• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Witam Ja dzisiaj mam nerwa, chce mi się krzyczec i płakać jednocześnie. Bylismy na usg brzuszka. Nerki bez zmian. Potem czekalismy na nefrologa do 13. Fajna lekarka. Gadała z nami 40min. :szok:Po nowym roku zrobia usg dopplerowskie bo teraz nie ma kto bo lekarz złamał rękę:sorry:No i mamy robic badania moczu i posiew min. raz w miesiącu bo nie można dopuścić do zakażenia dróg moczowych.:no:Poza tym pytała o rehabilitacje Zuzi i mówie jak jest a ona do mnie że mamy złą rehabilitantkę skoro nie ma poprawy od dłuższego czasu. Ona sama ma dziecko niepełnosprawne. Dała mi namiary na inna. Ale ta przyjmuje tylko prywatnie:wściekła/y:Na subkoncie w fundacji nie ma jeszcze kasy bo dopiero co założone wiec nie ma z czego jeżdzić na dodatkowe prywatne wizyty. Chce mi sie ryczec normalnie, nie wiem juz czy brać kredyt żeby wykupić pare wizyt do przodu bo przeczytałam w necie że 4 spotkania kosztują 250zł a 2 w tyg to minimum.:-(To juz drugi lekarz który mi powiedział że Zuzia by już chodziła gdyby odpowiednio była rehabilitowana:-(:-(:-(
cosmo kiedyś wygrywało sie konkursy ortograficzne:-)
czy podawłaś gdzieś na forum BB nr konta fundacji która się wami opiekuje?? jezeli tak to podaj link a jak nie to prosimy szybciutko!!

reklama
Witam.W Warszawie zima ......a my w domku niestety i na sanki isc nie mozemy,zreszta chyba nawet nie mamy:sorry:
Znow pospalysmy sobie,dlugo i o 9:16 sie obudzilam:-p

Mamita wspolczuje wydatkow....porabany swiat.mowia ze pieniadze szczescia nie daja a jak tu nie miec skoro na zdrowie dziecka potrzebne:sorry:moze napisz list do tego programu co jest po teleexpresie jakis tam reporterski.Opisz sytuacje,a noz zgodza sie nakrecic reportaz o Zuzi.Wtedy by wiecej pieniazkow wplynelo na subkonto... i na BB tez zaloz watek w dziale pomocy.

Mamita zrob tak jak Iwonka mowi,trzeba probowac:tak:a swoja droga zastanawialas sie zeby isc do sadu na tych lekarzy co se Zuzia zajmowali o zaniedbanie???moze jakas konsultacja z prawnikiem czy masz jakies szanse bo potzrebujesz pieniedzy na rehabilitacje a moze udalo by sie cos od nich wyciagnac.masz opinie dwoch lekarzy ze zle sie nia zajmowano i by juz chodzila:angry:

My juz wrocilismy.Kondzio zdrzemnal sie w aucie i teraz ani mysli:baffled:

Dzień dobry, ależ tu się dzieje :tak:
Cosmo, ja też mam zboczenie na punkcie ortografii i w ogóle języka, na ogół staram się podchodzić spokojnie do tematu, ale wewnętrznie trafia mnie jak ktoś mówi lub pisze:
- chcem/nie chcem
- mogom/robiom (bo to nie są błędy ortograficzne tylko niechlujstwo językowe)
- i jeszcze mnie denerwuje "ubrać buty"/"ubrać sweter" itd. przepraszam, w co ubrać? ja nie widziałam ubrań dla butów lub swetrów, itp. mówi się założyć buty ;-)
Ale to mnie trafia w środku, w sumie jak kto pisze to jego sprawa, czasem można ew. ubolewać, że tyle lat chodzimy do szkoły, a nie każdy wystarczająco uważa na lekcjach ;-)

Miłego dnia!

Witam! U nas -8 stopni mrozu i sniegu dużo i ciągle sypie:zawstydzona/y:Zuza śpi od 30 min. wiec musze obiad zrobic. Nic mi sie nie chce, głowa mnie boli. Zapomniałam Wam napisać że mieliśmy we wtorek rocznice ślubu i A. zapomniał :sorry:ALe za to jaki potulny od wtorku ciagle mnie przeprasza:-p:-p
To jest link na stronkę fundacji jeszcze nawet zdjęcia nie ma ani opisu choroby bo mówili że mają opóźnienia:eek:
Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" - OPP
Właśnie patrze że jak się wpisze kwote na dole i wyślij to wyskakuje jak wypełnić blankiet bo to pierwsze konto to chyba tylko dla publicznych zbiórek:sorry:

Kwiateczek myśmy chcieli kiedyś sądzic szpital za zaniedbanie jak Zuza leżała na Intensywnej terapii po urodzeniu to już miała wyjść po 3 tyg. Już miałam wszystko gotowe na jej przyjście i wtedy coś sie tam stało i zaczeły sie komplikacje -jedna połóżna powiedziała wtedy żebyśmy rozgrzebali sprawe ale ona nie chciała nic wiecej gadać bo sie bała o prace. Prawnik mówił że marne szanse bo lekarze sie kryją.

Iwonka po prostu brak mi słów na to wszystko. Myślałam o tej stronie pomóż na BB ale tam tyle afer że nie wiem sama czy pisać.

