reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

Hej dziewczyny,
aniusia80 no to masz fajnie, że malutka budzi się tylko raz. Mój Michałek też jest na piersi a budzi się co 2 godzinki w nocy.
W ogóle, mój synek jakiś niespokojny jest cały czas. Popłakuje, a uspokaja się na rękach. Nie poleży sam ani trochę, góra 5 min :-(. Jak przysypia to budzi się co kilka minut i na nowo. I nie wiem, czy mu coś dolega czy po prostu tak ma. Pamiętam, że jak Oliwka była taka malutka, to wystarczyło ją nakarmić, przewinąć i dziecka nie było, sama sobie leżała w łóżeczku.

reklama
Dziewczyny, czy macie regularny rytm dnia z dzieckiem? W sensie - godziny karmienia, spacer, kapiel o tej samej godzinie zawsze? Zastanawiam sie czy godziny karmienia idzie tak uregulowac..

Cześć Dziewczynki,

ja jak narazie na chwilkę, bo Amelka chce pogadać z Mamusią, więc muszę posłuchać co ma mi do powiedzenia :tak:

Olu trzymam kciuki, żeby ułożyło się Wam wszystko po Waszej mysli

Aniusia
nasza też budzi się tylko raz w nocy i tez jest tylko na cycu, a co do hartowania zgadzam sie calkowicie :tak: tez jestem za, Ami po tygodniu byla juz na spacerku, a pare dni pozniej z nami sklepie :tak::-)

Dziewczyny, czy macie regularny rytm dnia z dzieckiem? W sensie - godziny karmienia, spacer, kapiel o tej samej godzinie zawsze? Zastanawiam sie czy godziny karmienia idzie tak uregulowac..

My staramy się kąpac o tej samej porze, co do spacerow to roznie bywa, zalezy od humoru danego dnie naszej corci, ale raczej spacer przypada w tych samych godzinach, a co do karmienia to ja karmie na zadanie, tylko i wylacznie, wiec roznie bywa, bo czsem Ami spi dluzej w ciagu dnia, wtedy jej nie wybudzam, zeby dac cyca, ale jej zazwyczaj chce sie jej w tych samych godzinach, w nocy np. jak zje okolo 22, i zasnie, tak nastepne karmienie jest kolo 3-4 w nocy...ostatnio przez upaly czeciej chciala cyca w ciagu dnia, bo jej sie pic chcialo, wiec wprowadzilam herbatki, bo marudzila, a ja zauwazylam, ze moj pokarm jest za tresciwy, tlusty za mao wody, wiec nie bylo wyjscia

Myślę że da się to zrobić, tylko nie w przypadku karmienia tak małego dziecka, przynajmniej tak mi się wydaje. Pamiętam, że Oliwka była dużo spokojniejsza, jak miała spacery, kąpiele, mniej więcej o tych samych porach. Jak gdzieś wyjeżdżaliśmy to wiadomo, że nie dało się zachować normalnego rytmu, to wtedy było nieciekawie. Dziecko było niespokojne.
Póki co nie udaje mi się wprowadzić tego w życie z drugim dzieckiem, choć się bardzo staramy, jedynie kąpiemy o tej samej godzinie.:zawstydzona/y::-(

Witam Was,
mam chwilkę to piszę do Was, u nas nie najlepiej:-( okazało sie po piątkowej wizycie u pediatry, Zosia jest przeziębiona i do tego pępek do końca się nie wygoił, dlatego mógł się wdać stan zapalny bo miała bidulka cały czas gorączkę:-:)-:)-:)-(.
Przepisała jej antybiotyk Biofuraksym to są zastrzyki w pupkę bardzo bolesne i ma je brać przez 6 dni co 12h:-:)-:)-(. Chodzę z nią i patrzę jak jej pakują tą igłę w tak maleńką pupkę to płaczę z nią razem bo się nie da powstrzymać łez. Na szczęście jest już poprawa. Mała jak płacze to też się zanosi, to wiem że trzeba jej w buźkę dmuchnąć. To jest okropne, ale cóż musimy to razem przejść. Teraz jak to piszę to już mi same łzy lecą. Jak będę mogła to jeszcze do Was się odezwę bo znów tylko piszę o sobie:-(. Pozdrawiam póki co:happy:

