Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Brawo Waraai, dzielna dziewczynka!
Ale ja nie rozumiem... To Ty masz chore serce, nie mała, tak? W jakim celu ona jest na tych noworodkach?
O rany ! Ty to dopiero jesteś Jagienka [emoji2] . Odpoczywaj ile możesz1:50
3020g i 55cm.
W ciągu godziny pierdykło mi rozwarcie z 2cm do 10. Trzy ostatnie skurcze miałam na stojąco i ostatni był praktycznie na parcie. Położne larum, że za wcześnie, że skurcze słabo się piszą, że nie idą, jak powinny, od góry i to nie to.
A mnie rozrywało tylko w dole i pod koniec ewidentnie należałam do królestwa zwierząt. [emoji14]
Parcie trwało sama nie wiem ile, ale z 15min na pewno, bo skurcze już inaczej idą.
Panna 10/10, cyce skończyła niedawno doić i zabrali ją na obserwację do noworodków - bo pęcherz 15godzin nieszczelny i moje serce i padaczka.
Sama nie wiem..
Spała twardo, to się zgodziliśmy. Rano ma wrócić po wszystkich badaniach. Dokarmiać nie będą.
Dostawia się ładnie i NIE MAM POJĘCIA, jak działać z noworodkiem.![]()
Jestem przerażona.
A.
Trzy szwy poszły.
No i kurcząca się macica jednak - boli. [emoji14]
Nigdy więcej. [emoji23]
Do Taty nie zdążyłam nawet napisać, bo poleciało szybciej, niż wszyscy się spodziewali. Ale, nie mam pojęcia jak to mu się udało - pojawił się w momencie porodu! i nawet przeciął pępowinę.
Idę spać. :]
od rana zadowolona i jakby nigdy nic teraz spokojnie śpi.