reklama
Magdusia88
Fanka BB :)
Hej, ciężka sprawa, ciąża zawsze jest możliwa, bo do zapłodnienia potrzebny jest tylko 1 plemnik.
Powtórzyłabym badania gdzieś indziej, żeby potwierdzić diagnoze. Udałabym się do lekarza urologa i wykluczyłabym ewentualne choroby.
Ja zaszłam 2 razy, a mój mąż ma 5 mln plemników na 1 ml.
Powtórzyłabym badania gdzieś indziej, żeby potwierdzić diagnoze. Udałabym się do lekarza urologa i wykluczyłabym ewentualne choroby.
Ja zaszłam 2 razy, a mój mąż ma 5 mln plemników na 1 ml.
@Magdusia88 dzięki za odpowiedź, brzmi to co najmniej pocieszająco.
czekamy na resztę wyników.
L
LadyCaro
Gość
Hej, mój Mąż też ma mało - 3 mln na mililitr. I też nie miał oznaczone morfologii.
Póki co byliśmy u lekarza, dał zalecenia, suple i leki. Za 3 miesiące ponowne badanie.
Moze nie pomogę dokładnie w Twoim pytaniu, ale przynajmniej wiadomo, ze nie jest się jedyną osobą z takim problemem
Póki co byliśmy u lekarza, dał zalecenia, suple i leki. Za 3 miesiące ponowne badanie.
Moze nie pomogę dokładnie w Twoim pytaniu, ale przynajmniej wiadomo, ze nie jest się jedyną osobą z takim problemem
L
LadyCaro
Gość
@Yoa U mojego wyszło coś z hormonami (niby w normie, ale okazuje się, że sotsunek jednych do drugich jest nie tak, dokładnie fsh/lh) więc dostał leki hormonalne, dodatkowo suple na płodność (TenFertil), glutation, no i typowe zalecenia na poprawę plemników - nie przegrzewać, ruch, dieta, ograniczyć używki. Szczerze mówiąc to wydaje mi się, że tu dużo zrobił brak ruchu - był taki czas, ze 8h pracy, a potem kanapa.
L
LadyCaro
Gość
Hej, ja niestety aż tak się nie znam, ale popatrz na normy, bardzo dużo parametrów jest prawidłowych.Dziewczyny a ja mam wielką prośbę, może któraś z Was potrafi zinterpretować wyniki mojego męża?Bo sama już nie wiem co myśleć...
Dużo plemników, dobra ruchliwość, morfologia lekko poniżej normy, ale to spokojnie da się poprawić.
Skonsultuj z lekarzem i nie martw się na zapas
reklama