Spokojnie jeszcze dzidzia moze nadrobic. Daj znac jak po becie!Jestem po wizycie i wieści nie są zbyt dobre;-( według miesiączki mam dziś 5+6 więc teoretycznie powinno być widać co najmniej pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, u mnie pokazał się dopiero malutki pęcherzyk ciążowy 0,5cm. ;-( Za tydzień kolejna kontrola. Lekarz jeszcze niczego nie przekreślił, ale ja już chyba powoli tak.Idę zrobić jeszcze jedna betę bo akurat dwa dni termu miałam robioną.
reklama
93kora
Fanka BB :)
Teoretycznie może, jeśli owulacja była później.Spokojnie jeszcze dzidzia moze nadrobic. Daj znac jak po becie!
5+6 czyli końcówka 6 tygodnia ciąży, powinien być już pęcherzyk żółtkowy a za chwilę powinien pokazać się zarodek.
iwona0604
Ja to wykupiłam i mi nic nie pomaga![]()
Ja dostałam Xonvea i zapłaciłam 105 zł
Pomaga na dzień jak wezmę rano, ale zaraz się kończą i nie wiem jak długo pociągnę bez bo to drogi biznes

Ciężko nie funkcjonować jak się ma dziecko ktore uczy sie chodzic

93kora
To witaj w klubie bo biznes faktycznie drogiJa dostałam Xonvea i zapłaciłam 105 zł
Pomaga na dzień jak wezmę rano, ale zaraz się kończą i nie wiem jak długo pociągnę bez bo to drogi biznes
Ciężko nie funkcjonować jak się ma dziecko ktore uczy sie chodzic![]()

Ja może raczkowania etap mam już za sobą, za to mój 2 latek (lipiec) ciągle Mama, Mamusia (coraz częściej do Taty) jednak Mamusia chodź poczytamy, poukładamy puzzle i milion innych rzeczy. W nocy się budzi i uwaga (!) szuka mojego ucha. Ma taki nawyk od małego ,że musi trzeć albo trzymać moje ucho. Drzemek nie chce sobie robić. Także ten ....
Oby szybko na nogi poszło bobo

w poprzedniej ciazy tez Cie tak meczylo?Ja dostałam Xonvea i zapłaciłam 105 zł
Ciężko nie funkcjonować jak się ma dziecko ktore uczy sie chodzic![]()
Karola0093
Zaangażowana w BB
Pęcherzyk wygląda na "dopiero startujący" i ma 0, 56cm co lekarz stwierdził że też jest za mały na ten czas. Wg USG nie mam nigdzie napisane jaki to tydzień ale lekarz mówił że wygląda na 4 tydzień, nie dalej;-(
93kora
A masz/miałaś reguralne miesiączki?Pęcherzyk wygląda na "dopiero startujący" i ma 0, 56cm co lekarz stwierdził że też jest za mały na ten czas. Wg USG nie mam nigdzie napisane jaki to tydzień ale lekarz mówił że wygląda na 4 tydzień, nie dalej;-(
Bo nie ukrywam trochę różnicy jest między 5+6 a 4 . Musiałabyś mieć owulację minimum 1O dni później niż zakładałaś. Masz wyniki ?
iwona0604
To witaj w klubie bo biznes faktycznie drogi.
Ja może raczkowania etap mam już za sobą, za to mój 2 latek (lipiec) ciągle Mama, Mamusia (coraz częściej do Taty) jednak Mamusia chodź poczytamy, poukładamy puzzle i milion innych rzeczy. W nocy się budzi i uwaga (!) szuka mojego ucha. Ma taki nawyk od małego ,że musi trzeć albo trzymać moje ucho. Drzemek nie chce sobie robić. Także ten ....
Oby szybko na nogi poszło bobo![]()
Tez mam taką magiczna nadzieję

A z tym uchem to nieźle sobie to wymyślił

U nas została jeszcze 1 drzemka więc korzystam i też idę wtedy spać

w poprzedniej ciazy tez Cie tak meczylo?
Też ale dużo mniej (napewno było lżej ponieważ byłam sama i mogłam odpoczywać kiedy chce)
Najgorzej było w 1 trymestrze bo byłam bardzo zmęczona i musiałam dużo spac
Wymiotowalam tylko 4 miesiąc i to z rana
Teraz od samego początku mnie męczy

Samopoczucie zmusilo mnie do testu

Liczę jednak ze max miesiąc i również to mienie jak wcześniej i wroca mi siły

A betę zrobiłaś tak jak chciałaś ?Pęcherzyk wygląda na "dopiero startujący" i ma 0, 56cm co lekarz stwierdził że też jest za mały na ten czas. Wg USG nie mam nigdzie napisane jaki to tydzień ale lekarz mówił że wygląda na 4 tydzień, nie dalej;-(
reklama
A jakie masz cykle - regularne, jak długie?Jestem po wizycie i wieści nie są zbyt dobre;-( według miesiączki mam dziś 5+6 więc teoretycznie powinno być widać co najmniej pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, u mnie pokazał się dopiero malutki pęcherzyk ciążowy 0,5cm. ;-( Za tydzień kolejna kontrola. Lekarz jeszcze niczego nie przekreślił, ale ja już chyba powoli tak.Idę zrobić jeszcze jedna betę bo akurat dwa dni termu miałam robioną.
I mnie z miesiączki termin na 29 kwietnia, ale cykle mam długie (33-34 dni), przez co ciąża jest tydzień młodsza niż liczą wg. standardowego cyklu 28 dniowego. Zrób betę i zobaczysz.
U mnie dziewczyny oczywiście zawsze coś musi się „wykluć”. W poniedziałek miałam krzywą cukrową i wyszła mi cukrzyca ciążowa. Właśnie wracam od diabetologa z prezentami (glukometrem i penem)… Insulina od jutra. Widzę, że zmieniło się wszystko bardzo przez ostatnie lata. W poprzednich dwóch ciążach cukrzycy nie miałam, ale koleżanki, które miały leczone były raczej wyłącznie dietą. Teraz dmuchają na zimne i insulina idzie w zasadzie od razu. Ja mam cukier na czczo 94 i wg lekarki to już wskazanie do insulinoterapii. Nie nawidzę igieł, ale cóż zrobić…
Do tego oczywiście dieta i umiarkowana aktywność fizyczna.
Co do duphastonu moja gin jednoznacznie określiła, że mam pozostać przy dawce 2x1. Co więcej, w tej poradni i szpitalu zarazem mają podejście, że „jak ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma”. Natomiast wskazaniem wg nich do tego typu leków są przede wszystkim plamienia, których u mnie nie ma.
Termin badań prenatalnych mam na 23 października.