reklama

Majóweczki 2019

reklama
O, nawet nie słyszałam o czymś takim, że jak zgaga to kudłate.
Dziewczyny, a jakie macie opinie na temat detektora tętna płodu? Żeby samej w domku sprawdzać. :)
Dla mnie detektor w tej ciąży to jest must have. Mam Angel sounds i wielokrotnie uratował mnie przed zwariowaneiem i jedzeniem na IP. Jak tylko mała mniej się rusza, albo ma dłuższą przerwę to sprawdzam tętno i już wiem że pewnie poprostu śpi i nie muszę się stresować. Oczywiście w granicach rozsądku, bo jeśli przerwa byłaby za długa w ruchach lub byłyby one słabsze przez dłuższy czas i tak pojechała bym na IP (taka sytuacje miałam w sobotę, że pojechałam, bo mała dwa dni ruszała się ale bardzo malutko i mimo że na detektorze ja znajdowałam i tak pojechałam sprawdzić u lekarza. Na szczęście wszystko dobrze). Polecam zwłaszcza kobietom po przejściach, tzn. Po stratach wcześniejszych, napewno pozwala się uspokoić i nie panikowac niepotrzebnie.

U mnie są dni, że czasami rusza się mniej, a czasami normalnie, ale to tak regularnie jest. Też właśnie zastanawiam się nad zakupem takiego detektora. Jest to moja pierwsza ciąża i chciałabym żeby wszystko było jak najlepiej, oczywiście też żeby czegoś nie przegapić i za każdym razem nie jeździć do lekarza. A jestem straszną panikarą..

Sylwia ja moj detektor pokochalam od 1 uzycia. Teraz juz rzadko po niego siegam bo maly wali jak szalony. Ale przyznam ze mialam czas ze sie martwilam bo mniej sie ruszal i wtedy tez uzywalam :)

U mnie też się sprawdził, chociaż na samym początku tylko używałam tak do 20 tygodnia, kiedy ruchy były jeszcze niewyraźne. Miałam też w poprzedniej ciąży i nie wyobrażam sobie go nie mieć tak w razie czego :) póki co nie jest potrzebny ale zawsze jest w pogotowiu :)

Cześć dziewczyny byłam na forum grudniowym i jestem już od dwóch miesięcy szczęśliwą mamusią. Piszę do Was bo zostało mi 15 zastrzyków Neoparinu. Jak któraś z Was stosuje to chętnie oddam. Jestem z Krakowa. Jak ktoś będzie zainteresowany to proszę o prywatną wiadomość :) Życzę powodzenia :)

Dziewczyny, a jakie żelazo polecacie brać w ciąży? Dla mnie lekarz przypisał tardyferon fol czy jakoś tak i po miesiącu brania hemoglobina dalej mi spada. Nic ono mi nie pomogło.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry