reklama

Majowe Mamy 2016

A kawę normalnie pijecie? Bo ja przestałam a tak mi jej brakuje :-(
Ja odstawiałam kawę, jak dowiedziałam się o ciąży. I nie tęsknię za nią, ja pijałam zawsze rano w pracy, dla smaku, na dobry początek dnia.

Jak dobrze że mi płaci firma chorobowe przez całą ciążę nie muszę martwic się Zus em.
W poprzedniej pracy jak chorowałam też miałam chorobowe z firmy zawsze 5go na koncie jest to mega dobre nie trzeba czekać i w ogóle jak dla mnie Zus to masakra ale wiadomo lepiej to niż nic.
Z tego co ja się orientuje to u mnie też firma płaci, a potem ZUS zwraca mojej firmie kasę.

Ja mam kryzys formy, brzuch boli, czuję jak wszystko w środku się rozciąga. DO tego nie miałam ochoty na zupę, więc nie zjadłam. Jakaś taka niedobra była. Zaraz muszę coś zjeść, bo głodna nie chce chodzić.
I chyba pójdę spać zaraz.

reklama
happymamusia - to jest chyba tak, że jak firma zatrudnia więcej niż 20 osób, to ty chorobowe dostajesz cały czas od firmy, ale firma sobie później to potrąca, jak płaci składki do ZUS, czyli w ogólnym rozrachunku dostajesz pieniądze od ZUSu, tylko że za pośrednictwem swojej firmy. Tak więc ZUS jak najbardziej może przyjść na kontrolę.

Ja też będę dostawać cały czas pieniądze od firmy, ale jednak jest to kasa z ZUSu:/

Ostatnia edycja:
Happymamusia firma płaci za l4 tylko przez 30 dni, potem ZUS, tylko jak firma większą powyżej 20 osób to masz to z firmy a potem ZUS zwraca.
Ja dopiero się ubrałam. Ale trochę ogarnęłam mieszkanie i siebie - pofarbowałam włosy, ogoliłam nogi.

Ja do coli mam teraz wstręt. Raz wzięłam łyżka to myślałam, że zwymiotuję. Od kawy mnie na razie odrzuciło, ale pewnie później będę sobie piła jedna słabą jak w ciąży z synem, żeby mnie głowa nie bolała.

Ewaa-dam wspolczuje syt z mama. pepsi pije teraz czasami, co mnie dziwi bo przed ciaza unikalam. Ale w ogole jakos ciagnie mnie teraz do niezdrowego jedzenia... jakis bezsens :-)
Kawe odstawilam, bo mnie odrzucilo. A przed ciaza tez pilam w pracy dla smaku, bo kawa na mnie nie dziala.
Bylismy u sasiadow, przyszli inni sasiedzi z klatki obok, w sumie byla 5 dzieciakow :-) plus moje 6 w brzuchu ;-) ale byl halas :-) dzieciaki sie wybawily, wiec fajnie.

ewaa-dam wspólczuje takich relacji.. Dziecko bardzo dużo zmienia i też nie jest niczemu winne, więc być może jak Maleństwo pojawi się już na świecie to Twoja mama zmieni swoje nastawienia i zbliżycie się do siebie. Jeszcze bardzo dużo czasu, więc może dużo się zmienić. ;-)

Jakoś nie wyobrażam sobie innej reakcji na wieść o wnuku/wnuczce jak szczęście i wsparcie rodziców/teści.
Jak dowiedziałam się o mojej pierwszej ciąży, która była nieplanowana to byłam bardzo załamana.. nieskończona szkoła, nieustatkowana, wszystko mi się załamało..
Wsparcie najbliższych bardzo mi pomogło.
Teraz nie wyobrażam sobie mojego życia bez Synusia:-)
Na dzień dzisiejszy moi najblisi jeszcze nie wiedzą, ale wiem, że napewno się ucieszą :tak:
Teraz moje życie jest 'poukładane' i dzidzia była planowana, także nie mogę się doczekać kiedy podziele się moją radością;-)

