chemię spłukać. A potem zobaczymy.

Co do luteiny (miałam to wczoraj napisać) mój gin mówi, że dowcipna się lepiej wchłania i mimo dyskomfortu działa lepiej dla dziecka.

Ja się właśnie z kumpelą umówiłam na lumpki ( dobrze, że mam taki tani nałóg :-D)

Kartagina do szpitala weź wciągającą książkę i jakieś odmóżdżające coś, żeby nie myśleć. No i wracaj w dwupaku!!!!!!

Zapo sama nie wiem co mi jest.... toż to jakas katastrofa.
szczególnie ze impreza sobotnia za pasem a mnie się nie chce.....
Kartagina wiem ,ze łatwo jest mi powiedzieć ,,bo nawet nie umiem sobie wyborazić przez co przeszłaś i nie chcesz tego powtórzyć już nigdy więcej. Jednak trzeba być dobrej myśli, bo wszystkie majowe mamusie są wyjątkowe i ich dzieciaczki również i WSZYSTKIE URODZIMY W TERMINIE!
Citrus zdecydowanie płyn/proszek Dzidziuś. ona tak pięknie pachnie.

reklama
Hej dziewczyny
Kartagina tzrymam kciuki zeby szybko wróciła do domu z córeczka w brzuszku:)
Ja jutro mam kontrolna wizyte (po 7 dniach od wyjscia ze szpitala) i gina i juz sie martwie jak z moja szyjka wczoraj to brzuch mi twardnial co kilka minut :(a jak wstaje to mam jak kamien i tak w kółko:( nawet jak leze czuje jak robi mi sie goraco i brzuch zaczyna twardniec :( wiem ze te twardnienia moga skracac szyjke bo to skurcze chociaz lekarz w szpitalu powiedział ze moge tak juz miec do konca ciazy ale ja wiem ze takie twardnienia nie sa normalne bo w ciagu dnia jest ich kilkadziesiąt :( ja biore tylko luteine dopochwowo i scopolan, jutro chce zapytac lekarza o fenoterol wiem ze duzo kobiet bierze na twardnienia brzucha.

Do góry