reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Witam czwartkowo.
U mnie za oknem pada i jest okropnie. Szkoda, bo dziś koparka robi wykop pod fundament i piwnicę.
Wczoraj byłam u gin i moja Pani doktor jest zadowolona z mojej szyjki, bo pomimo, że miesiąc temu się skróciła i ma 2 cm i 0,5 cm rozwarcia, to od tamtej pory trzyma i jest twarda. Powiedziała, że za około 3 tygodnie odstawiamy leki i będę mogła być bardziej aktywna. No i na razie mały obrócił się i jest główką w dół (nie wiem jak to wymacała, bo USG nie miałam) . Cieszę się, bo chciałam rodzić naturalnie.

Wichurka- bardzo dobrze, że mięśnie trzymają brzuch. Skoro lekarz mówi, że jest zgrabny, to wie co mówi, bo różnych brzuchów się naoglądał ;-) Ja mimo tego, że przytyłam mniej niż na tym etapie w poprzedniej ciąży, to brzuch mam większy (bardziej szpiczasty).

Katarzyna- może spróbuj żelowych plastrów chłodzących na opuchnięte kostki. Delikatnie chłodzą przez długi czas. Co prawda najlepiej się trzymają na czole i karku, ale i na kostkach może dadzą radę. Kosztują mało więc warto spróbować.

reklama
Katarzyna podobno (moj gin tak mowil) najlepszy sposob na obrzeki nog jest lezec z nogami do gory. Nie wiem czy to prawda, bo mnie obrzeki i opuchlizna jakos w ciazy ominela :D.

Monika gin i polozna sa w stanie tylko po macanku brzuszka dokladnie okreslic jak dzidzius jest ulozony. Strasznie mi sie to podoba :). Jak bylismy w szkole rodzenia to tam pokazywali rodzicom. Niestety nas to ominelo, gdyz bylam w II trymestrze i dzidzius jeszcze byl maly i glowka w gore :(.
Najlepsze jest to, ze wiedzialam kiedy corcia odwrocila sie glowka w dol, bo czulam, ze rusza inaczej i kopie w innym miejscu.

Wichurka ja to bym juz chciala urodzic ;). Strasznie jestesmy podekscytowani, ze juz za niedlugo dolaczy do nas corcia :). U mnie porzadki i przygotowania swiateczne poszly na dalszy plan.

Kurcze caly czas martwi mnie to co powiedziala kolezanka, ze sie czuje skurcze przepowiadajace. Nie wiem czy mam te skurcze. Czasami jak leze w nocy to nagle czuje taki dyskomfort cos jak skurcz, ale to chyba przez to, ze cala noc spie na lewym boku. Oprocz tego od kilku dni mam delikatne skurcze lydeg a biore magnez. Czy to oznacza, ze juz cos sie dzieje? Ma to jakis zwiazek?

Ostatnia edycja:
hej hej :-)
pogoda mnie dobija ;-) czuję się jakby mnie ktoś kołkiem walnął ;-) nic mi sie nie chce :dry: lenistwo totalne mam włączone ;-)

najbardziej dobija mnie jednak wizja 6 tygodni do tp :dry: czemu tak długo??? przy Mrówku jakoś mi zleciało, a teraz ...

odebrane wyniki powtórkowej glukozy - all ok :-D mieszczę się w przedziałach ;-) paciorkowca też nie mam, więc super :-D

mi drętwieje prawe udo ;-) ginka mówi, że od ułożenia małego ;-)

Aśku i tak jestem pelna podziwu, ze tak dlugo bylas na chodzie i tyle robilas :). Mnie szef kazal jak najszybciej isc na L4 a ja z nim walczylam. Niestety odbilo to sie na moim zdrowiu i faktycznie niedlugo po tym musialam isc na zwolnienie. Mialam bardzo wysokie cisnienie przez dlugi czas. Powodem okazaly sie nerwy. Na szczescie od dluzszego czasu cisnienie jest w normie a ja mam gdzies nerwy zwiazane z pracodawca :p. Ale szczerze to Ci zazdroszcze, ze tak dlugo pracowalas, bo tesknie za praca :(. Lubie pracowac i teraz mi tego brakuje :D. Fajnie, ze moglas pracowac z domu, bo to duzo daje :D.