Mamita, fakt, że na "Możesz pomóc" teraz zrobiło się bardziej pusto po historii z mamą Zosi, ale myślę, że warto założyć wątek dla Zuzi - może dziewczyny ze Stowarzyszenia wzięłyby Was pod swoje skrzydła?
Zresztą wiesz - kto ma pomóc, to często pomaga po cichu, bez regularnego pisania na wątku, ale musi wiedzieć o tym, że jest chore dziecko, które potrzebuje pomocy. Wiem, że dla wielu osób bardzo ważne jest to, żeby rodzic wykazywał dużą aktywność informując o dziecku, jego zdrowiu, postępach, codziennym życiu, no a Ty jesteś tu regularnie przecież :tak:

Edit: jeszcze dobrym rozwiązaniem jest chyba założenie bloga dla swojego dziecka, w ten sposób więcej ludzi może się dowiedzieć o potrzebującym dziecku. Nie powinnaś mieć oporów czy skrupułów prosząc o pomoc dla swojego dziecka, ziarnko do ziarnka i uzbiera się!
Czy Fundacja ma jakieś zdjęcie Zuzi, żeby je zamieścić w jej profilu? Chyba łatwiej coś tam wyskrobać dla dzieciaczka mając jego obraz przed oczami ;) Przepraszam że ja tu taka "ciotka dobra rada", mam nadzieję, że się nie obrazisz.
A swoją drogą gdybyś potrzebowała tłumaczenia jakichś materiałów, apelu dot. Zuzi na angielski, służę pomocą. Nie jestem tłumaczem przysięgłym (z wyboru), ale dobrym i doświadczonym ;)

Ostatnia edycja:
Hej ja też się witam u nas tak samo zima na całego. Niedawno byliśmy na sankach.:-) Zuzka padnięta śpi. Trochę już dlugo to cud jak na nią tylko żeby nie bylo problemu na wieczór.
Mamita czaekamy na link zgadzam się z Olą bardziej ufa się aktywnemu rodzicowi który informuje jak naprawde z dnia na dzień jest z dzieckiem i udziela sie na forum . Trzymam kciuki

Szukalam choinki na allegro ,trochę pózno ale chyba by jeszcze doszła Taka co mi się podoba to prawie 200zł:-( Choć za 100 już można ciekawe kupić Ale znając P. to będziemy zwlekać bo nie wiadomo kiedy kasa za zlecenie przyjdzie (ma teraz ) Skończy się na tym że kupimy jakieś nic szczególnego(za dużą kasę) u nas albo znów wytniemy żywą :sorry:
Ale mam problemy :confused2:
Zuza wstała idziemy na obiad

Ostatnia edycja:
witam

cosmo no fakt, jako specjaliste kuje to w oczy nie watpie. Wiesz ja kiedys bylam na badaniach w poradni psychologicznej na dyslekcje. No i stwierdzili ale nie do konca ze na wszystko jest tam mowa o koncowka co Ola pisze em, om, am i o "nie" razem czy osobno nigdy niewiem zawsze na czuja:zawstydzona/y:

mamita czy na te konto mozna tez 1% podatku? ja jestem wogole nie w temacie jesli chodzi o te sprawy, nie jestem w stanie pomoc finansowo ale jesli mozna przekazac ten jeden procent to przekonam kogo tylko bede mogła

Iwonka zazdroszcze przyznaje otwarcie, nasz dzis wstal po 5 wzielam go do nas a on sobie wlaczyl tv :sorry:

Wiktoria, na to konto możesz wpłacić 1% tylko koniecznie trzeba zaznaczyć, że to dla Zuzi bo inaczej idzie na ogólne konto Fundacji!
Wiktoria, wiem, że jest pewna grupa osób, które mają problemy z ortografią i nie wynika to z braku chęci, ale jest też wiele osób które mówią właśnie tak (chcem/robiom) no i tego bym już pod żadną dysleksję nie podciągnęła. Natomiast z krytyką prosto w twarz jestem ostrożna bo nigdy nie wiadomo czy aby rzeczywiście nie mam do czynienia z prawdziwym dyslektykiem ;-)
Ale mam wrażenie, że w przypadku tamtej forumowiczki (która nota bene powinna błyskawicznie lecieć do lekarza!) nie chodziło o ortografię tylko o ogólne nastawienie do świata i innych osób.

Mój mąż często mnie prosi o przeczytanie swoich pism/wiadomości, żeby nie było jakiejś gafy ortograficznej (widać spellcheckowi nie ufa wystarczająco ;-))

reklama
witam

cosmo no fakt, jako specjaliste kuje to w oczy nie watpie. Wiesz ja kiedys bylam na badaniach w poradni psychologicznej na dyslekcje. No i stwierdzili ale nie do konca ze na wszystko jest tam mowa o koncowka co Ola pisze em, om, am i o "nie" razem czy osobno nigdy niewiem zawsze na czuja:zawstydzona/y:
dyslekcje albo się ma, albo nie, a od blędój jest dysortografia. No ale ok, nie wierzę, ze 90% forumowiczek ma dysortografię. Mi też się zdarza zrobić bląd, ale staram się nie robić a jak nie jestem czegoś pewna to sprawdzam pisownię. Nie to, ze się kogoś czepiam, tylko mówię, że razi po oczach

kurde laptop mi wysiada a właściwie monitor, Majka kiedyś rozwaliła regał na którym sobie był i czach mam popękany monitor... takie zielone plamy na nim i od wczoraj zaczął mrugać :wściekła/y:

Pozdrowienia od Dotkass :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry