reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Czesc,

Ja mam termin na 17.05. ostatnio byl widoczny zarodek z serduszkiem bicie rytmiczne 105 uderzen/min, zarodek teoretycznie mniejszy niż wychodzi z om.
Opis Pani doktor- pecherzyk ciazowy nieregularny. Przepisała luteinę i kazała przyjść 6.10. Beta wcześniej też nie rosła jakos zabójczo ok 64%/ 48h.
Widoczne na usg przestrzenie plynowe - doktor powiedziała, ze to krew. Czy to jest krwiak, jestem po starcie i sie naczytalam ze moze to byc trombofila, jestem juz po jednej stracie - zatrzymana ciaza ok 9 tygodniu.
Pęcherzyk prawdopodobnie jest zniekształcony przez ten krwiak.

Słuchajcie czy to koze byc trombofilia, mam prosić doktor o wystawienie leków?
Żeby ciąża rozwijała się prawidłowo, beta HCG co 48 godzin musi mieć minimum 66% . Zmień lekarza, lekarz powinien mieć wiedzę podstawową właśnie. Nie powinien przepisywać Ci luteiny właśnie ze względu na to, że miałaś 64% HCG po 48h.

Musisz sama zbadać się w kierunku trombofilii, żaden lekarz nie wystawi Ci leków na podstawie Twoich domysłów.

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty

reklama
Hejka!
Jak tam u Was samopoczucie? Jakieś nowe objawy?
Ja przez weekend miałam się średnio, mocne mdłości + migrena.. 🤢
Mam ostatnio okropne zaparcia i cokolwiek nie zjem to czuję jakieś kręcenie w brzuchu i jelitach🥲
Ratuję się kefirem i zwykłą bułką, to moja zachcianka😆
Do następnej wizyty zostało mi niecałe 2 tygodnie, ciągnie mi się ten czas, jestem ciekawa co u mojego bąbelka 😀

Hejka!
Jak tam u Was samopoczucie? Jakieś nowe objawy?
Ja przez weekend miałam się średnio, mocne mdłości + migrena.. 🤢
Mam ostatnio okropne zaparcia i cokolwiek nie zjem to czuję jakieś kręcenie w brzuchu i jelitach🥲
Ratuję się kefirem i zwykłą bułką, to moja zachcianka😆
Do następnej wizyty zostało mi niecałe 2 tygodnie, ciągnie mi się ten czas, jestem ciekawa co u mojego bąbelka 😀
Jest okej aczkolwiek mdłości mnie dopadają cały czas 😅 .
Wcześniej tak w końcu zjadłam ziemniaki normalnie na obiad 😁.
Ja idę 7 października na wizytę już do swojej Ginekolog ☺️ .

A mnie ogólnie ratuje kebab !

Dziewczyny które mają dziś wizyty dajcie znać po♥️🥰ja dopiero 15 październik i chyba do tego czasu zdążę osiwiec 🤣

Ja też nie wyobrażam sobie wizyt co 4 tyg, narazie mam co 1,5 teraz będzie 2,5 i już czas się ciągnie 🫢 odliczam do 10 października potem 20 prenatalne.
U mnie mega zmęczenie, brak sił , mdłości i wchodzi mgła umysłową taka że szok .
Ciekawe że ciasno mów spodniach i dziś w pracy siedzę z odpiętym guzikiem 😂😂😂 rozpoczynam sezon nie mam w co się ubrać

Ja też nie wyobrażam sobie wizyt co 4 tyg, narazie mam co 1,5 teraz będzie 2,5 i już czas się ciągnie 🫢 odliczam do 10 października potem 20 prenatalne.
U mnie mega zmęczenie, brak sił , mdłości i wchodzi mgła umysłową taka że szok .
Ciekawe że ciasno mów spodniach i dziś w pracy siedzę z odpiętym guzikiem 😂😂😂 rozpoczynam sezon nie mam w co się ubrać
To patrz na to. Ja dopiero w czwartek 9 tydzień zaczynam 🤣😱

Załączniki

• IMG_20250929_135043248.jpg
    IMG_20250929_135043248.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 45
reklama
Za ciasno na normalne rzeczy, za luźno na ciążowe? :D znam to 🤣

Do góry