reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe Mamy 2016

Z tego co się orientuje to tak. Takie zapalenie bezobjawowe. Ja to miałam, miałam bardzo podwyższony poziom leukocytów w moczu i nie odczuwałam żadnego bólu.

reklama
Izunia30 kiedy masz lekarza? Jak nie masz szybko to idż do ogólnego. Furaginę na pewno dostaniesz, jak nie inny antybiotyk

Basi89 nie kuś :) ja to mam taki dobry przepis na kokosanki bo to u mnie tradycyjne ciasto świąteczne ale roboty trochę z tym jest. Uwielbiam piec ale co z tego jak teraz się muszę ograniczać :( za to upiekę sobie pierś z kurczaka z pieczarkami i serem.
Dziewczyny myślicie już trochę o porodzie bo ja to się zaczynam bać a cesarki jeszcze bardziej z dwojga złego wolę się męczyć przed a nie po ;)

Dziewczyny złapał mnie ból w podbrzuszu, trzyma od godziny, ale tylko gdy stoję. Taki jakby skurcz. Mała sie rusza, ale ja nie bardzo mogę... Chłopak bedzie w domu za godzinę. Wzięłam magnez, nie puszcza. Leżę z poduszka pod dupa i czekam.... Czy to moze być ciałko małej wypchane z jednej strony, albo kokosanki?

Ala_25 czasem myślę o porodzie już a bardziej o tym kiedy mnie weźmie. :) Poprzednim razem miałam o tyle fajnie bo byłam akurat w szpitalu jak mi sie akcja porodowa zaczęła, bo wcześniej zgłosiłam się z krwawieniem i mnie zatrzymali na sprawdzenie wydolności łożyska i tak już potem zostałam i urodziłam.

Basi89 gdyby to był skurcz to by odpuścił i pojawił się znowu. Może za długo stałaś. Sam magnez nie działa od razu na rozluźnienie, bo to nie działa jak tabletka przeciwbólowa czy rozluźniająca. Tu trzeba brać magnez regularnie a w razie potrzeby zwiększyć dawkę jednorazowo.

Mnie właśnie też stwardniał brzuch siedząc aż było to nieprzyjemne i się zastanawiam czy to dziecko czy to skurcz, trwało kilkadziesiąt sekund.

reklama
Gosia biorę, wzięłam dodatkowo. Normalnie jakby cos weszło w bok brzucha i sie wypchalo... Moze to jednak te moje wypieki...

Do góry