reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Jejku dziewczyny, katastrofa, cieszyłam się że pieniązki będę miała na koncie (wypłatę) a tu 0 zł, ZUS może do 30 dni przysyłać wypłatę i co ja mam teraz miesiąc zostać bez środków do życia????? kurcze muszę opłacić szkołę, mam rachunki nie zapłacone i co teraz?:no::no::no:

reklama
Madamagda, ale słabo z tym zusem... współczuję, ale na pewno rodzinka pomoże!!
Ja właśnie po wczorajszej wizycie w Zusie postanowiłam jeszcze popracować, zobaczyć co i kiedy uda mi się od zusu dostać i czy w ogóle.... mąż mówi żebym się nie martwiła.... tylko ten zasiłek przydałby mi się na pokrycie comiesięcznych kosztów typu telefon, ubezpieczenie III filar, czynsz za moje meiszkanie i rachunki za prąd (tam mieszka mój tata częsciowo na moim utrzymaniu)... echhhh!

Łaniu dziękuję za wyjaśnienia. Zatem utwierdzam się, że córeczka tylko z innym tatusiem lub z adopcji ;-);-)

Zadzwoniłam przed chwilką do mojej księgowej i powiedzcie mi czy ja dobrze rozumuję. Pierwsze zwolnienie miałam do 25 stycznia, księgowa wysłała szybko do ZUSU (powiedziała że liczą 30 dni od daty wysłania zwolnienia) czyli raczej wypłatę powinnam dostać na dniach, skoro mamy 29 luty. Jejku muszę się uspokoić.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dziewczyny które sa na zwolnieniu i pracowały poradźcie coś, jak było u was?

Olu, gratuluję SYNKA mnie się zawsze wydawało, że trudniej jest "mieć" chłopca niż dziewczynkę z racji owulacji bo są tylko chyba dwa dni na zmajstrowanie chłopca no i pozostałe na dziewczynkę ehhh za drugim razem będziemy kombinować:-)

Madamagda a nie informowali Cie w ZUSie kiedy Ci beda kase przelewac na konto??
Niestety ZUS to cos co najlepiej omijac z daleka ale niestety nie da sie...
Bylam ostatnio w ZUSie zapytac czy wliczaja premie do obliczania wysokosci zasilku chorobowego.Pani na to,ze tak jesli premia zalezy od tego czy sie pracuje czy nie i jesli jest to opisane w regulaminie pracy.A wg przepisow regulamin pracy jest obowiazkowy dla firm gdzie jest powyzej 20 osob a w tych mniejszych nie jest wymagany.Ja wlasnie pracuje w malej firmie i mam zapis o premii w umowie o prace ale pani w zusie to taki mega beton i nic jej sie nie da wytlumaczyc wiec pewnie dostane mniej kasy bo premii nie policza :angry::angry::angry:

Zadzwoniłam przed chwilką do mojej księgowej i powiedzcie mi czy ja dobrze rozumuję. Pierwsze zwolnienie miałam do 25 stycznia, księgowa wysłała szybko do ZUSU (powiedziała że liczą 30 dni od daty wysłania zwolnienia) czyli raczej wypłatę powinnam dostać na dniach, skoro mamy 29 luty. Jejku muszę się uspokoić.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dziewczyny które sa na zwolnieniu i pracowały poradźcie coś, jak było u was?
Kurde Madziu, mi ZUS ma płacić ponoć od 25.03 bo w druku który dostałam od pracodawcy było, że podlegam zwolnieniu do 25.03 , a co potem to nie mam pojęcia. dzwoniłam do kadr, a tam mi powiedzieli, że normalnie będę wypłatę dostawać tak jak do tej pory, wnioskuję, że wypłatę kwietniową prześle mi ZUS, mam nadzieję że się z czasem wyrobi cholerka:wściekła/y:

Niech to szlag wszytsko trafi, mam nadzieję że w tygodniu wypłata przyjdzie przekazem pocztowym bo tak wysyłają, inaczej idzie jeść tynk ze ścian. płacę tyle lat składki, a oni mają wszystko w d...pie. Pozostajemi tylko czekanie i nadzieja że przeslą wszystkie pieniązki.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Olu gratuluje synka, jeżeli chodzi o to od kogo uzalezniona jest "płeć" dziecka, to niestety od faceta, bo my kobiety mamy tylko chromosomy "X", a mężczyźni i "X" i "Y", więc zależne jest to, który dotrze tam prędzej, a żeńskie, czyli "X" żyją dłużej, ale są wolniejsze, męskie "Y" są szybsze, ale żyją krócej, więc podobno uzależnione jest to kiedy "majstrowaliście" Małego, czy przed owulacją, czy w trakcie ;-)

Madzia współczuję z tą kaską, dziwne...bo z tego co wiem to większość firm wysyła przelewy, a ZUS zwraca firmom. U mnie tak jest i dostaję wypłatę tak jak zawsze dostawałam :confused:

reklama
Ola gratuluje!!!!! Nastepnym razem najwyzej sie zamieniny na mezow na jedna noc;-):-D

Jo-anna-on no wlasnie zebym to ja wczesniej wiedziala,ale nikt mi nie podsunal tego do glowy.Dzis dzwonilam do paszportow ale nie odbieraja,w poniedzialek tam pojade i sie dowiem.Jak wrocila juz z urzedu to tez kolezanka z innego watku mi to powiedziala,no ale po fakcie:sorry2:

Do góry