reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

Dzięki dziewczyny! No to myślę, ze na pewno przyda mi się taka wizyta, tym bardziej, ze na szkołę rodzenia chodzić nie mogę.☺

reklama
Z ta waga to ja tez niedowierzam. Zawsze jest podana jakas wartosc i obok +/- ile szacunkowo. Tyle sie historii slyszy o tym ze ktos urodzil dziecko wazace 3700 przy prognozowanym 3200 etc i na odwrot. Moja lekarka mowi ze nie waga jest najwazniejsza ale jej przyrost w czasie.

Ja mam jutro USG 3 trym. Jutro bede rowno w 29t1d. Jestem bardzo ciekawa tego USG, bo na ostatnich dwoch Mala wychodzi mala w stosunku do norm. Jest nieco powyzej 10 centyla.

Bylam dzisiaj robic mocz i morfo i uwielbiam Diagnoatyke za to ze w 5h wyniki sa juz online :) Po moich bakteriach w moczu i leukocytach ani sladu! Zazywanie furaginy zadzialalo. Wyniki krwi na granicy normy- anemia nadal jest choc zazywam codziennie 1 tab zelaza tego Tedryferonu czy cos. Mam nadzieje ze mi nie zwiekszy, bo poki co z ukladem pokarmowym jest w miare ok.

Kopia Was juz maluchy po zebrach? Ja od kilku dni mam wrazenie ze mala czyms wali w prawy gorny bok w zebra ale tak jakos dziwnie bo na zgieciu i nawet powiedzialabym ze to sa bardziej plecy anizeli brzuch;)

Jasmina różnica na usg a waga rzeczywista to nawet 500g. Przecież oni mierzą na podstawie pomiarów różnych części ciała.
Mnie mój mały też kopie po żebrach.

Jasmina, ja też biorę Tardyferon. :) na anemię. Z ciekawostek ci powiem, że jeśli np. robisz sobie sok z buraka, to daj tam jeszcze sok z cytrusa, bo żelazo ładnie i lepiej się wchłania w obecności wit. C.

Kurde moja mała w sumie to bardziej sie ślizga po brzuszku. Nie kopie- czasem czuje ja nisko w podbrzuszu, czasem po prawej stronie brzucha, czasem jak teraz czuje znaki pod żebrem. Zastanawiam sie jak jest ułożona, bo na ostatnim usg była ulozona główka w dół... A jak ona tak co rusz zmienia miejsca to moze jeszcze sama nie wie jak chce sobie leżeć :D grunt, że sie wypycha:)

Ja też biorę Tardyferon ale po nim mam mega wzdęcia :( Ale wy dziewczyny produkujecie tych postów :D Ja na usg zapisałam się w następnym tyg i będzie to już 32. Mam nadzieję, że mała jest już główką w dół bo ruchy czuje albo bardzo nisko albo po bokach a czasami też w okolicach żeber więc nie wiem jak się ułożyła.
Co do położnej do mnie sama przyjechała chociaż nic nigdzie nie zgłaszałam.
Myślałam, że przyjdzie dzisiaj do mnie przesyłka z gemini to sobie wszystko pooglądam bo jest tak paskudna pogoda, że nic mi się nie chce...

Mój dwa tygodnie temu miał ułożenie główkowe poprzeczne :) a teraz nie wiem, wygina się mam wrażenie w każdą stronę :)

Ala, oj tak, pogoda jest do bani dzisiaj. Nic się nie chce, ja wstępne zamówienie na Gemini mam zrobione, robiłam też zamówienie na Allegro na koszule do karmienia i jeszcze jakieś pierdołki. Jutro, jak kasa wpłynie to zamówię. Mąż wróci to niech mi deskę wystawi do prasowania i część poprasuje, potem poukładam jakoś.
Obiad mam z wczoraj, więc przynajmniej to mi odpadło dzisiaj.

reklama
Ja dziś oglądałam na necie wózki i dzwoniłam do sklepu i się okazało ze tylko został jeden ten co mi się podobał i jutro jadę go zobaczyć jak by co to kupię :) dziś juz nie dałam rady bo mąż ma 2 zmianę. Ja mam teraz w środę wizytę i tez się nie mogę
Doczekać bo to juz 5 tygodni. Mój mały tez wszędzie kopie albo do góry albo po bokach ale czuje całkiem na dole i juz całkiem nie wiem jak te dziecko jest ułożone zobaczę w środę :) jutro jadę po wózek a w środę lekarz a w piątek urodziny córki i tydzień z głowy :D miejmy nadzieje ze będzie wszystko dobrze :)

Do góry