My próbujemy mieć regularny rytm. Z Marcinkiem wszystko było uregulowane, co do karmienia w większej mierze też, choć często się zdarzało że Mały raz chciał częściej raz rzadziej, ale mniej więcej wiedziałam kiedy będzie jadł. Z Ewunią jest znacznie trudniej. Przede wszystkim ze względu na Marcinka.
Dziś Malutka spała nam od 22 do 4 w łóżeczku sama, a nie z nami w łóżku:-)

Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi, bo mi sie wydaje, ze jestesmy za malo regularne i zastanawialam sie czy to ma jakies wieksze znaczenie... znaczy karmie co 3h, a w nocy tez tylko raz, kapiel o tej samej godzinie, ale ze spacerem i przebywaniem na dworzu, to juz gorzej, bo jak jestem u Rodzicow, to caly dzien wlasciwie jest w wozku na dworzu.. no i tego karmienia to tez rozne godziny wychodza... czasem przed noca o 22 a czasem np. po 23...

Polka - szybkiego powrotu do zdrowka dla corci! wspolczuje z tymi zastrzykami.. a z tym stanem dziwna sprawa.. niby sie pepek spirytusem tyle razy dziennie przemywa a tu sie okazuje, ze jeszcze stan zapalny moze sie wdac...:baffled:

Mam nadzieje ze pomoze,.powodzonka:-)

wczoraj nam zasnal w samochodzie i spal dalej w domu do 23.40 wiec go nie kapalismy, ale przetarlam mu tym buzie i juz chyba jest lepiej!

skad! raz lepiej raz gorzej. wczoraj do poludnia pieknie spal a potem marudzil. w nocy srednio co 2h. spacery staram sie ok 10-11 przed upalem, ale dzis padalo i byl wiatr wiec w ogole nie wyszlam. moze po poludniu, ale po poludniu przewaznie on lubi juz byc aktywny i spacery sa udreka. a kapiel ok 20-21 ale tez nie zawsze sie tak uda. karmienie na zadanie, czasem co 2-2,5h a czasem co 40min.

My staramy się kąpac o tej samej porze, co do spacerow to roznie bywa, zalezy od humoru danego dnie naszej corci, ale raczej spacer przypada w tych samych godzinach, a co do karmienia to ja karmie na zadanie, tylko i wylacznie, wiec roznie bywa, bo czsem Ami spi dluzej w ciagu dnia, wtedy jej nie wybudzam, zeby dac cyca, ale jej zazwyczaj chce sie jej w tych samych godzinach, w nocy np. jak zje okolo 22, i zasnie, tak nastepne karmienie jest kolo 3-4 w nocy...ostatnio przez upaly czeciej chciala cyca w ciagu dnia, bo jej sie pic chcialo, wiec wprowadzilam herbatki, bo marudzila, a ja zauwazylam, ze moj pokarm jest za tresciwy, tlusty za mao wody, wiec nie bylo wyjscia

skad wiedzialas ze masz zbyt tresciwy pokarm? jaka herbatke dajesz?

reklama
My tez jeszcze nie mamy stalych godzin,bo maly jest bardzo nie spokojny,jeden dzien spi i w dzien i w nocy budzi sie tylko na jedzenie,a innego dnia jest marudny i ciagle by przy cycu siedzial:-(,niewiem od czego to zalezy,ale juz nawet zaczelam sie zastanawiac czy on sie moim pokarmem najada:baffled:,moze ma za malo i przez tol ciagle chce cyca:-(juz sama niewiem:no:

Do góry