Ja chodze do gina prywatnie, więc na każdej wizycie mam usg. Ale tylko przez brzuch. Dopochwowo juz nie pamietam kiedy mialam, jakos w granicy 10tc. Co do badania "ręcznego" to tez tylko na początku mi lekarz takie robil, raz tylko później jak spytalam o szyjke i powiedział, ze jak nie ma zadnych objawow to na pewno jest okej, ale dla mojego swietego spokoju sprawdził. I faktycznie sie potwierdzilo.
Dzisiaj w szkole rodzenia dostalam plan porodu. I mam tam cos o wymazie z pochwy GBS (czy jakos tak), robilyscie juz to czy to jeszcze za wcześnie?
Kaylla współczuję kolejnej dawki stresu i kiepskich wynikow :/ ciekawe co Ci lekarz jutro powie. Trzymam kciuki za Ciebie!
Edziorka moja mala jak sie malo rusza to zaraz mnie nachodzą czarne scenariusze i wyobrażam sobie najgorsze :/ kombinuje wtedy, ruszam sie gwałtowniej, dotykam brzuch byleby sie chociaz przekrecila.
Gosia tez mi wyszly bakterie w moczu i to cala masa :/ przy normie do 170 wyszlo mi cos ponad 3 tys. Takze masakra. Ale czekam na wynik posiewu moczu, zeby sie okazalo co to za bakterie i wtedy do lekarza. Wizyte mam co prawda za tydzień dopiero, ale jak mi wyjdzie jakas bakteria to do niego zadzwonie i podjade wcześniej po recepte. Poprzednim razem jak mi wyszla bakteria ecoli to przepisal mi lek (nie pamietam nazwy), który mial tylko jedną dawke, na noc go musialam zastosowac i faktycznie pomógł.