@Olo dziś dziś.

Puść jej potem, kiedyś: "Nie lubię poniedziałków". [emoji14]
@Karlik tak czytałam w jakichś medycznych artykułach, ale pewnie jest kilka szkół.
W każdym razie pisano, iż poród następuje przy rozwarciu na 10cm (wiadomo

), ale lekarze nazywają to rozwarciem na 5 palców. I tak mi utkwiło w głowie, bo moja zawsze mówi na palce i wydawało mi się, tak po moich palcach, że chodzi o 1cm.

A tu taka matematyka. :]
@Martussa będzie dobrze, bylebyś ją dzielnie przystawiała.
A pić na pewno jej się nie chce. Kobiece mleko ma totalnie wszystko, czego dziecko potrzebuje. Wody zaś w pierun. Większość to woda zresztą plus wartości odżywcze.
Przecież kiedyś nikt nie dopajał dziecka wodą, te setki czy tysiące lat temu. A karmimy od początku naszego gatunku.
Primo: woda by dzieciaka zabiła, bo tyle w niej było życia.
Secundo: żadne zwierze nie dopaja oseska na cycku. [emoji14]
Wszystko u Ciebie, @Martussa okej, czasem nawet maluszki mają prawo mieć gorszy dzień. Trzymam kciuki za dzisiejsze karmienia.
Zaczynamy 40 tydzień.
Panna waży tonę i jest wszędzie. Nie mam pojęcia, jak można się tak rozpychać, kurczę - dziewczyna przysparza matce sporo dyskomfortu, co to będzie, jak zacznie dojrzewać. [emoji14]
Syn wczoraj przed spaniem zaordynował mi - wielokrotnie! - że w nocy mam iść rodzić do szpitala (czym mnie zaskoczył, bo raczej wolałby to odwlec w czasie). Kiedy odrzekłam, że nie mogę, bo dziś czekam na kurierów

, to odpowiedział, że on spokojnie paczki odbierze, bo jak będę w szpitalu rodzić, to on nie idzie do szkoły. [emoji14]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom