reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

reklama
Witam z rana :)

Anitajas a na kiedy masz termin?

Bita21 no slyszalam o tych szpitalach w anglji szok. Opisywalam chyba juz jak moja kuzynka poltora miesiaca temu rodzila w anglii to 30 godzin pologi naciecia krocza a na drugi dzien dodomu szok poprostu w glowie sie nieuklada.

Ja wczoraj skusilam sie na sok ananas z kokosem tak mnie kusiw :D ze musialam :D dwie szklanki wypilam, twardnial mi brchuch ale i tak co dzienie mi twardnieje i taki dyskomfort tak ze jakos nic specialnego niezauwazylam. Na mnie chyba niedziala ten sok :p :p no i bardzo dobrze bo mam ciecia cesarskie umuwione, a jeszcze niespakowana szok :) disziaj wizyta u lekarza dwie godziny bede jechac tam w jedna strone uff trudno jeszcze tylko dis i nastepny tydzien a pozniej juz bede tulic i calowac :) :)

Wszystkim mamusiam powodzenia i jak najmniej bolesnych porodow :) :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Przyszlam na chwile pogratulowac wszystkim rozpakowanym mamusia :)

Bita- nie panikuj, mozesz zostac dluzej w szpitalu jak masz na to ochote na sile Cie nie wysla, po prostu wiekszosc kobiet woli sie regenerowac w domu jesli wszystko jest w porzadku. Moja kolezanka zostala bo miala problemy z pokarmem, inna zostala bo wolala zostac te dwie doby. Ja wole wyjsc zaraz po tym jak pediatra zbada malego, czyli po 6 godzinach po co mam sie meczyc w szpitalu?

Hejka, u nas dziś piękna pogoda, od rana byłam z Natalką na dworze, mamy chyba ze 25st. Miałam nadzieję, że spędzę ten dzień z mężem, a on zalatany a teraz go nie ma i wróci wieczorem :-( więc zajadam smutki chipsami, potem będę miała wyrzuty sumienia, bo już za dużo przytyłam, ale usprawiedliwiam się, że po porodzie nie będę mogła :-D

bita a ile twój maluch ma lat? nie wyobrażam sobie nie mieć wizyt u gina, chyba bym umarła z niepewności, ja mam teraz wizytę w środę, a potem już co tydz, więc być może nawet jeszcze 4 mnie czekają. Też zjadłabym loda, ale nie miętowego :-D

anita to czas najwyższy zabrać się za pakowanie :tak::-), ja w tamtym tyg miałam takie przepowiadajęce i na drugi dzień torba była kompletna :-D

a gdzie reszta majówek? chyba na majówce :-D

Dziewczyny melduje sie po wizycie na IP. Ktg w porządku, morfologia i CRP tez. Pani dr mnie zbadała i cisza i spokój tzn nic sie nie dzieje. Mam depresje z tego powodu :(
Pielęgniarka tak mi krew pobierała ze chyba mi zyle przebiła i teraz ręka sina, spuchnieta i boli :(
Następne ktg 3 maja, teraz juz co 2 dni, a 8 maja jeśli nie urodzę to do szpitala.

mnie sie włączylo dzis takie sprzatanie ze az sie obawiam co by bylo jakbym brzuszka nie miala :szok: :szok::szok::szok::szok::szok: Wyszorowalam w kuchni zlew,płytki,blaty.Wzielabym sie za mycie okien ale mąż 884km od Krk,takze sie wstrzymam z tym do jutra az wroci lub soboty :-pO i jeszcze popralam recznie wszystkie skarpetki Emilki bo wydawaly mi sie takie szare zalałam je vanishem i sie mocza :-p

iza_marta pokazuje mi termometr 20,2 stopnia na zewnatrz,ale jak bylam na polu to chłodno mi sie wydaje.Jest slonko i pelno chmur wiec prania nie wystawiam bo nie usmiecha mi sie w razie deszczu na hurrra wnosic ich z balkonow do domu.

wichurka uparciuszek z Twojej Hani :tak:

mimi ja mam termin dopiero na 30 maja wiec jeszcze mam czas ale po wczorajszym i dzisiejszym poranku zaczelam szykowac rzeczy do spakowania ;)
Przy pierwszej ciazy mialam zupelnie inne skurcze przepowiadajace. Ale takie przepowiadajace mialam 3 tyg przed porodem wiec daje sobie czas 2-3 tyg ;)

Ewe1985 ja jestem :D
Prawda wlasnie w szpitalu, bylam na wizycie u lekarza i na ktg i bylo tylko 4 ruchy wyslali na poroduwke sprawdzic, tu pokazuje ze niby ok, jeszcze dali mi sok jablkowy wypic dawka cukru, to moje baby zaczelo szalac :D jeszcze zobacze dis na usg a za poltora tygodnia juz bede tulic i calowac.

reklama
A i lekarz powiedzial ze jestem pozamykana na cztery spusty :) z czego bardzo sie ciesze :)

Do góry