reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Dziękuję Ci bardzo ❤️już zapisałam się do dwóch od fizjo i jeden jest ortopeda jeszcze dziecięcy i tam siostra jeździła i na bardzo dobre opinie tylko neurologa jeszcze nie mam bo nie mogłam się dodzwonić ☹️mój mąż ze wymyślają ale szczerze? Tak jak piszesz ja chcę sprawdzić i jak to powiedziała lekarka żeby czegoś nie pominąć co potem będzie rzutowało na jej rozwój.
Uwierz mi że mam mega teściową wtrącająca się i jak jest nie po jej myśli to jest obrażanie się, już tyle razy prosiłam żeby przestała się wtrącać bo potem się kłócimy to ona dalej swoje. Ostatnio ze sobą nie gadalysmy dwa miesiące i poszła do moich rodziców na skargę. I rozmawiamy i od nowa jest wtrącanie się. Te jej złote rady że ona wie lepiej bo jest starsza a my guzik wiemy o wychowaniu. Tak mówi do mnie że ja ani o wychowaniu nie wiem

Nie ma co się martwić na zapas, lepiej wspomagać rozwój (nie zaszkodzi) chodz i pewnie bez tego sobie poradzi. Taka rola rodzica martwimy się przeżywamy bronimy pociech ale tu akurat lepiej na spokojnie zapobiegawczo skontrolować.
Ja tak miałam przez rok i dopiero zblizamy sie do wypisu 🫣
Co do teściowej współczuję i rozumiem. Moja też bardzo próbowała się wtrącać (rozumiem troska troska chce dobrze ale nasze zdrowie zdrowiem) stawiam granice jasno to ja jestem rodzicem i mam prawo do błędów. Jeśli po zwróceniu jej uwagi karze cie cisza to znaczy że jest bardzo toksyczna osoba i lepiej dla ciebie żeby się nie odzywała 🫣🫣🫣
Olej ją! W jedno ucho wpadnie drugim wypadnie i rób swoje.
Będzie dobrze ❤️❤️❤️

reklama
Z neurologiem podejrzewam że będzie gorzej bo terminy powalają z nóg ale warto się umówić. Umie fachowym okiem spojrzeć na dziecko jeśli chodzi o rozwój. My od samego początku jesteśmy pod taka opieka i mamy kontrolę co 3 miesiące - jestem zadowolona.

Moj najstarszy syn tez z opoznieniem sie przewracal. Musielismy z nim cwiczyc. Zczasem dziecko nadrobilo. Dzisiaj to juz pekna geba nastolatek :) Spokojnie, dieci szybko nadrabiaja i to prawda, ze kazde rozwija sie w swoim tempie. Ja juz od drugiego przestalam porownywac bo wiem, ze to nie ma sensu ;)

Mam wynik 2733 , dwa dni temu 1248 więc przyrost ładny , prawie 120%. 🥹
Ale tak jak pisałam u mnie opóźniona owulacja nie wchodzi w grę, więc....😢

A brałaś pod uwagę możliwość długiej implantacji zarodka?
Każdy organizm kobiety jest inny
Na ten czas przy tak ładnym przyroście wogole bym się już nie martwiła

Mam wynik 2733 , dwa dni temu 1248 więc przyrost ładny , prawie 120%. 🥹
Ale tak jak pisałam u mnie opóźniona owulacja nie wchodzi w grę, więc....😢

Tutaj wrzucam zakres referencyjny w którym się mieścisz więc wszystko nam mówi jest dobrze! :)
6 tydzień łapie się od 158

Załączniki

• 46059e90-81ce-448a-9011-678788ae3543.jpeg
    46059e90-81ce-448a-9011-678788ae3543.jpeg
    43,2 KB · Wyświetleń: 19
reklama
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia. Jest mi ogromnie miło 😍.
Tylko wyniki bety to jedno a obraz na USG to drugie;-( i tak będę się martwić. Nie potrafię inaczej😟

Do góry