reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Cześć babeczki :)

Ale tu cisza ... chyba wszystkie na tego FB uciekły porzucając forum :(

A ja mam chyba jakiś kryzys :-( Mała prawie cały czas wisi mi na cycu, ciumka go i ciumka :sorry: i sama nie wiem czy je czy tylko ciumka i traktuje go jako smoczek :sorry: I sama nie wiem czy się najada ???? To już kolejny dzień jak siedzi mi na rękach (przy cycu) i dałam jej dziś MM:sorry: to trochę poleżała w leżaczku - tak z 40 minut - ale wypiła tylko 50 ml. Teraz wydoiła oba cycki i śpi mi na klatce .... aż się boję ją ruszyć - bo przy poprzedniej próbie tak się rozdarła :no: że myślałam, że będę płakać razem z nią.
Któraś z dziewczyn pisała o kryzysie w 3 tyg. ale nie myślałam, że mnie to dopadnie.

Mdła niezła historia z tą położną ... uśmiałam się.

reklama
Aska nie wiem czy jesteś zwolenniczką ale na ciumkanie mozna dać smoka.U mojej 2 działało. Takie maluszki czesto budzi tez odruch moro,na co polecam otulaczek.Wcale nie musi być glodna...

Dzięki george :) daję jej smoka ale jak tylko wkładam jej go do buzi to ona ma odruch wymiotny ... i nie umie go złapać ... kupiłam już też inny (tzn. z inną końcówką) i jest to samo :/ czasem jej się uda go załapać (zazwyczaj na spacerze - nie wiem dla czego jak jedzie w wózku to go ssie:szok:)

hej babeczki,

Ja też tak rzadko tu wchoodzę tylko na fb.
A George w sumie specjalnie weszlam spytać sie kiedy planujesz przyjazd do wro? Bo nie mam z kim na spacery chodzić z Nadią :p
My dziś u ortopedy byliśmy, w sumie w skrajności w skrajność. Na poprzedniej wizycie 3 tyg temu lekarz już praktycznie w szyny nadie wsadzał mówił o dużej niestabilności bioderek i takie tam, dziś poszliśmy do kogos innego i okazuje sie, ze nadia to okaz zdrowia. Ta druga diagnoza mi się lepiej podoba i jej się trzymam :)
A moja smoka wprost uwielbia .

Kurcze fb jakoś ogarniam z tel a bb cos czasu wiecznie brak:/
Dziś zaliczylam cudny dzień. Rano pospalam do 11 bo S zajął się małą. Potem kąpiel z pianką, maseczkami itp potem poszliśmy piechotą do rynku. Dziś tam jarmark "Europa na widelcu ". Było super, Wypilismy po piwku, spotkaliśmy znajomych. .. mati przespala 4h z przerwa ns butle... cudnie!
Po kąpieli ciężko było ją uspic ale padła w końcu. Trrax S gra w czołgi a ja robię hybryde na paznokciach:D

Ostatnia edycja:
Nanu aż Ci zazdroszczę takiego cudnego dnia.

Mi się udało dziś ugotować mięsko w sosie na jutro, do tego jutro na szybko ugotuję kaszę i zrobię mizerię i obiad z bani ;-) no i właśnie kończę robić karpatkę ... chodziła za mną już od dłuższego czasu ;-)

Wykąpałam małą o 19 i dopiero o 21:40 zasnęła ... mam nadzieję, że choć w nocy pośpi.

Asia u nas to samo. Wykąpana o 19:40 zasnela o 21:30.
Teraz kończę ją usypiac po butli...
Oby przynajmniej 2-3h pospala. ..

Edit
Jak się okazało usypialam ją do 2:15!
Pospala do 5tej... teraz zasnela

Ostatnia edycja:
Asia, moja tez miała na początku odruch wymiotny, syn z reszta tez. Ja smoczkiem najpierw myziam policzek koło ust,a potem do buzi tylko końcówkę wkładam i czekam aż sama zassie (jak cycka).

Wikki,jak miło wiedzieć,ze ktoś jeszcze na mnie we wro czeka;-) Planuje przyjazd na początek lipca (ok.4.07), muszę tylko paszport Anuni zrobic, a właściwie to mąż musi, dowód tożsamości,wizę i bilet.Mam nadzieje,ze obejdzie sie bez komplikacji i już niedługo będziemy smigac po parkach. Mam nadzieje,ze lubisz chodzić:-) I ze mój synus starszy rownież nie bedzie protestował.

Nie mogę sie nadziwić,ze moja malizna jeszcze śpi.O 2.30 zjadla,o 7.30 na spiocha ja jeszcze dokarmilam,bo cyc prawie eksplodowal i śpi! Chwilka relaksu przy porannej kawie.
Dziewczyny, czy któraś tez straciła apetyt?Cała ciążę piękne zdrowe śniadania jadłam, a teraz nie mogę nic poza jogurtem i kawa...

Asia, moja tez miała na początku odruch wymiotny, syn z reszta tez. Ja smoczkiem najpierw myziam policzek koło ust,a potem do buzi tylko końcówkę wkładam i czekam aż sama zassie (jak cycka).

Wikki,jak miło wiedzieć,ze ktoś jeszcze na mnie we wro czeka;-) Planuje przyjazd na początek lipca (ok.4.07), muszę tylko paszport Anuni zrobic, a właściwie to mąż musi, dowód tożsamości,wizę i bilet.Mam nadzieje,ze obejdzie sie bez komplikacji i już niedługo będziemy smigac po parkach. Mam nadzieje,ze lubisz chodzić:-) I ze mój synus starszy rownież nie bedzie protestował.

Nie mogę sie nadziwić,ze moja malizna jeszcze śpi.O 2.30 zjadla,o 7.30 na spiocha ja jeszcze dokarmilam,bo cyc prawie eksplodowal i śpi! Chwilka relaksu przy porannej kawie.
Dziewczyny, czy któraś tez straciła apetyt?Cała ciążę piękne zdrowe śniadania jadłam, a teraz nie mogę nic poza jogurtem i kawa...

reklama
Do góry