reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Z tego co pamiętam, to masz medelkę mini electric?! Ja jestem mega niezadowolona z tego laktatora, tak jak u Ciebie - prawie wcale mi nie odciągał :( Ręcznie było szybciej, więcej i ciszej ;-) (bo jak dla mnie to on głośny był..) Z tym, że ja go nie kupiłam w sklepie, a od laski na aukcji, która go używała niby tylko chwilę. Więc myślałam, że może był już wyeksploatowany na maxa.... a tylko w opisie babka napisała, że chwilę go używała i się poddała z laktacją. A jak piszesz, że i Tobie tak działa, to może jednak ten model jest do pupy :sorry2:

Stwierdzam, że ja to jednak jestem blondynka na maksa.
Dałam medelę mężowemu, żeby oblukał o co biega. Ten popatrzył. Wziął do rąk zasilacz i mnie wyśmiał, bo...
mój laktator działa na baterie, a ten zasilacz jest do ładowania akumulatorków. A ja "intelygentnie" usiłowałam na nim odciągać :zawstydzona/y:
Na bateriach idzie jak burza :-)

Zapo jak masz braki mleka to chętnie prześlę pocztą mój nadmiar!!! ja jestem mleczna jak hipopotam!!!!

!
Uświadomiłam sobie, że NIGY nie widziałam karmiącego hipcia :-D

Laski są jakieś normy przyrostu niemowląt? Bo Ptysia 500 gram w 2 tygodnie przybrała, a wasze po 1 kg. W szoku jestem, że taka różnica...

Cytryna będzie dobrze!!!

reklama
Będę podawać mm już przy każdym karmieniu (dopiero po piersi!!!). Nie chcę ryzykować zdrowia Mateusza przez własne ambicje. Jeśli będzie ciągnąć z piersi, laktacja i tak się utrzyma...

I jeszcze moja matka do mnie zadzwoniła i powiedziała, że mam przestać karmić piersią, bo mam mało wartościowy pokarm. No k*rwa mać, szlag mnie trafi :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
ale mnie uda i pachwiny napieprzają, reumatyzmu się nabawiłam. I chyba już do końca ciazy ( czyli nie wiadomo ile) nie wstane z łóżka ! :-(

Dziewczyny mam pytanie .... zwłaszcza do tych pracujących. Czy złożyłyście już wniosek o urlop macierzyński????? czy czekacie do porodu??? Bo ja już jestem głupia, zaczęłam czytać o urlopie i sama nie wiem czy powinnam go już złożyć ????
MOŻE MNIE KTÓRAŚ OŚWIECIĆ?????

dobra :zawstydzona/y: doczytałam :) już chyba wiem o co chodzi z tym macierzyńskim ;-)

Ostatnia edycja:
aska ja po porodzie bylam zaniesc zaswiadczenie ze urodzilam i to bylo wszyatko co ode mnie wymagali.

cytryna no!!nie jest zle! wazne ze wyniki ok.

a nam moja mama porwala mala na spacer i co my mamy zrobic z tym wolnym czasem??:-)

Ostatnia edycja:
Dzięki Noelle właśnie doczytałam, że była jakaś nowelizacja KP i macierzyński zaczyna się w dniu porodu a matka powinna donieść zaświadczenie ze szpitala albo akt urodzenia dziecka ;-)
U mnie jest jeszcze jeden problem ... bo ja już jestem po terminie a L4 maiłam do wczoraj .... noooo i dziś jestem na .. no właśnie, na wagarach :p bo moja ginka przyjmuje we wtorki i czwartki no i jutro do niej idę (na ostatniej wizycie mówiła, że jak bym się nie rozpakowała to ona wypisze mi kolejne zwolnienie) tylko, że ja już schizuję że jak by jutro jej przypadkiem nie było to będę w czarnej doopie :baffled:

NIECH TA GABRYŚKA DZIŚ WYŁAZI BO OSZALEJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!

Dałam medelę mężowemu, żeby oblukał o co biega. Ten popatrzył. Wziął do rąk zasilacz i mnie wyśmiał, bo...
mój laktator działa na baterie, a ten zasilacz jest do ładowania akumulatorków. A ja "intelygentnie" usiłowałam na nim odciągać :zawstydzona/y:
Na bateriach idzie jak burza :-)
:-D:-D
Aż z ciekawości musiałam odszukać mój zakurzony laktator żeby sprawdzić jak to wyglądało... Że może i ja źle podłączałam, ale jednak ja jechałam na bateriach... :-) I nawet nie wiem, gdzie jest zasilacz :confused:

Cytryna - kciuki za synusia! &&&

Aśka - ja dzwoniłam w piątek do pracy i pytałam księgowo-kadrowej czy wypisaćwniosek teraz czy po porodzie. Sama nie była pewna ale dzwoniła do ZUSu i oddzwoniła do mnie, że po porodzie mam przynieść zaświadczenie o porodzie i deklarację, czy chce wypłatę 100/60 %przez pierwsze pół roku i drugie pół roku czy 80% przez rok.

Przedwczoraj zrobiłam lody domowej roboty :))) i likier Bailays (też domowej roboty) . Dzisiaj po obiedzie nałożyłam lody i polałam tym likierem - PYCHOTA :cool2: Tylko zastanawiam się, co ja zrobie z taką ilością tego likieru, bo wiadomo - ja raczej nie mogę :p a mąż nie lubi słodkich rzeczy... a zrobiłam z pół litra wódki. Nie wiem co mnie naszło, że nie zmieniłam proporcji. Mam nadzieję że taki specyfik może długo stać w lodówce...

A wczoraj podrzuciłam córę moim rodzicom a ja z małżem do kina się udałam. Facet przy kasach pyta czy chcemy bilety normalne czy ulgowe. Mówię "normalne, chyba, że brzuch można zaliczyć do ulgi". I facet stwierdził OK :) dam ulgowy :DDD Mała rzecz a cieszy!

Laski są jakieś normy przyrostu niemowląt? Bo Ptysia 500 gram w 2 tygodnie przybrała, a wasze po 1 kg. W szoku jestem, że taka różnica...
Zapo moja Ada na wizycie pediatrycznej tydzień po wyjściu ze szpitala przybrała niecałe 200g więc jeszcze mniej niż Matylda ale pediatra stwierdziła że ok więc się nie martwię!

Normalnie jaka ja głupia jestem to szok bo od godziny chodzę z bananem na gębie bo moje dziecko chyba zaczęło się normalnie wypróżniać bez wysiłku. Do tej pory tak parła, że sie bałam żeby hemoroidów nie dostała. Czy to w ogóle możliwe:dry:?

reklama
Do góry