reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Dziewczyny, nie przejmujcie sie luszczaca sie skora, to normalne u niemowlaka:tak:. Nie trzeba jej niczym smarowac, zluszczy sie i bedzie ok:tak:. Mojemu tez sie jeszcze luszczy,ale juz coraz mniej. Przy pierwszym dziecku polozna mnie od razu uprzedzila, ze tak bedzie, wiec teraz juz wiem z doswiadczenia:-p
Moja też przez kilka dni miała taką. Pielęgnowałam jak zwykle i pewnego dnia po prostu było już wszystko ok. Jeśli nie ma żadnych zaczerwień, czy krostek, to nie ma się czym przejmować. Po prostu nasze maluchy "zrzucają skórę" :-D:-D:-D

reklama
U mojej Julki też schodziła, bo była przenoszona... Jak bardzo schodziło, to nawilżałam Bepanthenem, ale i tak ładnie zeszło. I ewentualnie troszkę oliwki do wody w której ją kąpałam.. parę dni i nie było śladu.

Mam zamiar sie jutro wybrac do mothercare i zobaczyc inne. Kolezanka polecala takie z kulka na koncu ale ja slyszalam ze one niekorzysnie wplywaja na rozwoj mowy.

Mati spi na boku a jak na pleckach to tez glowke ma w bok wiec nie wiem jak ja klasc zeby lezala na tyle.

Jak Hania spi z wami?

Kluseczka - jak Hania śpi z nami, to śpi raczej na boczku, a to dlatego, że ja ją karmię na leżąco ( dzięki temu trochę przysypiam ;-)) i ona już tak zostaje, w razie jakby się jej ulało. A poza tym strasznie się tuli do cyca nawet jak nie je i wtedy śpi jak złoto :-). A w wózku to w większości śpi na pleckach ( czasem z główką na bok).
Gonia - Ten smoczek z aventu jest trochę za duży. Czasem go złapie i possie, ale mam wrażenie , że nie umie sobie z nim poradzić .
A kolki, to raczej od powietrza, a ni od jedzenia (chyba)

Dziś oficjalnie Michasia skończyła 1 miesiąc życia, i z tej okazji ciuszki o rozmiarze 54 zostały pożegnane i popakowane. Witaj rozmiarze 62:).
Mam pytanie, w czym śpią wasze dzieci w ciepłą noc?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moja mała jest strasznym zmarzluchem i ma zawsze skarpetki na śpioszki ubrane bo marzną jej stópki. W zimniejsze noce ma polarową piżamkę a w cieplejsze ma taką lżejszą nie wiem z jakiego materiału. Poza tym ona nie zasnie bez rożka. Musi byc zapakowana mocno. Chyba to jeszcze wspomnienia z brzuszka mamy kiedy to od szyji po kostki była owinięta pępowiną.

Moja mała jest strasznym zmarzluchem i ma zawsze skarpetki na śpioszki ubrane bo marzną jej stópki. W zimniejsze noce ma polarową piżamkę a w cieplejsze ma taką lżejszą nie wiem z jakiego materiału. Poza tym ona nie zasnie bez rożka. Musi byc zapakowana mocno. Chyba to jeszcze wspomnienia z brzuszka mamy kiedy to od szyji po kostki była owinięta pępowiną.

Twoja mała jest jeszcze bardzo malutka, moja na początku też tak miała:). Teraz sama nie wiem jak ona lubi zasypiać, bo ten sam scenariusz nigdy mi się 2 razy nie sprawdza, a dzieci ponoć lubią rutynę. A co do ubrania to też mam piżamkę i rożek, ale u mnie w mieszkaniu jest ostatnio ok. 25 stopni i wydaje mi sie że jej za gorąco w tym zestawie. Teraz nie wiem czy odstawić rożek czy ubierać coś lżejszego.

MEVUNIU Moje dziecie przez ostanie gorace dni spi tylko w bodziakach a w nocy tez poniewaz jest jej goraco bo spi z nami to tez body albo tylko pampek i koszulka.

Ja dzisiaj sie troche przestraszylam.Mala nie mogla zrobic kupki i meczyla wiec zrobilam jej masaz brzuszka i tak jej dogodzilam ze zwymiotowala wszystko na mnie na lozko i na podloge.

Dziś oficjalnie Michasia skończyła 1 miesiąc życia, i z tej okazji ciuszki o rozmiarze 54 zostały pożegnane i popakowane. Witaj rozmiarze 62:).
Mam pytanie, w czym śpią wasze dzieci w ciepłą noc?
Body + skarpetki, przykrywam kocykiem i jest ok :tak: No ale u nas jest 24 stopnie.. wietrzę i wietrzę, ale temp. nie chce spadać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witajcie
czy wam też się coś takiego przytrafiło...........

wczorają kąpałam synka teraz ma równe 3 tygodnie i zauwazyłam ze ma powiększone gruczoły piersiowe jeden mocno a drugi tylko troszke
wyczówam tak jakby guzek, takie twarde zgrubienie i przeraziło mnie to zaczełam czytac na necie ze to ponoc przez moje hormony ze moge mu przekazywac wraz z mlekiem bo cały czas karmie wizyte u lekarza mam dopiero we wtorek i bardzo sie martwie czy to cos naturalnego czy jednak nie.......... czy któraś z was spotkała się z czymś takiem

i kolejna rzecz małemu jedno oczko ropieje od samego początku i też nie przechodzi wpierw przemywałam mu solą fizjologiczna w ampułkach ale nic nie pomaga i teraz rumiankiem robie i tez nic , macie jakies sposoby na ropiejące oczka

reklama
Dilajla nie martw się to faktycznie jest od Twoich hormonów:tak: Moj z kolei, jeszcze w szpitalu, dwa razy zrobil siusiu z krwią, też się mega wystraszyłam, ale położna powiedziała, że to właśnie moje hormony i to normalne:tak:

Co do oczek to u Kamilka na razie ok, ale Majcia miała taki problem, ledwo mogła otworzyc oczko, tak było zlepione ropą i pomogły rewelacyjnie krople świetlika, oczko w ciągu kilku dni się wyleczyło i już nigdy więcej nie było z nim problemu:tak:

Do góry