reklama

Majowe mamy 2018

Hej.

Nie udało mi się jeszcze Was nadrobić, więc powierzchownie przeleciałam i u nas tak:

1. Pojawiły się kolki - zawsze o 18/19 i potem o 5.
2. Problemy z kupą od dwóch dni też mamy - strasznie się pręży. Brzuszek twardy więc masujemy. A jak kładę z kolei ją na brzuszek to niezbyt chce tak leżeć i wpada mi w histerie [emoji58]
Dzisiaj jest kulminacja chyba, bo od 5 nie spała - dopiero godzinę temu udało mi się ją uśpić na tyle, że się nie wybudza co chwilę.

3. Problemy z przystawieniem do piersi też i u nas są... raz, że mam mało pokarmu i co któraś butla z MM idzie; dwa: młoda jeszcze ma to wędzidełko do podcięcia (20.06 idziemy) więc ma problem z ssaniem piersi po 5 minutach i mi się wkurza. A wtedy jak wpadnie w histerie to trudno ją uspokoić [emoji53]

4. Odbijanie i ulewanie też nas nie omija [emoji58] Mi odbija czasem po 40 minutach, a jak nie odbije to ulewa tak, że nosem wychodzi wszystko nawet... skutkuje to tym, że w nocy czuwam jeszcze nad nią z godzinę zanim upewnię się, że wszystko ok...

Ogólnie powiem Wam, że oszaleje zanim się to wszystko unormuje. Stresuje się mega jak ona płacze i serce mi się kraje, a tego płaczu z dnia na dzień jest coraz więcej.
Jesteśmy obecnie u rodziców mojego D. i marzę o tym, by pojechać już do Gdyni i na spokojnie sobie ze wszystkim radzić samemu, bo wielu jest doradców ... zrób tak / albo zrób tak ... tak nie trzymaj dziecka .... to mnie jeszcze dodatkowo wykańcza. Ja wiem, że oni wszyscy chcą dobrze, ale kurde... nikt z nią jak przyjdzie co do czego nie jest tylko jestem z nią ja. [emoji58]

@caltha moja też ma kupy kwaśne (śmierdzą strasznie) i głośne. Jak u was z tą nietolerancją laktozy?
Zastanawiam się właśnie czy to nie jest powód bólu brzuszka u małej. Wspominałyście też, że takie krostki wychodzą a ona ma ich coraz więcej na buzi (drobne, białe i zaczerwienione na około) ... położna będzie we wtorek to dowiem się co to jest. Mleka sobie nie odmawiam i produktów mlecznych mimo, że stosuje dietę MK.. i cholera już wie czy to czasem nie jest to....

@Brzuszkowa jak po podcięciu wędzidełka bo nas też to czeka.. ?

@tysia123 Ty pisałaś, że espumisan powodował problemy z kupką.... i tutaj znowu dla mnie zagadka, czy czasem Sab simplex nie powoduje tych problemów u mojej Zuzy... kurczę bo albo „kupkowe problemy” zbiegły się w czasie z momentem w którym podawać zaczęłam Sab Simplex, albo to jest powód tego przez co teraz przechodzimy.

@szczesliwa66 ja jestem prawie 4 tyg. po porodzie i też zaczęłam krwawić na nowo. Życzę Ci żeby łyżeczkowania nie było - chociaż potwierdzam słowa @Gosika88 - nie boli nic a nic [emoji6]

Ufff... rozpisałam się.
Ale żeby nie było nie jest u mnie aż tak strasznie. Uwielbiam być mamą! Tylko niech malutka jeszcze uspokoi się i unormuje to już w ogóle będzie super [emoji16]

Buziaki dla Was kochane [emoji8]

reklama
Dziewczyny czy któraś z was używa maszyny tommee tippee perfect prep lub podobnej? Nie wiem jak ja rozgryźć, robi mi ciągle zbyt rozcieńczone mleko, tzn nalewa mi np 150 ml wody a dodając mleko wychodzi na koniec więcej i młody się tym nie najada bo jest zbyt wodniste. Jeśli nie ma na to rady to wroce do "standardowego" robienia mieszanki.

