no dokladnie radze wam tak bo koty to szczegolnie dominujace bestie, a nic nie kosztuje chociaz na minute wyniesc kota z domu, wejsc z dzeckiem i potem wniesc kota, poczuje sie zdominowany i zrozumie ze dziecko jest wyzej w hierarchii domowej niz on. niby glupota ale sie spradzilo u nas bo oggie ma bardzo dominujacy charakter, teraz stara sie nam przylizac zeby sie nie interesowac i bawic. codziennie z mezem znajdujemy jej chwilke wieczorem na zabawe i jest ok.
reklama
M
Mona6061
Gość
Ja wiem tylko ze jak jest male dziecko to psiaka najlepiej odrobaczac co 3 miesiace.Sama odrobaczalam co pol roku,ale teraz jak sie mala pojawi to zaczne co 3 miesiace!
Asioreo82 psiaka kapiesz co 2 tygodnie??? kobietko nie przesadzaj, nie wolno tak czesto zmyjesz mu cala warstwe ochronna i dopiero beda problemy....
Asioreo82 psiaka kapiesz co 2 tygodnie??? kobietko nie przesadzaj, nie wolno tak czesto zmyjesz mu cala warstwe ochronna i dopiero beda problemy....
A moja psina wogóle nie reaguje na Filipa. Zlewka totalna. Cały czas pamiętałam o tym żeby ja wyprowadzić z domu jak przyjedziemy ale zapomniało mi się;/ Po przebraniu małego w daliśmy jej powąchać ciuszki i pieluszkę ale jakoś wogóle nie była zainteresowana. Niekiedy tylko jak mały zapiszczy w łóżeczku to podejdzie i przekrzywia pyszczek. A tak możemy małego nosić na rękach gadać do niego a ona i tak nei robi sobie z tego nic.
Ja mam bardzo opiekuńcze psy w stosunku do dzieci... Moj mały kundelek jak Bartuś tylko zapiszczy to już jest przy wózku i się skrabie na niego aby zajrzeć do środka, albo poszczekuje popędzjąc mnie abym utuliła malucha. Natomiast moja sunia podwórkowa rasy akita to jak wycziła że dzidzia jest to jak podjeżdzamy samochodem dotychczas biegła najpierw do drzwi kierowcy bo tam mój mąż najczęściej potem do mnie a teraz najpierw do drzwi gdzie siedzi Bartuś obowiązkowo kładzie mu pyszczek na nóżki i się wtula i patrzy.. potem do męza i do mnie. Jak była młodsza a mój brat miał małą córę to jak Nicola beczała to Luna jej swoje zabawki znosiła na pociechę i kładła temu kto trzyłał malucha na kolana albo pod nogi.... Natomiast mój kot to jak słyszy dziecko w domu bierze walizki i się wyprowadza oknem, wraca jak jest w miarę cicho
asiorek82
Fanka BB :)
Ja wiem tylko ze jak jest male dziecko to psiaka najlepiej odrobaczac co 3 miesiace.Sama odrobaczalam co pol roku,ale teraz jak sie mala pojawi to zaczne co 3 miesiace!
Nie wytrzymalibyśmy z nim w domu

kroma
Ja już nie mam siły żeby tego starucha kąpać. To rozpieszczone psisko i się nie da, a boje się o swoje nerwy w trakcie kąpania. A moja mam robi sobie totalną zlewkę. Jej to nie przeszkadza. Aż ja wybuchnę i się z nią pokłócę. Już jej zwracałam uwagę, ale to nic nie daje. Chyba ja zaszantażuję, że wnuczki nie dostanie. Gorzej będzie jak mój Mąż wkroczy.
M
Mona6061
Gość
A u nas po wielkich obawach jak nasz psiak ( pit-bull) przyjmie nowego czlonka rodziny,jestesmy bardzo zadowoleni!
Ja bedac jeszcze w szpitalu dalam mojemu M.pieluszke zeby piesek w domku juz wachal...a po powrocie ze szpitala moj wyszedl z nim z domu ,weszlismy z mala i dopiero pies zostal wpuszczony.Wachal bardzo mnie i mala.I nic poza tym,zaglada do lozeczka bo jest jeszcze ciekawy,czesto spi kolo niej jakby malej pilnowal
nie reaguje na jej placz,uszka tylko podnosi i tyle
ale pies -psem i jak to zwierze instynkt swoj ma wiec sam na sam nigdy nie jest z mala!!!
Ja bedac jeszcze w szpitalu dalam mojemu M.pieluszke zeby piesek w domku juz wachal...a po powrocie ze szpitala moj wyszedl z nim z domu ,weszlismy z mala i dopiero pies zostal wpuszczony.Wachal bardzo mnie i mala.I nic poza tym,zaglada do lozeczka bo jest jeszcze ciekawy,czesto spi kolo niej jakby malej pilnowal
reklama
Ida Sierpniowa
mona, ja też tak zrobiłam
Czarek wszedł i z ciekawości co to jest to zawinięte w kocyk mało co jajka nie zniósł
powąchał i olał;D do dzisiaj jeszcze chodzi i wącha, ale zaczyna już właśnie kłaść się obok jakby pilnował młodej;D położna na wizycie patronażowej powiedziała, ze jeszze trochę i przekonamy się że pies zmienił właściciela - do tej pory uważał za "pana" mojego M a teraz ponoć zacznie rządzić Michalinka
Podziel się: