Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziewczyny te które maja juz dziecijak wytłumaczylyscie dziecku roznice między chlopakiem a dziewczynka? Albo skad biorą sie dzieci?
Moj syn dzis zadal mi pytanie zebym pokazała mu ptaszka, ja mu mówię ze jestem dziewczynka i nie mam. Ze ptaszki maja chłopcy, on ma tata ma wujek ma itp a on mowi ze tata ma duzego a ja mam pewnie malego ptaszka... Nie wiem jak mu to wytłumaczyć... Bo przecież nie będę mu na sobie pokazywac roznicy miedzy płcią.. Musze kupic jakas ksiazke moze? Albo lalki? Kurcze nie wiem. Niby prosty temat a trudny...
No wlasnie jestem wygadana osoba ,ale dzis rano pierwszy raz odjelo mi moweNie robiliśmy z nagości niczego nadzwyczajnego, kilka razy jak był mały wszedł do łazienki i zobaczył, że mamie nic tam nie wystajeJak dopytywał to mówiłam, że tak już po prostu jest, chłopcy mają siusiaki, a dziewczynki nie, jak zapytał czym sikają, to wytlumaczyłam że mają dziurkę. Tyle wystarczyło, żeby rozwiać jego wątpliwości
Pytanie skąd się biorą dzieci było trudniejsze i wymagało inwencji twórczej, żeby bez zgłębiania się w temat jakoś to wytłumaczyć, kłamać nie miałam zamiaru, że niby bocian przynosi
Historyjka była mniej więcej taka... Żeby był dzidziuś, dorosła dziewczynka i chłopak, tacy jak mamusia i tatuś muszą się mocno przytulać, tatuś ma nasionko a mama takie jajeczko, no i to nasionko musi się połączyć z jajeczkiem, od tego momentu zaczyna się robić dzidziuś. Na pytanie jak wychodzi z brzucha, wolałam pominąć naturalny poród, tylko powiedziałam, że idzie się do szpitala do doktora, który robi otworek i wyciąga dzidziusia. Jak dziecko pyta się o takie rzeczy, rodzic modli się, żeby te pytania już się skończyły
![]()