reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

ja też staram się jeść zdrowo, ale też nie wpadam w jakąś skrajną paranoje, na pewno częściej zastanawiam się co wybrać- czekolada czy jabłko i z rozsądku wybieram jabłko, nie mniej czekoladkę od czasu do czasu też zjem. Jem lepiej jak przed ciążą, bo regularnie (zazwyczaj) i dużo warzyw i owoców- staram się jeść warzywo do każdego posiłku, myślę, że jest nie źle. Ale np wczoraj skusiłam się na solone czipsy ;) Dziś idę do kina więc zjem popcorn ;)

Dzisiaj byłam na zawodach konnych z córką, wystałam się że ło...2,5 godziny stania, ale warto, mamy 4 miejsce :)) Tak jej pięknie poszło, jestem z niej bardzo dumna :)
A tu moja piękna i zdolna Amazonka :)
14925759_1175464309207812_690267388848925809_n.jpg
Wiadomo nie można popadać w paranoję. W życiu do głowy by mi nie przyszło, żeby odchudzać się w ciąży, bo te całe toksyny zalegajce w organizmie po odchudzaniu przenikają do płodu. Należy jeść tak jak przed ciążą, tylko jeszcze zdrowiej.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiadomo nie można popadać w paranoję. W życiu do głowy by mi nie przyszło, żeby odchudzać się w ciąży, bo te całe toksyny zalegajce w organizmie po odchudzaniu przenikają do płodu. Należy jeść tak jak przed ciążą, tylko jeszcze zdrowiej.

Ja sie asia669 nie odchudzam tylko jem zdrowiej niz przed ciażą i regularnie.
U mnie nie regularne jedzenie spowodowalo pare kg do przodu juz przed ciążą.Mam tez slaba przemiane materii i jesli ja zjem to samo przez tydzien co kolezanka to ja bede miec 2kg plus a ona O.Zajadalam tez smutki slodyczami.
Tak naprawde to chodzilo o ustabilizowanie poziomu cukru we krwii i abym nie miala napadow glodu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

ja też staram się jeść zdrowo, ale też nie wpadam w jakąś skrajną paranoje, na pewno częściej zastanawiam się co wybrać- czekolada czy jabłko i z rozsądku wybieram jabłko, nie mniej czekoladkę od czasu do czasu też zjem. Jem lepiej jak przed ciążą, bo regularnie (zazwyczaj) i dużo warzyw i owoców- staram się jeść warzywo do każdego posiłku, myślę, że jest nie źle. Ale np wczoraj skusiłam się na solone czipsy ;) Dziś idę do kina więc zjem popcorn ;)

Dzisiaj byłam na zawodach konnych z córką, wystałam się że ło...2,5 godziny stania, ale warto, mamy 4 miejsce :)) Tak jej pięknie poszło, jestem z niej bardzo dumna :)
A tu moja piękna i zdolna Amazonka :)
14925759_1175464309207812_690267388848925809_n.jpg
Ale super;)Gratulacje.Ja wlasnie moja szykuje na 17.00 jedzie z tata na konie:)
A ja za duzo jadlam owocow bo myslalam ze mozna bez ograniczen nawet pozno wieczorem.A niestety nie mozna w moim wypadku.
Tantum verde pomogl i teraz tylko katar zostal ale jest lepiej:)

Ja sie asia669 nie odchudzam tylko jem zdrowiej niz przed ciażą i regularnie.
U mnie nie regularne jedzenie spowodowalo pare kg do przodu juz przed ciążą.Mam tez slaba przemiane materii i jesli ja zjem to samo przez tydzien co kolezanka to ja bede miec 2kg plus a ona O.Zajadalam tez smutki slodyczami.
Tak naprawde to chodzilo o ustabilizowanie poziomu cukru we krwii i abym nie miala napadow glodu.

Co innego jest zdrowe odżywianie a co innego odchudzanie. Tylko żeby nie popaść z skrajności w skrajność. Teraz to raczej wszystkie będziemy przybywać na wadze i to jest naturalne. Czas na odchudzanie będzie później. Ja zamierzam po porodzie i połogu wrócić do ćwiczeń. Po treningach kilogramy leciały a po dietach tylko efekt jo-jo.

nie no, ja też nie mówię o odchudzaniu, mówię o tym aby nie świrować. Są babki, które patrzą na wszystko co jedzą i np mimo, że mają ochotę na coś "niezdrowego" to nie ruszą. Od czasu do czasu jak się zje np na kolacje zamiast kanapki z sałatą i rybą frytki nic nam się nie stanie, albo jak chrupniemy w kninie czipsa czy weźmiemy łyk coli ;) Wiadomo aby nie robić tego codziennie i regularnie, ale od czasu do czasu jak sobie na coś pozwolimy ;) ;) nie katujmy się aż tak :p I tak mamy przerąbane hahaha

Ja już dzisiaj odwołałam Pati trening, bo też ma w poniedziałki na 17, ale po tych zawodach już starczy ;) W Środę odrobi :)

Rukmini jak tam?

Dopiero na 19:20 mam wizytę.
Stresuję się.
Boję się powtórki z poprzedniej ciąży.. Ze okaże się, że dziecko od dawna nie żyje, a ja sobie naiwnie chodzę w tej ciąży.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co innego jest zdrowe odżywianie a co innego odchudzanie. Tylko żeby nie popaść z skrajności w skrajność. Teraz to raczej wszystkie będziemy przybywać na wadze i to jest naturalne. Czas na odchudzanie będzie później. Ja zamierzam po porodzie i połogu wrócić do ćwiczeń. Po treningach kilogramy leciały a po dietach tylko efekt jo-jo.

Tyle ze kazda z nas startuje z innym BMI i moze sobie na co innego pozwolic.
Uwazam tez ze jak dziewczyny przybieraja na wadze po 20-30kg to jest dopiero trauma.
Mam kolezanki ktore przybieraj po 8-10kg i rodzily zdrowe dzieci po 35000 do 4kg.
Duzo dziewczyn tez lapie cukrzyce wciazy i jak przechodza na diete np.cukrzycowa tez albo stoja na wadze lub chudna na poczatku bo organizm dostaje calkiem inaczej przygotowany posilek.Mi lekarz powiedzial ze dziecko wezmie to co pptrzebuje z mamy i jesli ma to jej zapasow na poczatek.
Ja na szczescie jem 5 x dziennie a nie wiem co maja powiedziec mamy co wymiotuja do 12 tc i wszystko co zjedza zwrócą?Tez sie odchudzaja?
Zdrowko naszych dzieci najwazniejsze:)

nie no wiadomo, jeżeli zdrowie na to nie pozwala bo jest cukrzyca czy duża nadwaga to trzeba diety pilnować.

Rukmini- rozumiem, że się denerwujesz. Trzymam kciuki

Akurat w ciazy odchudzanie nie wchodzi wcale w gre, ja sie staram odzywiac z głową i wybierac rzeczy wartosciowe. Ale czasem sobie pozwalam na cos slodkiego czy slona przekąskę, nie bede sie katowac, w koncu nalezy mi sie cos od zycia [emoji39]

reklama
Do góry