iza-marta ja w pierwszej ciąży nie miałam przepowiadających wcale. Każda ciąża jest inna i nie ma się co martwić. Teraz za to biorę magnez i no-spę i skurcze mam. Co do łydek, to wczoraj rozmawiałam na ten temat z moją gin, bo u mnie po wypiciu jednej herbaty w ciągu dnia lub szklanki coli( której zazwyczaj nie piję), w nocy pojawiaja się uczucie w łydce jak po kurczu. Powiedziała, że jedyne co możemy zrobić, to sprawdzić jeszce potas. Jak wyjdzie w normie, to tak musi być, bo magnez i tak już biorę.

Aśku- gratuluję dobrych wyników

Zapomniałam wczesniej napisać, że wczoraj na wizycie podczas mierzenia ciśnienia wyszło 100/55. Mój mąż powiedział, mojej gin, że to u mnie norma i nawet za bardzo wkurzyć mnie się nie da:-D.

Monika dziekuje za info :). Biore tez potas :). Za jakies 2 tyg. odstawiam i magnez i potas i zobaczymy co sie stanie ;).

To maz ma z Toba dobrze jak nie da sie Ciebie za bardzo wkurzyc ;) :p.
A nie czujesz sie senna przez to?

MonikaZgierz mój brzuch jest zgrabny pewnie dlatego ze mały. Jak pojadę rodzic to mnie pewnie na patologie bedą chciały skierować a nie na położnictwo hehe :)
Iza_marta No wlasnie to czekanie na końcowym etapie jest najgorsze :(
Dziewczyny udało mi sie dodzwonić w koncu do szpitala i umowilam sie dziś na ktg, mój lekarz dziś w szpitalu wiec byc moze uda sie tez zrobić usg w koncu :), no i jeszcze ten posiew musze zrobić.
Wczoraj włączyłam sobie porody na ipla i były dwie cesarki, No kurcze popłakałam sie normalnie :)

Wichurka a czy gin mowi, ze trzeba juz chodzic na ktg? Bo mnie ta kolezanka od skurczy powiedziala, ze na ktg zapisuje sie sama od siebie i gin nic mi nie mowi, ze mam juz chodzic czy cos a ja mojego zapomnialam zapytac :(. Teraz jestem wsciekla na siebie!

WICHURKA ja mam jutro z rana smsem przypomnieć się gince, by mnie na ktg w szpitalu wciągnęła ;-)
gratki dodzwonienia! wiem, że latwo nie było ;-)

MONIKAZGIERZ :-D a widzisz, ja mam takie ciśnienie, a wkurzyć mnei bardzo łatwo :-p:-p

IZA_MARTA z domu pracowałam niestety tylko w weekendy ;-) gdybym mogła każdego dnia, to nadal bym pracowała :tak: ;-) bez pracy czuję się leniwie ;-) piżamę przebieram koło 14 jak muszę po Mrówka jechać ;-)

reklama
Witam piękne. U mnie też szaro i ponuro...deszczyk pada a ja się zbieram do dentysty...jak zwykle jest brzydka pogoda i chyba wykorzystam lubego do podwózki. Dzisiejsza noc wspaniała bo przespałam calutką :-) ale fajnie , z tym że położyliśmy się ok 24 no ale...Kręgosłup jakoś w miarę ...na dole ciągnie jak cholera...brzuch róznie. Najważniejsze że mały robak się rusza, ale jak harcuje :-D przecież ju,ż tam mało miejsca a on wygina ciało śmiało :szok::-D:szok:

Do góry