reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
13x13 Maui dlatego ja jestem zwolennikiem niedużych działek budowlanych ale np. w mieście. Gdzie dojazd do domu jest asfaltowy, kanalizacja. Ogród taki zeby było trochę trawki, taras, iglaki i kwiaty. Reszta może być wyłożona kostką, modnym betonem lub egzotycznym drewnem. Co do odśnieżania u nas jest wspólnota na osiedlu i na czas zimy jest wynajmowane odśnieżanie.

Oj tak :/ szykuje się , że mnie położa. A jak nie to szczerze będę zdziwiona. Uważam że jak wyjma mi krazek (a ma to nastąpić w piatek) to powinni mnie monitorować. Tymbardziej ze ta moja powiedziała ze jak krążek wyjmie to duże prawdopodobieństwo że poprzez rozwierajaca się szyjke przejdą bakterie na dziecko wiec może zrobią cc ? A może jeszcze poczeka z tym krążkiem? W sumie mówiła ze 4 dni globulki przyjmować z krążkiem pozostałe 8 juz bez krążka . Nie wiem nie wiem co oni tam wymyśla

Ania_Beata Tak jak ja - też uważam, ze chata, ale ogród mini, w mieście:cool2:zawsze twierdziłam, że wystarczy miejsce na leżak:-) :)

Ewa a antybiotyk z globulek dziala na wszystkie czy masz tam kilka substancji aktywnych w globulkach?
Mi dopiero udalo sie zwalczyc po antybiotyku dozylnym w szpitalu i masie probiotykow zarowno dowcipnych jak i doustnych. Do cc i tak chyba dostane antybiotyk ....ale nie wiem

Właśnie ten gronkowiec to tak przy okazji wyszedł ale dobrze, że chociaż gbs ujemny. Ja jeszcze walcze z grzybem jestem pewna, że mam go od początku ciąży ale jak w końcu zrobiłam wymaz chyba w 32tyg to wyszło, że nieliczne więc odstawiłam mocniejsze leki a teraz znowu jest ale tym razem obfitszy :/
Ewa jakie leki dostałaś?

A ja sobie nie wyobrażam mieszkać w Poznaniu :D Tylko 2 lata mieszkałam na Łazarzu (których nie pamiętam ;) ), a potem była przeprowadzka za miasto. Całe życie w bloku, ale lubię. Moi teściowie mają działkę, więc zawsze jest gdzie iść poleżeć.

Tak myślę i myślę nad wątkiem o rozpakowanych mamusiach. Kiedy go założyć, jak pierwszy maluch będzie, czy już zrobić. Bo Wioleta Ty nie masz kompa naprawionego jeszcze?

Jutro mam.do odbioru jakieś globulki kręcone (robią na miejscu w aptece) na dziś nie dali rady zrobić :/ I dostałam maść na smarowanie odbytu i warg sromowych triderm

Kameleonleon wiesz co nawet nie wiem ona mi tłumaczyła jakieś dziwne nazwy wymawiala ja ich za cholerę nie pamiętam a wyników nie mam.ze sobą bo coś tam podkreślała a
I zabrała je do szpitala

reklama
Ala_25 normy dla kobiet w ciąży przy badaniu glikemi to 120 po 1h po posiłku.

Papatki ja mocz badam od niedawna paskami bo mi wyszły ciała ketonowe przy badaniu moczu w labolatorium. Takie paski kosztują 34 zł, ale nie jest to konieczne. Jaki masz glukometr? Lekarz wypisać Ci jednorazowo 200szt pasków? To nieźle, bo to są 4 opakowania a mogą tylko dwa jeśli nie ma insuliny. No ale to jego sprawa.

Gbs musze odebrać. W czwartek robiłam wymaz to już powinien być.

Do góry