reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

Milenka ja piłam jedną kawę, czasem dwie dziennie przed ciążą na podniesienie ciśnienia :tak:I to taką fest z dwóch czubatych łyżeczek i do tego ulepek bo z trzema łyżeczkami cukru...:zawstydzona/y:
Później jakoś w 5-6tc mnie odrzuciło, sam zapach mnie odrzucał, miałam mdłości, wymioty itp... ale pewnie po ciąży wrócę do małej czarnej :-)
Do tej pory pamiętam jedną "kawową" sytuację... byłam przed poranną zmianą w pracy, godzina tak 5.40 na stołówce... wiecie jaki człowiek zamulony jest o tej godzinie ;) nie wiedziałam że już się tworzy we mnie fasolek, jedna Pani zrobiła sobie kawę i usiadła koło mnie...Dziewczyny... jak mi Bóg miły... ja nie wiem co to była za kawa!:baffled: jak widziałam jak ta kawa paruje,i kłęby pary kawowej dostają się do mojego nosa...:baffled: wyczułam woń stęchlizny+wilgoci+starych ubrań... dosłownie...! Mało nie zwymiotowałam... Czem prędzej się zerwałam ze stolika i pod pretekstem "oj muszę na magazyn po rękawiczki..." wyszłam...:zawstydzona/y: co dziwne sama rano piłam i mi to nie przeszkadzało :-D
Teraz piję zbożówkę to znaczy na pół z mlekiem bez cukru :-p

iza_marta mnie odrzuca od wszelkich używek :-p mąż wychodzi palić na balkon albo na klatkę lub wychodzi z psem jak chce zapalić, na widok piwa w sklepie już czuję gorzki zapach i mnie zaczyna mulić :-D

dontforgettosmile jaki smak :D ja przed ciążą raz kupiłam felixa wiecie ten krem orzechowy co jest słony ;p i najlepiej smakował z ...selerem naciowym... wiem jestem dziwna ...;p
teraz mój smak to kanapka z wędliną i musztardą na kolację...

Cierpię na bezsenność :dry: od 23 się przewracam z boku na bok i już nie wiem ile razy byłam w toalecie... nie chcę być złym prorokiem ale coś mnie pobolewa pęcherz nawet teraz jak siedzę...:dry: może od tego latam co chwilę do wc...

Wczoraj była piękna pogoda :) M wrócił z pracy, zjedliśmy obiadek i poszliśmy na spacerek do pepco po pieluchy :-p
Ledwo się dopięłam w płaszcz, jak w sklepie się rozpięłam aż było mi lepiej :-p
Na razie kupiliśmy kilka zwykłych tetrowych białych, i dwie flanelkowe kolorowe :) jedna niebieska w jeże, druga kremowa w sówki :rofl2:
Chciałam jakiegoś pajacyka, i śpiochy...a tu tylko w ciul bodów, i pół śpiochów :( a śpiochy i pajace same duże, tak od 80-wzwyż :( także wieliśmy tyko te pieluchy :-p

reklama
Natuszka dziękuję :tak:
Wczoraj mi się zachciało kiełbasy z grilla :-D Mój kochany mąż poszedł do sklepu kupić kiełbaskę i rozpalił specjalnie dla mnie grilla :tak: Na szczęscie była fajna pogoda, to nie zmarznął :tak:

Witam Was z rana piękne.
Ostatnio jakoś ni jak się czuje, nic mi się nie chcę / samopoczucie do bani mam :sorry2:...za cholerę nie mogę nadrobić waszego pisania od piątku :-( co się przysiądę to albo źle się czuję i muszę się położyć albo jedziemy do teściowej bo mamy wujaszka... i dogadza nam smakowo :-) tu jakiś pozytyw. Chociaż ja za bardzo nie mogę folgować ze względu na ból brzucha...Wczoraj się położyłam przed 24 po to aby już po 3 nie spać... wierciłam się trochę ale nie ma siły po 5 wstałam
Teraz po lekkim śniadanku , zobaczymy jak wyjdzie...w ogóle swędzi strasznie mnie skóra na twarzy, chyba od kremu :-(
Dalej mam kolki i ucisk pod żebrami :szok: nie wiem ile jeszcze wytrzymam :-( ale z tym nie bede jechac na IP bo mnie wyśmieją, w każdym bądź razie ból okropny...ani siedzieć ani stać...do tego mega ale to mega krzyż :szok::szok::szok: może marudzę Przepraszam ale już sama nie wiem co robić...męczę się okropnie...tona poduszek by za chwilę leżeć na płaskim...ehhhh a gdzie jeszcze 3 miesiące? :confused:

