reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

Natala wytrzymajcie chociaz do tego 30 tyg.Przyklad kolezanki MInki napawa optymizmem,wiec u Was tez sie musi udac i juz.
Ola wlasnie nastawilam sie na starynkiewicza.Zapisalam sie tam do szkoly rodzenia.Nie wiedzilam,ze z ta kasa jest tak ze od razu w kieszeni trzeba miec.Myslalam,ze przy wypisie sie placi lub tuz po porodzie a nie ze przed.Bo spodziewam sie,ze porod bedzie dla nas wielkim stresem i nie wiem czy nie zapomnimy do bankomatu skoczyc jadac do szpitala.

reklama
No właśnie Aurelia, ja tego też nie rozumiem! Zobacz ile majówek ma jakieś problemy z ciążą!
Jestem w stanie "zrozumieć" czy przynajmniej wytłumaczyć sobie np. poronienia na bardzo wczesnym etapie ciąży - poniżej 10 tygodnia na przykład - jeżeli coś jest nie tak z płodem i natura sama "decyduje" że dana ciąża się nie utrzymuje (absolutnie nie mówię tu o uczuciach niedoszłych mam, bo są one na pewno straszliwie bolesne), ale czemu w połowie ciąży nagle dzieją się dziwne akcje typu skracanie szyjki, sączenie się wód, skurcze... a potem rodzą się zdrowe dzieci?? Czyżby wpływało na to środowisko, w jakim żyjemy? Stresy? Przecież żadna z nas nie pracuje ciężko fizycznie (nawet jeżeli miała taką pracę to jest na zwolnieniu w czasie ciąży).

Na pewno Natalka jest teraz w dobrych rękach.

MM właśnie mi ta przyjaciólka opowiadała że półtora roku temu jak rodziła drugiego synka to mąż musiał biegać po mieście szukając bankomatu... a z pierwszym synem nie było problemu z zzo, zapłacili przy wypisie.
Nie wiem skąd to się bierze może zdarzały im się pacjentki korzystające ze znieczulenia a potem odmawiające zapłaty lub wręcz wypierające się, że podano im znieczulenie?

Natalka, argument ze spacerami jest naprawdę bardzo rozsądny, myślę, że trafi do Soni!

Ola na szczescie na rogu pl.starynkiewicza i al.jerozolimskich jest bankomat :-D A w sumie to mogliby przyjmowac platnosc karta byloby duzo wygodniej.
Pamietasz kiedys pisalam ,ze pod koniec grudnia na starynkiewicza wisiala informacja ,ze do porodow nie przyjmuja.Pytalam moja gin o to i mowila,ze i tak by mnei przyjeli wiec ja juz nie wim po co takie zamieszanie urzadzaja i ludzi denerwuja glupimi kartkami.

Natala podziwiam cie naprawde moge sobie wyobrazic jak ci ciezko a ty dla dzidzi starasz sie zachowac choc odrobine spokoju to na pewno jej pomoze bo dzidzia dobrze jest u spokojnych i kochajacych mamuś:happy:

Natalko - dobrej nocy i nie martw się, będzie dobrze. Lepiej lezec w szpitalu w takiej sytuacji, lekarze zawsze pomoga.

Ola - to mnie zaskoczyłaś z ta kasa przed zzo, to jakies przegiecie... rozumiem, w momencie wypisu, ale nie w trakcie porodu..
Znajomy z zona rodzil wczoraj na zelanej - zzo bez problemu, 600 zl, zaplasa przy wypisie. Za nic wiecej nie placili - ani za polozna, ani za porod rodzinny. Polozna mieli na madalinskiego, ale doszli do wniosku, ze na slepo pojada na zelazna. Zadowoleni - dwie osoby na sali, natomiast przyjechaliby godzine pozniej i juz nie bylo miejsc i odsylali rodzace... faktycznie babyboom...:no:

reklama
My dzis bylismy ogladac wózki jak to juz tak zaczyna sie krecic ;-)ale tak szczerze to nic ciekawego nie znalezlismy tzn ja bo moj maz to sie tak napalil na taki jeden ale on strasznie ciezki byl a tam same takie były
Mam pytanie do dziewczyn z okolic Krakowa nie wiecie gdzie sa jakies fajne hurtownie gdzie mozna rózne zobaczyc ? chyba nie na tym watku powinnam to pisac ale juz za pózno a watek wozki czytam i juz sama nie wiem dobra to tam sie przenosze...

Do góry