reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe Mamy 2016

O isle to chyba nawet mam w swojej apteczce.
Ja idę po 13 pobrać krew w szpitalu i jeszcze raz crp sprawdzić. Bo osttanio robiłam w laboratorium i tam tak dziwnie jest zinterpretowany wynik pisze na małej karteczce norma do 6 a w miejscu wykropkowanym długopisem mój wynik "poniżej 6" .

reklama
Ewa mnie rozłożyło wczoraj... Zaczęło sie od zatkanego nosa i lekkiego pieczenia w gardle... Nie moge oddychać nosem, wiec gardło boli coraz bardziej... I zgaga mnie tez trochu meczy... Ja leczę sie domowymi sposobami(czosnek, miód, cytryna i płukanka z soli na gardło)plus dzisiaj postanowiłam wysmarować vickiem zatoki i gardło. I efekt jest taki, ze z nosa zaczyna schodzić, wiec myśle, ze uporam się z tym dziadostwem na dniach. Nic mnie tak nie meczy w przeziębieniu jak katar i zatkany nos :/

Ewa90 uniben/tantum verde - uniben tańszy. Działa znieczulająco, więc super pomaga na początkach przeziębienia. Isla dobrze nawilża. Można stosować to i to, bo sam uniben /tantum verde wysusza. No i plus domowe sposoby. Na mnie dobrze działa herbata z lipy.

Malutka466 współczuję bólu głowy.

U mnie piękne słonko świeci, cieplutko, zaraz idziemy na dwór i do sklepu. Właśnie sobie uświadomiłam, ze nie mam kurtki na wiosnę, przymierzyłam płaszcz i stwierdzam, że wystarczy lekko guziki przeszyć i będzie git. Poza tym jeszcze trochę i będzie można nosić normalne ciuchy :) Oglądałam sobie nowe wiosenne kolekcje, normalnie aż mi się zachciało w coś takiego ubrać.

Dzięki dziewczyny coś mi tam mąż na pewno kupi :)
Ja ugotowalam zupę teraz sobie jem obiadek i oglądam zaległości Singielki :).

Malutka na głowę jest dobra kapusta rozbita :) lub okłady zimne lub chłodzące plastry :)
Oby Ci przeszło nienawidzę bólu głowy a migreny to już w ogóle .
Ale jest piękna pogoda. GOSIA mi też chcę się ubrać w takie wiosenne ciuszki ale ja z mojej garderoby w żadne portki się nie mieszcze bo wszystkie miałam 34/36 , żyję nadzieja , że po porodzie szybko będę mogła się w nie wbić . A pociesza mnie fakt ze będą to wakacje no i będzie się nosić zwiewne kiecuszki :)

Ewa czekam na męża aż wróci z pracy i mi zafunduje okład, bo ja nawet nie mam siły z łóżka wstać. Jak wstaje to zaraz mi niedobrze...Wczoraj on, dzisiaj ja.
Ale rozmawiałam z mamą i też cierpi dzisiaj na ból głowy, do tego okazało się, że jej grypa wcale grypą nie jest, tylko zapaleniem oskrzeli i ma zwolnienie z pracy aż do świąt :( dobrze że mnie nie zaraziła niczym, bo bym pewnie zdychała.

Ja też nie mam nic na wiosnę, w co się zapnę, albo będę rozpięta chodzić, albo kupię coś w lumpie może.

Oj współczuję malutka oby Ci szybciutko przeszło !
Ja tak samo planuje chodzić rozpieeta , szkoda mi kasy na coś nowego co zaraz będzie za duże .

reklama
Ale jest piękna pogoda. GOSIA mi też chcę się ubrać w takie wiosenne ciuszki ale ja z mojej garderoby w żadne portki się nie mieszcze bo wszystkie miałam 34/36 , żyję nadzieja , że po porodzie szybko będę mogła się w nie wbić . A pociesza mnie fakt ze będą to wakacje no i będzie się nosić zwiewne kiecuszki :)
Ewa ja tez sie zastanawiam kiedy bede gotowa na moje ultra rurki:D pocieszam się faktem, ze bedzie ciepło, mam dużo sukieneczek, tunik i ktrotkich gatkow ktore rozmiarowo odpowiadają 36 wiec jest nadzieja :D

Do góry