Cześć babeczki
Ja kawę uwielbiam i piję teraz 1 dziennie chociaż chyba nie powinnam bo mi się jakoś dziwnie słabo robi i ostatnio zauważyłam, że buzia mi się robi czerwona ( pewnie jakiś skok ciśnienia a mam w normie jak nie poniżej) Piwo??? Co ja bym dała za piwo !!!! Ale przeczekam do momentu kiedy będę mogła bezkarnie je sobie wychlać - bo ubzdryngolę się na bank.
Karę na fb mam za co 5 min sprawdzanie czy może aby nic się nie zmieniło. Wystraszyłam się, że się uzależniłam i rok temu skasowałam konto, które miałam od 2007 roku :( Tyle zdjęć, fajnych znajomości,stron z ciekawostkami..echhhh ale warto było zajęłam się życiem i mam efekty:D)
Diabliczka skąd ja to znam - trza chyba przeczekać ale ciężko jest. Nic nie pomaga. Na szczęście nie trwa to wiecznie może za niedługo przejdzie. Liczę na to.

witam witam :)

futurystka mmm chałwa mniam :-D
milenka1603 codziennie rano piję kawę z ekspresu słabszą niż normalnie ale co kawa to kawa :sorry2: miałam taki zamiar że jeśli poczuję się gorzej albo mały będzie bardzo ruchliwy to przestane ale jest ok pytałam gina i mówił że 1 nie zaszkodzi a w kawie też są cenne witaminy;-)
iza_mart ja czasami jak M pije piwo muszę wziąć łyka ale nie jest to często teraz zachciało mi się takiego zimnego sumersby:szok:
diabliczka ehh zaczął się ten okres gdzie zaczyna wszystko boleć też się do tych zaliczam niestety:baffled:

posiedzę na kompie i wybieram się na spacerek do sklepu pójdę troszkę dalej żeby poszperać w drogerii i ubraniowym powolutku sobie poczłapię :-D

wczoraj Kuba zażyczył sobie na kolację kanapkę z nutella szynką i pomidorem pytam czy to wszystko na jednej kanapce???:confused: pewnie że na jednej hahaha moi faceci są w ciąży razem ze mną:-D:-D:-D

CzekamyNaIgorka no no to niezła zachcianka :-)

funia Ja też z 5 maja :-) także idziemy razem

Aśku może się wystraszył że mu wypadł i nie urośnie i dlatego tak zaczął dbać o ząbki szczególnie :-D
Makao urzęduje na fb :)

Saro
z tego co zrozumiałam Nathan zostaje w domu? I jak zdecydowałaś się już na coś? Masz rację z tą Francją...za daleka podróż jak na Twój stan :-)
Co do horrorów ja je uwielbiam :) ale na dniu Ci znajdę tytuły :-)

brownagula kochana Twoja mamcia poczuła się urażona to fakt ale może źle zrozumiała a raczej na pewno źle...pogadaj na spokojnie że boisz się o jej zdrowie i nie to że nie chcesz dziecka zostawić ale różnie może być...w żadnym wypadku nie odbierzesz jej tej radości przebywania
A co do szwagierki to powiem Ci że już chyba ma na tle psychicznym...to jest choroba...ani się śmiać ani płakać...nie wiem. Gorzej jak wpadnie w jakąś deprechę a o to nie szybko :-(

Mama dużo optymizmu kochana ;-) Ja kiedyś paliłam , teraz jak wchodzi luby do domu to nie mogę wytrzymać tak śmierdzi...a wczoraj jak wracaliśmy od teściowej i weszłam do auta to myślałam że umrę ze smrodu...uwaga...płynu do spryskiwaczy :-D Nie miałam mdłości w ogóle to teraz przy końcu się zaczyna :szok:

Agi to tym bardziej gratuluje tych ruchów...długo czekałaś ale wreszcie jest ta radość :-)

Natuszka ja też odpoczywam na maxa :) już 3 miesiące i będziesz mogła tylko pomarzyć o błogim śnie ;-) także bez obaw kochana

milenka ja nie piłam do 3 miesiąca teraz piję jedną dziennie i to fusiarę z mlekiem, także bez obaw :-)

iza_marta ooo tak pisałam o piwku już parę dni temu :-) jęzor lata jak łopata :-D