U nas dziś tez kupy bez problemu. Polezy, posteka i są. I bąki puszcza pięknie. Przy Espumisanie dupcia ściśnięta i nic nie chciało wyjść. Ewidentnie nam on nie pasował. Jeszcze wiedząc że po południu brzuszek daje się we znaki ale tragedii nie ma.

U nas dziś tez kupy bez problemu. Polezy, posteka i są. I bąki puszcza pięknie. Przy Espumisanie dupcia ściśnięta i nic nie chciało wyjść. Ewidentnie nam on nie pasował. Jeszcze wiedząc że po południu brzuszek daje się we znaki ale tragedii nie ma.
U mnie też kupki juz super. W zasadzie odbijam ja w trakcie jedzenia i po i jest lepiej. Myślę że jest dokładnie jak piszesz. Dzisiaj mieliśmy bardzo przyjemny dzień. Odetchnęłam i zaczynam wiedzieć przyszłość w jaśniejszych barwach [emoji4]. Oby tak dalej.

U nas też kupki są ok. Do 4 dziennie a karmimy się piersią, już b. rzadko dokarmiamy mm, może kilkadziesiąt ml raz na tydzień, tak sporadycznie jeszcze się zdarzy. Wcześniej popijałam Fe maltiker a teraz kupiłam sobie herbatkę Lactosan z Herbapolu. Wzdęcia też już się skończyły, czasem puszcza bączki, ale to naturalne. Moje dziecko nie sprawia problemów, jest spokojna, mało płacze. No i to tak.

@Jetkaa co tam u Was?

Jestem na skraju załamania... Mam dość.. Przestaje juz wierzyć ze bedzie ok.. W srode mial wyjsc, pozniej ze w sobotę, wczoraj mówili ze w następnym tygodniu a dzis dzwonie ze nie wyjdzie w tym tygodniu.. Tylko w następnym.. Nosz ku**a.. Dostal bebilon i znowu kupy leca wodniste... Czyli skaza ale musza sprawdzić czy napewno skaza czy nie np problemy z wątroba.. I znowu kilka badań.. Pytam sie lekarzy co sie z nim dzieje czy zdrowy czy co.. Oni nie wiedzą czekamy nadal na kolejne wyniki. I tam juz 4tyg. Ile można?? Za kazdym razem jedziemy z nadzieją ze to ten dzien ze wyjdzie i co? I dupa!!!! Wazy maly nadal 2490g to bardzo malo.. Juz mam dosc... A najgorsze ze nie wiem czy to napewno skaza a mecze sie z mlekiem odciaganiem bo mam coraz mniej i to jeszcze mnie doluje...

reklama
Jestem na skraju załamania... Mam dość.. Przestaje juz wierzyć ze bedzie ok.. W srode mial wyjsc, pozniej ze w sobotę, wczoraj mówili ze w następnym tygodniu a dzis dzwonie ze nie wyjdzie w tym tygodniu.. Tylko w następnym.. Nosz ku**a.. Dostal bebilon i znowu kupy leca wodniste... Czyli skaza ale musza sprawdzić czy napewno skaza czy nie np problemy z wątroba.. I znowu kilka badań.. Pytam sie lekarzy co sie z nim dzieje czy zdrowy czy co.. Oni nie wiedzą czekamy nadal na kolejne wyniki. I tam juz 4tyg. Ile można?? Za kazdym razem jedziemy z nadzieją ze to ten dzien ze wyjdzie i co? I dupa!!!! Wazy maly nadal 2490g to bardzo malo.. Juz mam dosc... A najgorsze ze nie wiem czy to napewno skaza a mecze sie z mlekiem odciaganiem bo mam coraz mniej i to jeszcze mnie doluje...
Straszne jest to co musicie przezywac:(( najgorsza ta niewiadoma. Już chcielibyście zakończyć ten trudny czas,odebrać synka A tu znow zmiana planow:( Ale niech go wybadaja I postawią właściwą diagnozę.trzymajcie się dzielnie!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry