reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2020

Moja na ostatnich badaniach była umieszczona pupą do dołu... ale myślę, że jeszcze ma czas na odwrócenie się, dwa dni temu zaczęłyśmy 26 tydzień :)

reklama
Mój Skrzat uderza wszędzie 🙈 Czasami aż czuje dyskomfort przez to... Jest moment, że uderza z prawej i lewej strony jednocześnie :) nie wiem co ona tam robi... rozciąga się, czy co? 🙈🙈🙈
Dziewczyny, co chodzi o zadyszkę to macie tak, że siedzicie i nagle robi Wam się duszno? Z sekundy na sekundę? Tak jakby Dzidzia nagle ucisnęła na narządy...
Ja wcześniej tez tak miałam ze oba boki brzucha jednocześnie 🙂 i zastanawiałam się jak on to robi🤔 tu rączka a tu noga? Hihi takie akrobacje ze hej 🥰

Moja na ostatnich badaniach była umieszczona pupą do dołu... ale myślę, że jeszcze ma czas na odwrócenie się, dwa dni temu zaczęłyśmy 26 tydzień :)
Spokojnie, napewno się odwróci. Ja się wystraszyłam jak lekarz mi powiedział ze już jest głowa w dol😅 od razu się go pytałam czy aby czasami się już nie wybiera na zewnatrz😝

Mój Skrzat uderza wszędzie 🙈 Czasami aż czuje dyskomfort przez to... Jest moment, że uderza z prawej i lewej strony jednocześnie :) nie wiem co ona tam robi... rozciąga się, czy co? 🙈🙈🙈
Dziewczyny, co chodzi o zadyszkę to macie tak, że siedzicie i nagle robi Wam się duszno? Z sekundy na sekundę? Tak jakby Dzidzia nagle ucisnęła na narządy...
A co do duszności to tez tak mam, potrafią się nagle pojawić na chwile i zaraz jest okey.

Maleństwa w brzuszku mają jeszcze trochę miejsca do przemieszczania, co oznacza, że nawet jeśli są główką u dołu, to w każdej chwili mogą się obrócić 😉

Mój artysta kopie po wszystkich stronach brzucha, każdego dnia 😁 Co się jednej pozycji będzie trzymał 😂

Co do duszności, mialam je na początku II trymestru. Często robiło mi się momentalnie słabo i musiałam się natychmiast położyć, bo by mogło zakończyć się omdleniem. Teraz trochę przeszło, za to przyszła ogromna zadyszka, zwłaszcza jak równocześnie jestem w ruchu i chcę coś powiedzieć. Nawet czytanie na głos, to dla mnie wysiłek opatrzony sapaniem i przerwami na oddech 😂😂😂

U nas strasznie wieje, drzewa uginają się do połowy 😳 Ale o dziwo miałam dzisiaj dobrą noc. Zasnęłam zaraz po północy i spałam ciurkiem 8h ❤ Oczywiście wliczając w to 6 spacerów do łazienki 😜Czuję się, jak wypoczęty kwiat lotosu 😍

Dzisiaj wizytuję, ale bez usg. Zobaczymy jak tam mój test antyglobulinowy, bo resztę wyników już odebrałam i z tego, co kalkuluje mój rozumek, to jest ok.

Nie dajcie się wiatrowi!

Dziewczyny, co chodzi o zadyszkę to macie tak, że siedzicie i nagle robi Wam się duszno? Z sekundy na sekundę?
oj tak! nagle zaczyna mi walić serce i brakuje tchu ale szybko przechodzi.

Ja śpię zazwyczaj na lewym boku.
Obrót na drugi bok to już wyczyn 😅
natomiast na plecach za bardzo ciągnie mnie brzuch no i zgaga bardziej męczy .

na ostatnim badaniu mała leżała głową w dół pewnie dlatego ruchy stały się spokojniejsze.
Często na dole czuję takie pukanie i okropny napór na pęcherz - wydaje mi się jakbym miała się zaraz posikać a tam kilka kropel 😅 i tak co chwilę 🤷‍♀️

Ja zastanawiam się czy nie kupić sobie do mierzenia tętna płodu 😥 rano czułam ruchy nie jakieś mega intensywne jak Wy opusujecie ale jednak coś poczułam...wczoraj tyle się naczytalam głupot w Internecie że spać nie mogłam 😱😥 o tych ruchach ...

Ja zastanawiam się czy nie kupić sobie do mierzenia tętna płodu 😥 rano czułam ruchy nie jakieś mega intensywne jak Wy opusujecie ale jednak coś poczułam...wczoraj tyle się naczytalam głupot w Internecie że spać nie mogłam 😱😥 o tych ruchach ...
mi się wydaje ze taki urok twojej ciąży.
lekarz zawsze cie uspokaja, ze jest wszystko ok z dzidzią
może taki leniuszek 😁
ale jeśli masz się denerwować co nie jest dobre to kup ten detektor 👍

mi się wydaje ze taki urok twojej ciąży.
lekarz zawsze cie uspokaja, ze jest wszystko ok z dzidzią
może taki leniuszek 😁
ale jeśli masz się denerwować co nie jest dobre to kup ten detektor 👍
I tak się zastanawiam po kim on taki leniwy jak coś 😅😁 staram się odkładać wszystkie negatywne myśli na bok najbardziej jak umiem ....

reklama
Do góry