Co do kawy to ograniczyłam i pozwalam sobie na jedna, gdyż pomaga mi ( przynajmniej rano ) na moje zaparcia :crazy:
Łyczek coli od czasu do czasu na mdłości - super sprawa ;)

trochę przykro jak najbliżsi którzy powinni być wsparciem są przeciwko nam. Ja z moją mamą nie zawsze miałam dobry kontakt ale od śmierci taty bardzo dużo się zmieniło na lepsze. Teraz jak moja mama wie że jestem w trzeciej ciązy to podchodzi do tego jak by to było coś normalnego a nie "o boże trzecie dziecko czyście zwariowali"- tak pewnie powie moja teściowa. Niestety mieszkam z nią w jednym domu niby osobno ale jednak za blisko, dużo za blisko.
Co do kawy u mnie kawa a raczej wstręt do niej jaest bardziej wiarygodne niż test ciążowy. Miałam taką sytuację w drugiej ciąży, że zrobiłam za wcześnie test i nie wyszedł a od kawy mnie odrzucało. Mówię mężowi że chyba jestem w ciąży bo taką reakcję na kawę miałam w pierwszej ciąży a on że przecież test nie wyszedł więc coś mi się pomyliło. parę dni później test wyszedł i lekarz potwierdził. w tej ciąży test zrobiłąm dla formalności bo przecież nie powiem lekarzowi że "kawa mi nie smakuję więc jestem w ciąży proszę mnie zbadać"
W poprzednich ciążach byłam wstanie pić kawę i smak mi na nią wrócił dopiero koło ósmego miesiąca.

Tirli, ja miałam dokładnie to samo z kawą teraz. Byliśmy na urlopie i od kawy mnie odrzuciło, do tego strasznie mnie mdliło, wymiotowałam, mąż mówi: "idę po test". Zrobiłam i negatywny (robiony kilka dni przed miesiączką), a po tygodniu dwie różowe kreseczki. W pracy, jak przestałam pić, to musiałam koleżankom wmawiać, że urolog mi zabronił.

Właśnie przed chwilą miałam bieg do wc. Mnie często na wieczór męczą wymioty. Dobrze, że nie zachciało mi się, jak odwoziłam teściów na imprezę urodzinową mojej mamy.

JA piłam kawę z mlekiem i jak byłam w ciąży to nie tyle że mnie odrzucało tylko smakowała tak jakbym dodała zkawśniałego mleka.
Dziś padam córka miała imprezę urodzinową mała ale przygotować trzeba było.

Mnie też od kawy, jej zapachu mdli i robi się niedobrze, ale tylko jak mąż robi swoją - sypaną.
Ja pije rozpuszczalną praktycznie na pół z mleczkiem, a taką mi się przyjemnie pije :)
Minus - pędzi, a przy moim zakażeniu pęcharza to jest naprawde częsta wizyta w toalecie; coś za coś hehe

Ehh właśnie najgorsze jest to 'kręcenie'.
Dla mnie już coraz bardziej uciążliwe robi się ukrywane ciąży.

reklama
Poczytałam wpisy ;) moja rodzina wie juz cała nie wytrzymalam z radosci ;) mojego męża rodzina dowiedziala sie 3 tyg po na naszym weselu bo nie piłam alkoholu, wszyscy sie bardzo cieszyli ze w końcu i w ogole :P. Powiem Wam ze ja tez kawy nie pije a wcześniej 3 dziennie :P Mam wizytę do fryzjera za miesiąc i nie wiem czy powinnam farbowac włosy i obcinać , co myślicie ?? A i co najważniejsze plamienia ustały i czuje sie lepiej ;) do pracy wracam w poniedziałek i tego samego dnia odchodzę dziecko jest najważniejsze ponad wszystko i mimo wszystko ;)W ogóle odebrałam wyniki badan wszystko ok tylko TSH 4.44 mega wysokie.
A jak sie dziś czujecie ?? U nas w Częstochowie pogoda smętna nic sie nie chce cały dzień w szlafroku :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry