reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Skorupka, jak chcesz to mam listę badań do zrobienia w pierwszym trymestrze to Ci mogę podesłać :) ja bym chyba wolała na własną rękę zrobić, ale tylko po to żeby wiedzieć że jestem zdrowa i że wszystko jest ok :)

Straciatella, poważny kierunek :D będziesz mi korepetycji ze ścisłych przedmiotów udzielać ;)

A my dzisiaj idziemy na warsztaty bezpieczny maluch :D dodatkowa wiedza się przyda :D i jakieś nagrody można wygrać, m.in. Fotelik do samochodu :)

Miłego dnia :*

reklama
Dziewczyny poratujcie.
Od 3 dni zauważyłam krew w kale i na papierze... zaczęłam grzebać w necie i piszą, że to zazwyczaj od zaparć w ciąży, od których tworzą się hemoroidy. (i to w późniejszych tygodniach). Ale ja zaparć nie mam, wypróżniam się regularnie ...
Nie wiem czy lecieć z tym do lekarza?

A my dzisiaj idziemy na warsztaty bezpieczny maluch :D dodatkowa wiedza się przyda :D i jakieś nagrody można wygrać, m.in. Fotelik do samochodu :)

Daj znać czy fajne te warsztaty, bo nie wiem czy się zapisywać, czytałam, że sama reklama, a dopiero na końcu kurs z ratownikiem ...

Ostatnia edycja:
Jak dużo tej krwi to idź do lekarza :)

Jasne, dam znać :) ja tam opinii nie słucham, bo zawsze wolę się sama przekonać :D wiadomo że muszą się zareklamować bo wszystko jest za darmo :p

Przyszły moje wyniki na toxo - na szczęście brak, uff.
Za to brzuch mnie pobolewa - naciąga się, to podobno normalne. Ale upierdliwe i niefajne uczucie, nie polecam :-)

Witam.
U mnie znowu kiepska noc. Co chwile się budziłam na siku albo było mi niedobrze. Rano to samo :p
Mdłości powróciły..

Bąbelek przykro mi, że Twoja mama nie za bardzo ucieszyła się z ciąży. Obawiam się, że moi rodzice zareagują tak samo :/ Ale zobaczysz jak maleństwo się urodzi będzie inaczej :)

skorupka nie martw się ja też mam następną wizytę dopiero 4 listopada więc nie jesteś sama :)

aesthete fajne macie te warsztaty :) a fotelik wygrać to byłaby fajna rzecz :)

skorupka, ja mam wizyty co 4 tygodnie, wydaje mi się że to tak ok, ani za często ani za rzadko :)
A co do badań to mój gin też nie zleca wszystkich od razu. Teraz dostałam skierowanie tylko na ogólne moczu i krwi (grupę robiłam w pierwszej ciąży i wyrobiłam sobie wtedy KREW KARTĘ -polecam), a pozostałe badania stopniowo. Skierowanie na badania w kierunku hiv to miałam chyba dopiero w 7 miesiącu.

Jak to wasze mamy mogą się nie cieszyć?! Niech mnie nawet nie denerwują... Moja to się z radości popłakała...

Lena, fotelik fajna sprawa, szczególnie że do wygrania jest ten maxi cosi cabrio fix czy jakoś tak :D

agatka91- tak ja mialam luteine (duphaston to tez progesteron tylko w syntetycznej postaci a luteina to naturalny hormon- luteina tansza jest tyle mi wiadomo.)przepisana - bralam ja przez 2 tygodnie- z takiego samego powodu jak u Ciebie:) wiec spokojnie - nie zaszkodzisz tym :) brandyy- ja bym nie czekala i poszla z tym do lekarza - mozesz isc do zwykle internisty i dostaniesz skierowanie na badanie kału.., jesli jest to jasna czerwona krew zauwazalna w stolcu moze o byc krwawienie z dolnych odcinkow przewodu np z jelita grubego.., lepiej dmuchac na zimne - krwi tam byc nie powinno zwlaszcza jesli nie masz zaparc to dziwne - wiec lepiej sprawdz! Ja dzis po badaniach na cukier- bo nieco za wysoki i lekarz obawia sie cukrzycy ciazowej., plus na badaniu czy jest konflik serologiczny- ja 0 rh- Maz B+

Witam Majóweczki ;-) jeden dzien nieobecności na forum i czytania na conajmniej 2 godziny... wczoraj byłam na wizycie u gin i moja dzidzia przez 6 dni aż 7mm urosła, ma teraz 22,5mm :-D serduszko bije szybko i już widać małego człowieczka :-) Ja również wybieram się na warsztaty "Mamo to ja" 10.10 :-)

reklama
dzieki na informacje dziewczyny, troche sie uspokojłam..
aesthete byłabym bardzo wdzieczna za tę listę badań :-)

kiuik może masz racje, może czeka mnie to poźniej :-)

brandy na twoim miejscu umówiłabym się na wizytę, krew w kale brzmi nie dobrze

Do góry