reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Cześć Dziewczyny, miłego dnia!🌸

Czy któraś z Was też ma bóle głowy? Mnie już męczy 3 dzień i zupełnie nie wiem co mam na to wziąć 😞

Ja od kilu albo nawet kilkunastu lat mam migrenę, byłam pewna, że mi zniknie po zajściu w ciążę, ale mam pecha i mi została, nawet się nasiliła, musiałam przerwać leczenie.
Aktualnie się mecze jak mam napady, biorę jedynie paracetamol - ale mimo wszystko ograniczam na maks. Mogę też brać tryptany, ale jakoś się jeszcze nie zdecydowałam, wolę wytrzymać ten ból, stres o bąbla jest większy.

reklama
U nas wie teściowa mąż i moja przyjaciółka. Jesteśmy ostrożni i też myślimy bliżej 3 miesiąca powiedzieć. W tym bezpieczniejszym okresie.

Z córką przyznaliśmy się w 8 tygodniu i z czasem uważam że to było za wcześnie.

Podobnie jak któraś napisała wyżej nie było wizyty serduszkowej więc trudno się chwalić wiedząc że jeden zabieg poronienia za mną 😢

Czesc 🌞
U nas tylko wiedzą moi rodzice i córki nasze .
Po prenatalnych chyba powiemy teściom i bliższej rodzinie.
Ja to trzymalabym jak najdłużej ta informacje bo zwyczajnie boje się straty i nie chce czuć znowu że zawiodłam (no to takie moje przemyslenia )
Już wymyślam jakiś fajny sposób przekazania im tej nowinki ale nic mi nie wpadło do głowy . 😉

Czesc 🌞
U nas tylko wiedzą moi rodzice i córki nasze .
Po prenatalnych chyba powiemy teściom i bliższej rodzinie.
Ja to trzymalabym jak najdłużej ta informacje bo zwyczajnie boje się straty i nie chce czuć znowu że zawiodłam (no to takie moje przemyslenia )
Już wymyślam jakiś fajny sposób przekazania im tej nowinki ale nic mi nie wpadło do głowy . 😉
Może dla teściów kup body spersonalizowane " babciu dziadku widzimy się w 2026" :) . A reszcie możesz odbitkę USG dać w kopercie a na kopercie napisać "suprise" 😁

Moja mama już coś przeczuwa bo się na mnie dziwnie patrzy a jak wspomniałam że jadę Do lekarza By została z dziećmi ...to już że do ginekologa . Zawsze wyczuje nosem ( odrzuciło mnożenie kawy i już z nią nie pijam 5 kaw dziennie ) więc już wie ale nic jeszcze nie pyta ! (Pewnie zapyta po powrocie od lekarza ) A tak jeszcze nikt nic nie wie. Tak szczerze. Do puki nie zobaczę sama nie uwierzę. Bo testy już mnie 2 razy myliły

reklama
Do góry