reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

reklama
hej mamusie
sliczna pogoda dzisiaj,korzystamy z ostatnich urokow lata:)
Mateuszek lezy w lozeczku zabawki ma po lewej stronie i zaczyna sie klasc na tym boku:) mam,nadzieje ze glowka sie wyrobi tak jak piszecie:) najwieksza frajde o dziwo nie sprawiaj mu miski czy grzechotki ale smycz na klucze ...jeden misiek na niej wisial aby Mati mogl go odbijac.:) mietoli ja juz pol godzinki:)

Aniu zycze milego odpoczynku :)ale Tobie dobrze:) a wczasy w korzystnej cenie...:)
Rozgladam sie za tym wozeczkiem, bede w rzeszowie w przyszlym tyg znalazlam tam swietny komis z rzeczami dla dzieci i mozna tam kupic naprawde tani wozeczek...jeszcze tam zagladne:p najwzyej wroce ze spacerowka pociagiem hehe :)
w Poniedzialek wizyta u ortopedy...mam nadzieje,ze z bioderkami bedzie wszystko ok :)
pozdr,:tak:;-):-)

kurcze tak sobie teraz przypomniałam że mogę sobie pospiewać

"żoną,miałam być, miał być ślub i wesele też..."- za 2 tyg mial odbyc sie nasz slub...achhh

na żale mnie naszło ...oki dość:cool:

bylysmy dzis u pani rechabilitantki na tzw.programie MALUCH.pani ogladnela julke ,byla zdziwiona,ze ma niespelna 5 mcy a tak duza:szok:
mowila,ze rozwija sie super.musze ja tylko przekladac czesciej na drugi boczek,zeby uformowac glowke,bo prawa strone ma bardziej splaszczona.pokazala jak sadzac(narazie u siebie na kolanach) i jak nosic.nastepna wizyta za miesiac(bo to w sumie 3 wizyty).aaa mowila,zeby takiemu maluchowi dawac dosc grube zabawki do reki,nie takie malusie i chude.
poza tym pogoda dzis piekna:-)
pozdrawiam

Witam wieczorową porą ...
Monisiu nie żałuj . Znacznie lepiej być samotną mamuśką niż nieszczęśliwą mężatką . Jesteś ładną , inteligentną , młodą kobietką i z pewnością trafisz na godnego siebie mężczyznę. Facet nie dorósł do bycia ojcem i mężem . Ale swoją opinię już kiedyś wyrażałam na tamtym forum. Ja to przerabiałam . Szkoda straconych lat . Głowa do góry ! Zobaczysz będziesz jeszcze bardzo szczęśliwa !
Ale mnie naszły wspomnienia:-(
Marza widzę ,że też walczysz z zespołem napięcia. Zobaczysz szybko minie przy systematycznych ćwiczeniach . A co do główki to tak jak pisałam Monisi powieś zabawki na szczebelkach tak aby leżała na tej drugiej stronie. Tośka też miała spłaszczoną z jednej strony a teraz już nie ma śladu .A dlaczego duże zabawki ? Na co to ma wpływać ? Tego mi rehabilitantka nie mówiła .

A dziewczyny mam do Was pytanko :-) Jak u Was z miesiączką ? Ja już pięć i pół miesiąca po porodzie i jeszcze nie mam:-( Hmm sama nie wiem czy to normalne . Faktem jest, że mała wisi jeszcze na cycku .

Masz racje Dorotko,ale mimo wszystko chcialam stworzyc prawdziwa rodzine synkowi.Ale widze ze ostatnio taka moda,nasi znajomi ktorzy mieli sie popobrac 3 pazdziernika wlasnie odwolali wesele,jakies fatum...maja 2 letniego synka...szkoda,a wygladali na szczesliwych:/ a moze to byly tylko pozory...a w czerwcu moja znajoma odwolala wszystko tydz przed slubem- gosc ja zdradzal z młoda dziewczynka...
Mateusz mnie dzisiaj znowu zaskoczyl...jak sie go postawi na nozkach to skacze,odbija sie od nog jak kroliczek super to wyglada:)poskakal tak teraz i padl od razu przy butelce:)
A jesli chodzi o okres mialam dwa dni ppalmienie,nie nazwe to okresem...mimo ze bolalo bardzo tak jak przy okresie. Wciaz czekam na prawidzwy okres.

:szok::szok:nie wiem czy dam radę podgonić to co tu napisałyście:-D:-D,ale będę sie starała.
Na początek,to grypa była jedno dniowa i już czuję się lepiej.Dzisiaj funkcjonowałam "normalnie".Ale zauważyłam u Emilki,ze jak gaworzy i płacze to jej głosik jest mocno zachrypnięty:szok:,mam nadzieję,że to nic złego bo jutro mamy wstawić sie na szczepienie.
Mikusia nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.Jesteś wartościowa dziewczyna,młoda i ładna.To się liczy,no i to,że masz superanckiego synka:-)
Resztę napiszę jutro,chociaż mam grafik napięty,ale mam nadzieję,ze chwilkę znajdę.Pozdrawiam mocno i do następnego razu:-)

Ale naskrobałyście... wow!
Ja tak intensywnie korzystam z ładnej pogody, że nie mam czasu tu zajrzec.

Witam nową Dorotkę:)

Moje niunie coś nie chcą sie przewracać na brzuszek lub na plecki... ale szaleją nieźle i spanie w poprzek łóżeczka to u nas standard.
Oglądacie 39 i pół?? Ja tak i jak dobrze, że już jest nowa seria:)
A u mnie z @ bywa róznie. Miałam w lipcu przez 3 tygodnie i od tamtej pory nic... :szok:
Pozdrawiam Was wszystkie i spadam luli... Jakoś jestem zmęczona tymi spacerkami, cały dzionek na dworze, uff:)

reklama
Witam cieplutko !!!!!!!!!!!!
Aniu- to naprawdę tanio znaleźliście wczasy :confused2:, jak możesz to daj namiar gdzie to może i my skorzystamy :tak: .
Marza - na te nasze maluchy to już trzeba tak uważać, bo z dnia na dzień nie wiadomo czego możemy się po nich spodziewać, dlatego ja już dawno obniżyłam łóżeczko.
Moniczko- i co znowu czytam że ci się nie układa z twoim m :no:, powiem ci tak jak reszta dziewczyn że naprawdę zasługujesz na kogoś lepszego jesteś super dziewczyną macie fajnego synka i ja nie wiem co jemu nie pasuje, ale to twoja decyzja i nikt nic nie może nic narzucić.;-). Też znam pary które były ze sobą nawet po 10 lat i nic z tego nie wyszło :no: .
Dotmar- oby Emilka niczego nie podłapała.
Dorotko- jesli chodzi o miesiączke to ja też jeszcze nie mam również karmie piersią więc nie ma obaw.A tak zapytam do ilu masz zamiar karmić Tośieńke????
Justyś- tak ja bardzo lubię 39 i pół i już nie mogę się doczekać odcinków :-).
Ola dzisiaj znowu marudna co jest ???? czyżby nieszczęsne zębolki :eek: , siedzi już sama i bardzo lubi opa opa aż ręce opadają katurla się z boku na bok oj jest ubaw z niej:-). Oleńka kończy dzisiaj 5,5 miesiąca ale zleciało.
Idę lulu, pozdrawiam i życze miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Do góry