reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Dziewczyny wlasnie wróciłam od gina. Odnośnie zwolnienia to mój mi wypisał do terminu porodu tzn do 1.05- twierdzi ze dluzej nie moze, pozniej juz macierzyński.
U nas wszystko dobrze. Przygotowanie do porodu jest, szyjka skrócona, miękka i wyprostowana. Powiedział ze moge rodzic w każdej chwili. Tak wiec czekamy....

reklama
iza_marta co do szyjki to zależy ile skrócona i na kiedy masz termin, wiadomo,że seks przyśpiesza poród. Ale najlepiej spytać lekarza - on oceni czy wszystko idzie zgodnie z planem

iza_marta co do szyjki to zależy ile skrócona i na kiedy masz termin, wiadomo,że seks przyśpiesza poród. Ale najlepiej spytać lekarza - on oceni czy wszystko idzie zgodnie z planem

Na 50%. Zapomnialam sie zapytac lekarza a widzimy sie dopiero po swietach. Mnie tak hormony buzuja, ze nie chce czekac az do konca pologu ;). Ciekawa jestem czy faktycznie szybko urodze czy to tylko takie gadanie ;).

Iza_marta mi gin tez powiedział ze wg niego poród powinien byc szybki, ale wszystko wyjdzie w praniu na razie nie ma co gdybać. Powiedział zeby nie szaleć z porządkami świątecznymi bo lepiej zeby sie dziecię urodziło jak najbliżej terminu porodu.
Aszoka no ten sam :)
A i zapomnialabym jeszcze. Gin powiedział żebym sie nie martwiła małym brzuchem bo wg niego jest ok, taki zgrabny :) powiedział ze zależy to od tego jak trzymają mięśnie.

Ostatnia edycja:
Hej kobiety
Ja padam i chyab sobie zrobię przerwę z myśleniem o ciąży.
Skurcze mogą se być szyjka jak była tak jest zamknięta nie skrócona - tak więc się zobaczy. Nie wiem co mnie podkusiło ale przejrzałam dziś wyniki usg i oczywiście znalazłam dziurę w całym - czyli fl jest o 3 tyg do tyłu z całą resztą.. Oczywiście po powrocie do domu prosto do neta- surfing po tabelach - przegląd wcześniejszych zapisów starszych dzieci i oczywista wkręcanie sobie najgorszego. Chrzanię na bank wsio jest ok a ja ma zwyczajnie już dość tej ciąży i chcę syna zobaczyć. Idę więc sobie zająć się cholera wie czym a Wam dużo pogody ducha , słonka i co tam jeszcze chcecie.

@iza_marta
nie noszę na tej ręce pierścionka. Zauważyłam, że zaczyna rozchodzić mi się odrętwienie na rękę. Akurat na następny piątek mam wizytę u lekarza, więc myślę że jakoś dotrwam :)

@Mama.O.
I tak trzymać, po co martwić się na zapas? Przecież gdyby coś było nie tak to ginekolog na pewno by na to zwrócił uwagę... Po to są :) więc nie ma co, trzeba wyluzować i czekać, bo maj już za 3 tygodnie.

Dla tych, którzy kiedyś wpadną na ten genialny pomysł co ja - mokry, schłodzony w zamrażalniku ręcznik nie pomaga na opuchnięte nogi, za to jest bardzo nieprzyjemne uczucie gdy kładzie się go na opuchliznę, przynajmniej dla mnie. :baffled:

Kasiu u mnie tak objawiało się początkowe stadium zespołu cieśni kanału nadgarstka :oo2: Ja to mam niestety już od 4 lat ale o dziwo w czasie ciąży ataki bólu mi się nie zdarzają. Obawiam się, że wrócą po urodzeniu dziecka a wtedy nie wiem jak sobie poradzę. To trwa zazwyczaj około 2 tygodni i nie mogę wtedy nawet sztućca utrzymać, mam to jak na złość w prawej dłoni. Czytałam, że z powodu zatrzymywania wody w organizmie w ciąży potrafi się ten zespół ujawnić.
Zobacz czy na to drętwienie pomaga Ci opuszczenie dłoni i potrząsanie.

reklama
Mimi a jak przez ten cały stres że zaczniesz rodzić wcześniej... tak się stanie? Ja na twoim miejscu nawet z takimi obawami poszłabym do lekarza, żeby chociaż cię uspokoił. Z drugiej strony widzę w szpitalach że dzieci urodzone około miesiąc wcześniej to nawet nie zaliczają jako wcześniaki, więc na pewno nic złego się nie stanie :) A takie przesądy to zazwyczaj z zazdrości się mówi.

Mi za to plecy odmawiają posłuszeństwa, nie wiem czy to dlatego że druga ciąża tak szybko czy dlatego że nie mogę się kompletnie ruszać z domu i strasznie straciłam formę (no, przed porodem też nie byłam sportsmenką...) macie jakieś fajne sposoby na ulgę dla pleców? Aha, jeszcze jedna ważna rzecz! Mam dziwny problem - od około 2 miesięcy mam odrętwiały palec u ręki. Tak, tylko jeden, mały palec u prawej ręki, jest cały czas odrętwiały. Któraś z was miała taki problem? Bo obiło mi się o uszy, że to czasami się zdarza i mija po ciąży, ale nie wiem ile w tym prawdy...

Bylam u doktorki ona muwi ze nawet jak by wczesniej zaczelisie pologi to i tak zrobia ciecie cesarskie (jak by ona tak nie powiedziala ze moga wczesniej zaczac sie pologi) bo i tak 2 tygodni wczesniej terminu mam ciecie cesarskie.
No zobaczymy :)
Jestem dobrej myszli :)
Jeszcze niemam luzeczka ani wuzka :) gdzies pod koniec kwietnia kupie luzeczko a wuzek tez mam nadzieje ze juz bedzie w sklepie :) bo od pol roku obserwuje a tego wuzka co chce niema. Jak nie ten to juz iny se upatrzylam :)

Chce ten: ImageUploadedByForum BabyBoom1397081386.062124.jpg

A jak nie bedzie go nadal to moze ten (jeszcze niezdycydowana) ImageUploadedByForum BabyBoom1397081428.172626.jpg

Ale jedno wiem napewno :) chce wuzek czerwonego koloru :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1397081386.062124.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1397081386.062124.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 86
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1397081428.172626.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1397081428.172626.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 61
Do góry