reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Witam się!
Natalia-bis
ZUS już dawno powysyłał pity! Miałam z klientem ostatnio podobny przypadek więc jestem na bieżąco:
Są trzy możliwości:
1. Albo źle wpisali adres i Ci nie doszedł
2. Albo dostałaś kasę w tym roku i wtedy pit dostaniesz dopiero w 2014 roku
3. Albo Twój pracodawca zatrudnia więcej niż 20 osób i to on wypłaca CI świadczenie i na picie od niego masz chorobowe uwzględnione
Najlepiej zadzwoń do ZUSu tam Ci powiedzą wszystko, a jak nie doszło to podjechać sobie i na miejscu CI wydrukują
Kartagina:angry:i żeby mi to było ostatni raz!
Zapo współczuje przeżyć z pieskiem, mój też ostatnio się gdzieś skaleczył ale po chwili przestał krwawić
Citrus&&& i gratuluję pracy
Elajar szalona kobieto! Masz trzymać nogi zaciśnięte a nie okna myć

Mnie wczoraj wieczorem takie bóle jak na @ dorwały i myślałam że to już:szok: I wiecie co zamiast mieć doła że za wcześnie to się martwiłam że do tego cholernego 18 nie dotrwam:crazy: Co CI ludzie z nami robią!!
Wiem teraz co czują dziewczyny co są na finishu, nie zazdroszczę im stresów!

Ostatnia edycja:
reklama
ta ustawa jest okropna!!! tylko stresu ciężarnym przysporzyli :wściekła/y:
dziewczyny a czy któraś ma doświadczenie,albo chociaż wiedzę,jak wygląda ten "czop" co odchodzi przed porodem? ja w pierwszej ciąży nic takiego nie zauważyłam,ale teraz przy tym pesarze mam różne dziwne upławy i czasami się boję,szczególnie po "2" że to nie upławy tylko ten czop:szok:

Sembo, lacze sie w bolu w tesknocie za Polska, tez mi sie takie jazdy zdarzaja...:) Fajnie,ze chociaz mama do Ciebie przyjezdza. Moja stwierdzila,ze i tak w niczym mi specjalnie nie pomoze, wiec poczeka az to my do niej przyjedziemy. W sumie to mam do niej o to zal, ale zmuszac przeciez nie bede.

Mycie okien i wiosenne klimaty! Nasze tez prosza sie o czyszczenie, ale do tego niestety specjalna ekipe musimy zamowic, bo samemu to niebezpiecznie.

Kartagina, dobrze,ze sie odnalazlas!

Zapominajka, tak mi zal psineczki Waszej.Sama kiedys rozcielam sobie noge szklem rozbitym, w czasie przerwy na boisku szkolnym, pijusy to maja wszystko gdzies. Ale bedzie mogla po rekonwalescencji normalnie chodzic?

Powodzenia na wizytach!

minervaa obiecuję że to ostatni raz! ja zupełnie zapomniałam że mam wasze telefony, najpierw się przejęłam przed wizytą, potem po i tak czas zleciał...

noirel czop miałam przy I ciąży. to taki śluzowata grudka krwi!! także z żadnym upławem nie ma nic wspólnego. najpierw może się sączyć trochę krwi czystej a potem taki skrzep galaretowaty. i nic to nie boli:-)

Dzień dobry podwójne baby, dzień dobry tej jednej potrójnej i dzień dobry tej jednej wypakowanej xD ;*******

Ja już wstalam, chociaż nie chciało mi się... Poszłam spać dopiero o 3... ;/ dobrze ze obiadu nie będę musiała robić bo mam jeszcze ze wczoraj barszcz, a jak mężowi mało będzie to niech sobie sam coś zrobi mi i dziecku wystarczy ;) JUTRO WIZYTA juppi

zarazilyscie mnie opryszczka !!!!!!!!! dzięki bardzo ;]

Zapo - jak tam psina się ma?

Kartagina - witaj w śród żywych, tak było jakoś dziwnie bez Ciebie ;) super ze mała tak wspaniale sie rozwija, duza dziewczynka. Gr. Udanej wizyty ;)

Nia - no mam mam koleżankę i też jej powiedziałam ze jej podrzuce dziecko i nie ma z tym problemu ale zawsze może tak być ze będzie spala ze nie odbierze tel. bo będzie miała wyciszony...a do niej idzie się ze 25 minut.... wrrr to mnie dobija. Ale jakoś dam radę mój tato jest chętny do przyjazdu w każdej chwili ;) wolę mieć kogoś pewnego. No to ładnie Ci współczuję gdyby jednak te 2 h wracał do domu. A z małym masz super, bo mój też do przedszkola chodzi ale prywatnie góra mogę go zostawić na 3 h bo nie ma jeszcze 3 lat. Ale ja i tak bym nie poszła z bólami porodowymi zaprowAdzić go do przedszkola u mnie cały czas pod górę się idzie, ja teraz ledwo daje radę i już wole nie wychodzić w ogóle z domu bo nie mam sił targac dziecko, wozek i jeszcze siebie hehe.

Sembo- ty sie chyba zanudzisz w domu do czasu porodu. Hehe tak się zastanawiam gdzie łapy wsadzisz xD Ty to jak robot jesteś.

Wiikki - masz rację hehe pomylilam się chodziło mi o 33 hehehe dzięki ;***

Citrus - &&&&&& za wizytę :)

podziwiam was z ta energia ja za okna sie nawet nie łapie....

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM ;)

Ostatnia edycja:
ta ustawa jest okropna!!! tylko stresu ciężarnym przysporzyli :wściekła/y:
dziewczyny a czy któraś ma doświadczenie,albo chociaż wiedzę,jak wygląda ten "czop" co odchodzi przed porodem? ja w pierwszej ciąży nic takiego nie zauważyłam,ale teraz przy tym pesarze mam różne dziwne upławy i czasami się boję,szczególnie po "2" że to nie upławy tylko ten czop:szok:
jak to będzie czop to napewno rozpoznasz to taka kulka gęsta jak "koza z nosa" Hehe (sory za porównanie ale tak mi się pierwsze co kojarzyło) z dodatkowa ilością krwi to takie brzydkie i oslizle. Ale dziewczyny nie każdej wypada, ja miałam w szpitalu przebijany pęcherz i wraz z wodami odszedł dopiero wtedy.

moja mała jakaś cichociemna dzisiaj, to już jej pora na akrobacje, może to dlatego że kawy dziś jeszcze nie piłam? Idę pić kawę i budzić małą.
Wczoraj posegregowałam ubranka Larci przy okazji układania w jej nowych szafkach. Otórz uwaga, jak do tej pory (mama ma przywieść prezenty od siebie i babci, a teściowa od teściów, plus nadchodzi babyshower) naliczyłam 19 body z krótkim rękawem w rozmiarze Newborn, 9 body z długim rękawem, 16 body w rozmiarze do 3 miesiąca, 7 par spodenek, cztery bluzy, kurtałeczka, pajacyków 12, 5 sukieneczek, 4 sweterki... plus koszyk niedrapków, bucików, skarpetusi i czapeczek. Skąd to się wzieło ja pytam??? Może z 3 albo 4 razy kupiłam coś na ebayu, kilka razy w Primarku coś mi wpadło w ręke bo za funta... ale ja nie byłam na żadnych ubrankowych zakupach!!

reklama
Do góry