reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

wiecie co ale naprawde trzeba miec zdrowie!!!!!!!!!! i powinny zrozumiec.. a tu jakby slepi wszyscy byli a wiedza ze juz prawie koniec i nie moge stac chodzic a tu nawet miejsca nikt nie ustapil!! KOLEZANKI:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No ja ostatnio do sklepu z mężulkiem poszłam i kiepsko się czułam, tzn. gorąco, duszno i cięzko, kręgosłup juz mnie łamał a brzuch stawał się twardszy i bolący. Przede mną małżeństwo, przed nimi nikogo, bo oczywiście dobiegli do pustej kasy dla uprzywilejowanych, widzieli mnie, ale po co ustapić? (wspomnę, że miałam miej w wózku niż oni, więc długo by nie czekali). Płacili jeszcze jakimiś czekami, no to oczywiście zaczęłam komentować, ale czy ktos zwrócił uwagę NIE!!! :wściekła/y:
Ale są też tacy uprzejmi, że potrafia ustapić, chociaż coraz mniej.
Oznajmiłam ostatnio mężulkowi, że jak naprawde nie będę mogła już wytrzymać, to poprostu przeproszę, wypne brzuch i stanę w kolejce przed ;-)

reklama
Olu gratuluje chlopca--- moze nastepnym razem doczekamy sie dziewczynek hehehe:tak::tak:

chyba ide sie kapac zrelaksuje sie i ide spac bo mnie wykonczylo te pare godzin w szkole... papapaapa

Dotkass ja ci powiem ze ja nawet moglam zawsze czekac, niepotrzebowalam ustepowania i glupio mi bylo jak mi ktos usapil czy cos ale w tej sytuacji jak mi juz bardzo ciezko i boli mnie i nie chce urodzic i dla dobra dziecka domagam sie teraz rowno swoich praw bo inaczj to teraz nikt ci nie pomoze!! a jak jechalam do miasta w autobusie z mezem to siedzialam weszla jakis babsztyl i caly czas stala i biadolila ze nie ma gdzie usiasc wszystko zajeto!!!!!!!!!!! wkoncu zeszlam i wrzasnelam do niej ze schodze jej dla swietego spokoju ale czasem moglaby i ona troche postac bo to juz szczyt beszczelnosci sie o miejsce prosic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jeszcze jak widziaala ze ja w ciazy!! i wiecie co ze siadla!! nie przeprosila... i pani z tylu mi miejsce zwolnila i zaczela sie smiac o ta babke!! wogole od tygodnia jestem bardzo nerwowa i poprostu jak mi ktos zajdzie za pazury to odrazu zjebe!! Przepraszam za slowa ale musze sie wyzalic...

cale szczescie ide do szkoly ostatni raz w niedziele i niech mnie w du... pocaluja!! nie mam sily sie z nimi uzerac ... dopiero w maju moze albo w czerwcu mnie zobacza....:-):-):-)

Kamilka ja też jak nie potrzebuje to się nie sprzeczam, ale wtedy w tym sklepie naprawdę już nie mogłam, tymbardziej, że skoro kasa dla UPRZYWILEJOWANYCH to powinna taką właśnie być,a ostatnio w tramwaju nawet nie chciało mi się siadać, luxno było więc nie musiałam się martwić, że ktoś mi "zmiażdży" brzuszek albo walnie z łokcia, co często się zdarza (na szczęście jak w ciąży jestem to nie). Żadko jeżdżę komunikacją miejską,a prowadzić samochodu mój R zabronił, bo stwierdził, że to już niebezpieczne, bo ktos mógłby mi w "dupę" wjechać i wtedy pasy, poduszka...brzuch...

Pola z tego co sie dowiedzialam,to ZUS wlicza tylko premie ktora jest pomniejszana za czas niezdolnosci do pracy.Ja taka mam bo moja premia zalezy od moich obrotow.Niestety licza srednia z 12 mcy a ja mam oficjalna premie od sierpnia.Myslalam ,ze jak popracuje do lutego to podwyzsze sobei srednia ale poniewaz w listopadzie,grudniu i styczniu bylam na L4 to wylicza mi to srednia jak do pensji za listopad wiec bede miec o jakies 600zl mniej miesiecznie.Masakra.A jeszcze jak mi tej premi nie wlicza to sie juz zalamie.A pewnei nie wlicza bo mam ja tylko w umowie a nie w cholernym regulaminie.

Kamilka to jakies potowory a nie kolezanki.Az ciezko sobei cos takiego wyobrazic.U mnei na studiach bylo normalne ze ktos zbieral wikesza ilosc indeksow i szdl zalatwic wpisy z jakiegos przedmiotu.A tu komus na 2 pietro sie dupy ruszyc nie chce zeby ciezarnej wpis zalatwic.
Ja w pociagu jak jechalam 2 dni temu z lekkim malym plecakiem to mi kobitka zaoferowala pomoc i zdjela mi go z polki.

To ja się w takim razie bardzo cieszę, że pracuję w firmie, która zatrudnia powyżej 20 osób, przynajmniej mam wypłatę na koncie zawsze 10.Wam dziewczyny współczuję tego czekania na kasę, akurat w takim okresie. Zastanawiam się tylko, jak zus będzie mi wypłacał kasę po 25 marca, bo mam mieć to świadczenie rehabilitacyjne...:confused:

Kamilka, ale masz nerwa, nieźle no. Chyba jesteś pod tym względem lepsza ode mnie! Ja ostatnio jestem straszna dla wszystkich, jak leci, tak mi hormony szaleją, że ho ho!
Ola, gratuluję synka, i również Mikołajka!! Mój J też samych synów robi, coś w tym jest!:-D

Dotkass, oj chyba jednak auto jest bezpieczniejsze i mniej męczące niż komunikacja miejska. W końcu poduszka brzuchowi nic nie zrobi a pas trzeba przeprowadzić jak najniżej pod brzuchem. Powiem Ci, że ja sobie nie wyobrażam nie jeździć autem - pewnie jak poprzednio będę do dnia porodu śmigać. Jeżdżę teraz dość spokojnie i jest ok.

Lecę dziewczynki buziaki dla Was miłego wieczoru!

Mam nadzieję, że Grześ nam napisze jak malutki........

reklama
Cześć dziewczyny

Ja dopiero teraz bo cały dzień jakoś nie miałam kiedy do kompa usiąść ale też nie mam dzisiaj najlepszego dnia:confused: byłam dzisiaj na badaniach i coś mi sie wydaje że jeszcze sie nie pozbyłam tego stanu zapalnego nawet antybiotyk nie pomógł...Tak sie zastanawiam i coraz bardziej się martwię czy ten stan zapalny dróg moczowych i pochwy nie zaszkodzi maleństwu zwłaszcza że to już dość długo trwa właściwie to już z 4 miesiące będą:confused: Jak myślicie bo coraz bardziej się niepokoję.:-(

Pozdrawiam

Do góry