Ataraksja witam :)

hej, hej, hej :tak:
jeny, zaś mi się chce spać :dry: miałam wcześniej pójść spać, ale przez mojego Ślubnego miałam poślizg ;-) dodatkowo czytałam książkę i zasnęłam koło 23 ... dla mnie ciężarnej to zdecydowanie za późno ;-) i nie odliczam dni do weekendu, bo zaś kurna pracuję :dry: muszę zadzwonić do mojego zmiennika kiedy zamierza wracać do pracy ;-) może poniedziałek zrobię sobie wolny ... albo piątek następny :cool2: co by się wyspać ;-)

no i sąsiad strasznie płakał, więc zasnąć nie mogliśmy ;-) Ślubny z radością oświadczył - od maja się odwdzięczymy ;-) strasznie płaczący urodził się sąsiad (teraz ma 2 latka) ;-) można powiedzieć, że wstawaliśmy na każde karmienie :-D takie histerie robił, że budził całą naszą trójkę ;-) ale od maja to oni będą wstawać z nami :-D albo przeniosą się do innego pokoju ;-)

książkę wczoraj skończyłam ;-) i miałam paskudne sny :baffled: skoro czyta się książkę o porywaniu ciężarówek w 8/9 miesiącu po to by sprzedać noworodka a matkę ukatrupić ... no nie dziwię się, że mam poronione sny ;-)

kawę pijam w pracy :tak: 2-3 filiżanki :zawstydzona/y: zależy od dnia i stopnia wyspania ;-) jestem niskociśnieniowiec i jakoś muszę się pobudzać, inaczej zasnę przy biurku ;-)

na bezsenność polecam wstawanie do pracy przed 6 ;-)

FUTURYSTKO zdjęcia :-D mam z ciąży Mrówkowej ;-) teraz tak jakoś nie fotografuję się, co by się nie załamać ;-)
wagi piórkowej nigdy nie miałam ;-)

Aśku - A poród miałaś sn.?:szok: Strasznie duży Mrówek był.:-p Poza tym to wagę mamy
taką samą. ;):-D:-D
tak tak, poród naturalny ;-) lekarz na izbie oszacował na podstawie tego usg sprzed miesiąca, że Mrówek będzie miał max 3500 ;-) taki był bystry ;-)
wagą wielorybią się jeszcze nie martwię ;-) aczkolwiek patrzeć na siebie nie mogę :dry:

...męczę się okropnie...tona poduszek by za chwilę leżeć na płaskim...ehhhh a gdzie jeszcze 3 miesiące? :confused:
spokojnie, dasz radę ;-) z każdym dniem będzie coraz gorzej :laugh2:

Diabliczko fajki - maj first low!!!! pety z popielniczki w okresie niemowlęcym, 1 fajka w wieku 6 lat, legalnie palone w wieku 15 lat - patologia na maxa!!! rzuciłam ale wolna się nie czuję....bla bla bla Kochane oszalałam na punkcie Karmelove- Roguckiego i Marceliny. Idę składać papiery na kursy . Buziaki. Wszystkim mamuniom i ich pociechom "we środku" jak mawia młodszy jak i na zewnątrz duzio duzio love.

hej dziewczyny,

u nas zmiana pogody idzie stawy w kolanach mnie łamią i nie mogę wstać z łóżka :(

diaboliczko ja mam to samo z poduszkami obładuje się pod sam tyłek a potem i tak je skopię i śpię na plaskim, no i też się okropnie męczę i nie wiem jak to dalej będzie
Aśku że co Ty czytasz?boshe kobieto ja to bym schizy złapała czytając takie książki:szok:
mi_lva to chłopaki mają apetyt hehe

reklama
Witam wszystkie z rana :)

CzekamyNaIgorka ja kiełbasy nie mogę nawet wąchać odkąd jestem w ciąży, ale wcześniej uwielbiałam taką z grilla + piwko hehe

diabliczka00 jestem z tobą, mnie też wszystko boli:/ teraz jeszcze ten kaszel mnie tak męczy że cały brzuch mnie boli i nie mogę spać masakra:/

mi_lva ja też piję 1 kawkę dziennie taka z mleczkiem, ale na początku nie mogłam nawet wąchać:/ czytałam że któraś z was też tak miała ale już się pogubiłam

No ja dzisiaj wybieram się do położnej, moja pierwsza wizyta i ciekawa jestem jak wygląda. Może coś poradzi na ten mój kaszel:/ i uspokoi z tymi moimi dolegliwościami wszystkimi:/

Życzę miłego dnia:-)

Do góry