reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Co do imion to sprawdziłam dziesięć najpopularniejszych i te od razu odrzucam . Nie chce by w klasie było piec Franków czy Lenek. Sadze ze dziecko tez nie chciałoby mieć imienia super popularnego by nie czuć sie jedna z wielu. Ale każde imie jest ładne jak sie wybiera je z miłością i z miłością sie zwraca do tej osoby:)

My z mężem mamy wielkie trudności żeby znaleźć imię, które podoba się nam obojgu. Starszy ma na imię Alexander i to był naprawdę cud, że doszliśmy do porozumienia [emoji6] W domu mówimy na niego Olek i o dziwo tu w Norwegii tez wszyscy w przedszkolu tak niego wołają bo chyba im wygodniej a tez on sam kiedy się przedstawia to mówi, że ma tak na imię.
Teraz jeśli chłopak jest jedyna opcja, która nam się podoba Dominik a jeśli dziewczynka to już więcej imion a mianowicie Ewa, Kinga, Nikola. Ja od zawsze marzyłam o Wiktorii ale niestety jest to jedno z najpopularniejszych imion w ostatnich latach a tego chce uniknąć. Sama mam oryginalne imię a w każdym razie tak było w latach kiedy byłam dzieckiem czy nastolatką i lubiłam to że byłam jedną jedyną Sonią w całej szkole [emoji6]

Just jakbyśmy mieszkali w Polsce to podoba mi się również Mikołaj, ale Nikodem jest nazywany Niko i tego też by nazywali tak samo bo przecież w DE Mikołaj to Nikolas. Ale wolę imię które będzie uniwersalne. Tak samo pisane po polsku i po niemiecku. Podoba mi się bardzo Leon, ale Łukasz mówi kategorycznie Nie.

Ja mam trochę typów dla dziewczynki. Są to Lisa, Elena, Natalia, Zoya, Jasmin i Julia. Mąż akceptuje tylko Julię, a dla mnie jest na ostatniej pozycji.

reklama
Ann w sumie obie mialysmy racje, tylko w obu przypadkach pisownia inna [emoji23] wygooglowalam i wyszlo mi tak:
IMG_4113.JPG

Załączniki

• IMG_4113.JPG
    IMG_4113.JPG
    113,6 KB · Wyświetleń: 317
Do góry