reklama

Majóweczki 2008

Co do uczelni ja urodzilam w grudniu 12 i na zajecia poszlam 3 stycznia, bardzo dobrze sie czułam... nie bralam żadnej dziekanki itp... po prostu młody w nosidle samochodowym chodził ze mną na zajecia ;-) wszyscy wykładowcy mi pomagali, a wiekszośc przedmiotów zaliczyłam jeszcze przed sesja i narodzinami Wiktorka, a dodam że studiowałam dziennie na Politechnice ;-)

co do Folic to ja wymiotuje po nim strasznie i nie wazne o jakiej porze biore:szok: dzis bede u gina to skonsultuje to....

reklama
Ladybird, ja biorę folic raz dziennie. Jak byłam w pierwszej ciąży to ginka mi mówila, że w pierwszym trymestrze nie należy brać witamin tylko folic, bo nadmiar witamin też może być szkodliwy, i witaminki dopiero od drugiego trymestru.... a obecny gin już na poprzedniej wizycie mówił że mam brać witaminy (ale ja nadal kwas foliowy jednak). W czwartek się go zapytam.

A propos usg to w pierwszej ciąży miałam robione pierwsze usg w 10. tygodniu i lekarz mi wszystko dokładnie wymierzył i określił (przezierność karku,...). Teraz też 10. tydzień i idę na pierwsze usg ale obawiam się że tutaj lekarz ma słabszy sprzęt, i jeżeli nie da mi tak szczegółowego opisu to sobie powtórzę jakoś w 13 tygodniu w Wawie.

Ja właśnie zaczęłam studiowanie zaoczne, chodzimy razem z mężem mam nadzieję że nie będę brać dziekanki, maleństwo urodzi się pod koniec maja to jakoś dotrwam do końca, no w końcu od czego mam męża? Musi mi, no NAM pomagać :-D
Co do Folika biorę nadal w czwartek gin mi podpowie czy dalej brać czy coś nowego wprowadzamy;-)

no własnie ja tez w poprzedniej do 20 tyg. brałam folic .Teraz też brałam przed ciążą i w ciaży ...brałam dwie tabl ..rano i wieczorem ..ale zapomniałam sie go zapytac czy dalej brac dwie czy jedną ..chyba spasuje do jednej :)
a witaminy to jem w warzywach i owocach :)

L4dY, tu mnie trochę zaskoczyłaś kurczę bo ja biorę cały czas po jednej tabletce i przed ciąża brałam jedną i teraz też. Mój gin nie powiedział ile dziennie to chyba jedną nie?:shocked2:

Cześć dziewczyny ;-), jeśli chodzi o witaminy to dzisiaj zaczęłam brać Feminatal, a tak do tej pory Folik - raz dziennie. I tak szczerze mówiąc, też się troszeczkę zdziwiłam, że mam przejść na inne witaminy. W poprzedniej ciąży jakoś dużo później gin zalecił mi branie Feminatalu, a chodziłam do tego samego gina.

Polka spoko :) Jak ci tak powiedział to tak rób ...ja sie widocznie sama zabezpieczyłam
" ilosciowo" heheh
ale od minimalnego nadmiaru foliku sie nic nie dzieje jak widac na moim przykładzie :)

W kazdym bądz razie ja jestem zdziwiona ze w tak młodej ciazy jak my mamy gin kaze juz brac całe zestawy witamin ...

Hej ja biore kwas raz dziennie.Jak bylam pierwszy raz u gina to odrazu kazal mi brac witaminy jak lekarza zmienilam na obecnego to ten kazal mi odstawic witaminy i brac tylko folik.Powiedzial ze jeszcze nie potrzeba dziecku dodatkowych witamin,dopiero po pierwszym trymestrze zaczne brac witaminki.Zreszta w poprzedniej ciazy tez tak bylo.

reklama
Hej kochane! Troche mnie nie bylo- tzn zaglądalam do was ale nie odzywalam sie bo mialam slaby sprzet do dyspozycji i nie dalo rady :)
Ja biore folic raz dziennie. W poprzedniej ciazy tez bralam a od polowy 2 trumestru bralam feminatal n . Jutro ide do gina wieczorkiem- nie moge sie doczekac bo w koncu zobacze maluszka (na pierwszej wizyciue bylo tylko widac pecherzyk):tak::tak::tak: Oczywiscie po wizycie dam znac co i jak :tak: Buzka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry