reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja spacerowkę wyjęłam gdy córka miała 5 miesięcy z takich samych powodów jak znajoma Gosi. Ala jeździła na płasko i bardzo jej się podobało bo jednak widoczność jest inna a akurat to był czerwiec więc wszędzie było pięknie ☺. Wkurzona jestem bo spacerówki parasolka niby taka extra inglesina trip zepsuła się. Odpadła nam śruba z tyłu a kupiliśmy ją W sierpniu i rzadko używamy. aaaa

Olenka_s ja miałam parasolkę z baby design i do tej pory działa. Ale już będę wymieniała potem na nową bo widać u niej zużytkowanie.

Musze sie zorientować w temacie chustonoszenia, bo jestem kompletnie zielona, a piszecie tu tyle pozytywnych opinii na ten temat :-)

Bardzo chciałabym chustować moją Niunie,
mam nadzieje, że po narodzinach jakoś to ogarniemy :)
Jak nie chusta to chociaż nosidełko chciałabym stosować, bo super sprawa,
tym bardziej dla mnie gdzie moje drugie dziecko jest dosłownie wszędzie :)

Co do spacerówki to warto poczekać do takiego okresu, gdzie dziecko ładnie i samozielnie siedzi ( koło pół roku ),
nam to akutat przypdanie ( jak dla mnie niestety ) na zimowy okres, więc chciałabym jak najdłużej w gondoli pojezdzić,
ale zobaczymy jak to wypadnie w praktyce, bo to wszystko od dziecka zależy (zacznijmi od tego czy wg bedzie chętnie jeżdziło we wózku, jakie duże będzie, żeby miało wygodnie ) :happy2:

Mi też zależy na chustowaniu Małego, ale to wszystko od dziecka też zależy :)

Od kilku minut mam lekkie bóle brzucha, a'la miesiączkowe... nie wiem czy się martwić. Poczekam jakiś czas i zobaczę, jak sytuacja się rozwinie.

Dziewczyny! Jestem zdziwiona!
Wczoraj wieczorem wzięłam jak zwykle ciepłą kąpiel, położyłam się spać a po chwili - patrzę a na piżamie z prawej strony, gdzie przylegał sutek - plama! Szerokość jakieś 2 cm i pierś mokra. Czy to już możliwe, że jakaś laktacja przepowiadająca się zaczęła? Nie za wcześnie jak na 25tc?

Też mi się to przydarzyło jak niechcący przylezalam pierś w nocy nawet jeszcze wcześniej niż w 25tyg więc chyba nie za wcześnie, później miałam jeszcze raz taki wypadek ale już w ciągu dnia :D

reklama
Jasmina kilka razy czytałam już o tym, ze siara moze sie wytwarzać juz nawet ok.20 tc spowodowane jest to zwiększona produkcja prolaktyny. Ja u siebie zauważyłam juz w jakimś 18tc takie grudki na sutkach, nie bylo to wodniste tylko takie jakby zaschniete. I co jakiś czas mi sie to pokazuje, przeważnie na lewej piersi.

Malutka i jak tam sytuacja?

Do góry