poziomkowa00
Fanka BB :)
Załapiesz się jeszcze na testowanie w maju ?Dobra, kolejny cykl w dupę, swoje odpłakałam. Zamówiłam inozytol, wiesiołka i dodatkowo maślan sodu na kolejny cykl![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Załapiesz się jeszcze na testowanie w maju ?Dobra, kolejny cykl w dupę, swoje odpłakałam. Zamówiłam inozytol, wiesiołka i dodatkowo maślan sodu na kolejny cykl![]()
Dobra, dopytam o ten posiew na wizycie! Dzięki!Powinnaś zrobić posiew a nie cytologię
Raczej nie, wg Premom kolejny okres 05.06, chociaż 31.05 może na coś siknęZałapiesz się jeszcze na testowanie w maju ?![]()
Byłam pod opieką dietetyk klinicznej, która miała przygotować nas do ciąży/znaleźć przyczynę niepłodności. Wykryła u mnie IBS, kandydozę, a dodatkowo miałam problem z pasożytami. Suplementuję probiotyki, ale czytałam, że przy ibs maślan sodu też jest pomocny, dlatego postanowiłam spróbować. Dodatkowo wyskoczył mi ten filmik:@koko.sanka A możesz powiedzieć z jakiego powodu będziesz suplementować maślan sodu?
Byłam pod opieką dietetyk klinicznej, która miała przygotować nas do ciąży/znaleźć przyczynę niepłodności. Wykryła u mnie IBS, kandydozę, a dodatkowo miałam problem z pasożytami. Suplementuję probiotyki, ale czytałam, że przy ibs maślan sodu też jest pomocny, dlatego postanowiłam spróbować. Dodatkowo wyskoczył mi ten filmik:
![]()
633 tys. wyświetleń · 5,9 tys. reakcji | Wszyscy rzucili się na probiotyki... a zapomnieli o czymś znacznie ważniejszym. Więcej na temat jelit znajdziecie na naszym blogu http://motywatordietetyczny.pl/ | Motywator Dietetyczny
Wszyscy rzucili się na probiotyki... a zapomnieli o czymś znacznie ważniejszym. Więcej na temat jelit znajdziecie na naszym blogu http://motywatordietetyczny.pl/.www.facebook.com
Ja właśnie przez to nie za bardzo mogę używać tamponów, tak samo rzadko korzystam z wkładek, bo też od razu mam podrażnienia. Jak jest potrzeba to stosuję tantum rosa, bardzo mi to pomaga. No i wiem, że niby powinno się podmywać samą wodą, ale ja jednak zauważyłam, że jak na jakiś czas odstawiam lactacyd (bo tego używam) to właśnie wtedy przypałętują się takie infekcje.Mówiłam o tym pani doktor, powiedziała że tak mam. Ostatnio w cytologii nie wyszło nic niepokojącego co wymagałoby leczenia, dostałam wiadomość że moja flora bakteryjna jest zaburzona i mam być bardziej wyczulona, jeśli przechodzi samo jest ok, jeśli utrzymuje się, jest pieczenie, swędzenie - wtedy do ginekologa. Mam za 2 tygodnie wizytę więc jeśli nadal się będzie utrzymywać to zrobię cytologię. Ja jestem po podejrzeniu raka szyjki majki macicy, kolposkopii, wizytach w szpitalu więc tutaj akurat o to bardzo dbam.
EDIT: zazwyczaj po 3-4 dniach przechodzi. Mam takie spekulacje że to głównie przez tampony, coś tam wkładam, wyciągam i ta pochwa sobie nie do końca radzi
Muszę chyba też spróbować tych sposobów bo jakieś problemy ze śluzem mam czasami kilka dni po okresie a później spokój… może twoje sposoby jakoś mi też pomogaJa właśnie przez to nie za bardzo mogę używać tamponów, tak samo rzadko korzystam z wkładek, bo też od razu mam podrażnienia. Jak jest potrzeba to stosuję tantum rosa, bardzo mi to pomaga. No i wiem, że niby powinno się podmywać samą wodą, ale ja jednak zauważyłam, że jak na jakiś czas odstawiam lactacyd (bo tego używam) to właśnie wtedy przypałętują się takie infekcje.
Mi maślan mocno wsparł pracę jelitByłam pod opieką dietetyk klinicznej, która miała przygotować nas do ciąży/znaleźć przyczynę niepłodności. Wykryła u mnie IBS, kandydozę, a dodatkowo miałam problem z pasożytami. Suplementuję probiotyki, ale czytałam, że przy ibs maślan sodu też jest pomocny, dlatego postanowiłam spróbować. Dodatkowo wyskoczył mi ten filmik:
![]()
633 tys. wyświetleń · 5,9 tys. reakcji | Wszyscy rzucili się na probiotyki... a zapomnieli o czymś znacznie ważniejszym. Więcej na temat jelit znajdziecie na naszym blogu http://motywatordietetyczny.pl/ | Motywator Dietetyczny
Wszyscy rzucili się na probiotyki... a zapomnieli o czymś znacznie ważniejszym. Więcej na temat jelit znajdziecie na naszym blogu http://motywatordietetyczny.pl/.www.facebook.com