reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

:-:)-:)-:)-:)-:)-(biedna Nastka:-:)-:)-(Ania daj potem znac co z mala.
JUSTYS ale mialas nocke kochana:-:)-(Julka tez gazowala w nocy.......
HANIA -poogladam fotki:-)
DOTINKA moj niunia tez usypia na rekach,albo jak sie kolo niej poloze-masakra:-(
JAGODA widze,ze tez masz bunt przed spaniem,skad ja znam to spanie razem??????????
DORKA suepr ze TOSKA sama siedzi:-)
kochane jutro popisze bo dzis caly dzien bylismy poza domem-ide sie kapac i lulu:-)
jak u Was zmiana czasu?u mnie ok,Julia juz spi:-):-)
SPOKOJNEJ NOCKI
POZDRAWIAM

reklama
3mam kciuki za Nastkę! Oby Was ten szpital ominął... Ania, 3maj sie;-)
MARZA u nas zmiana czasu całkiem oki:) Dzisiaj dzieci były kąpane o 19 tak jak za starego czasu... I szybko padły, chyba są zmęczone po tej cuuudownej cięzkiej nocce:baffled:
Ciekawe czy prześpią nockę?? Dzisiaj nie mogę za bardzo liczyć na pomoc mojego M bo musi wstać o 5.50 bo na 7 idzie do pracy:no:
A w piatek idziemy do neurologa na kontrolę, a po lekarzu jedziemy do moich rodziców:)
No i jutro dla nas ważny dzień: pół roczku minie... :szok:
Dzisiaj byliśmy po południu u szwagra na zaległych imieninach i u jego dziecka na imeninach (młody ma na imię SAMBOR:szok:)... Ale impreza! Wypiłam dwie kawy (pyszne z ekspresu) i zjadłam dwie babeczki z jagodami! Zapraszali nas a nawet stołu nie nakryli. Dopiero jak przyjechaliśmy to sie upomniałam o kawe bo inaczej pewnie byśmy wrócili do domu nawet bez kawy, nie mówiąc o niczym mocniejszym:sorry2:Artur (tak ma na imie szwagier) dostał od nas Creme de whisky i jak zobaczył butelkę, to stwierdził, że zaraz będziemy próbować... no i tak popróbowaliśmy, że teraz siedzę z męzem i popijamy Desperadosy:tak: U nich takie są balety... ech!
Dobranoc sisters;-)

Aniu!! Tylko nie to!!:szok:Trzymam mocno żeby przeszło łagodnie. Ja z Ewą jak miała 2,5 roku wylądowałam z rotem w szpitalu a w sumie zwymiotowała wtedy tylko 3 razy Dlatego teraz Jaska zaszczepiłam, tym bardziej że Ewa raz w roku przechodzi rota tylko bardzo łagodnie 1 dzień żygolaka i temp a potem jak ręką odjął
Justyś ale porażka z ta imprezą ale gościnni :-D
Dziewczyny zaraziłam koleżankę hipciem i dziś udało się jej kupić za 50 zł z wysyłka i to na opcji kup teraz czyli trzeba polować, a podała mi namiary na pianinka fishera w fajnej cenie myślała ze nie mam, pamiętam że chyba 2 z Was były zainteresowane Daje namiary na aukcje
te od 25
Pianinko Fisher Price78/23 (792993163) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE PIANINKO WESOŁE GWIAZDECZKI (790762319) - Aukcje internetowe Allegro
te od 50
Pianinko Fisher Price bdb (795318574) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE przyrząd GIMNASTYCZNY PIANINKO (795022119) - Aukcje internetowe Allegro
Musze Wam powiedzieć ze to pianinko i muzyczny przyrząd gimnastyczny:-D Jaś je uwielbia, wstaje przy nim i huśta tyłkiem w takt muzyki potem montuje się na stojąco i zabawka służy nawet do 4 latek Ewa nią się bawiła do 4 latek Także warto Dobra zmykam spać bo przez te namiary to już upatrzyłam 2 inne aukcje z fishera i licytuje:happy2:
Ale miałam czujka długo pisałam bo jeszcze buszowałam po allegro i coś mnie tkneło i skopiowałam posta i dobrze bo go zjadło a tak wklej i gotowe:-D

Ufff nareszcie mogę powiedziec, że się wyspałam. :tak:Na 4kę ale pospałam. W nocy Gabi sie zbudziła o 1 na jedzonko, więc ją nakarmiłam i zasnęła, Wiki karmiłam na śpiocha i spała prawie do 7. A Gabi się zbudziła o 5.50, teraz znowu śpi:) Ależ one są szalone.
Już zdązyłam spakować Medele do wysyłki i ugotowałam serek biały dla dzieci. Dzisiaj dostaną go z bananami na drugie śniadanko:-) Miał być budyń ale stwierdziłam, że nie mam świeżych jajek:wściekła/y: Bede musiała iść na łup:szok:
HANIA juz dawno bym się skusiła na pianinko bo mi się bardzo podoba ale w tym tygodniu dostanę paczkę od koleżanki (mama blizniaczek o rok starszych od moich) z zabawkami interaktywnymi i ciuszkami... Juz nie mogę sie doczekać...:szok:
Miłego dnia!

Justys, wszystkiego naj naj naj dla smerfetek!
Wlasnie zrobilam budyn, tylko troche rzdki mi wyszedl, tyle ze ja polowe mleka, a nie wody zagotowalam z zoltkiem i maka. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale maly wcinal az milo bylo popatrzec. Nie cierpie kuchni, ale sie staram - nie mam wyjscia. My tez wyspani. Probuje malemu w nocy dawac cos do picia zamiast mleka, przedwczoraj zadzialalo, Filip jadl dopiedo o 5, ale juz dzisiaj nic z tego. Bedziemy dzialac dalej.
Ania, nie dawajcie sie, mam nadzieje, ze szpital was jednak ominie.
Ide zabawic malego, chociaz rano mialam nerwa. Jacek przyniosl go do lozka, a Filip jak nie przylozyl mi zabawka po plecach i wola :ejj. Przez chwile myslalam, ze zrobil to specjalnie!
Uciekam , bo marudzi.

Hej Wam, u mnie ok...mała wymiotowała pare godzin, zrobiłam przerwę z mlekiem, dawałam tylko wodę i samą kaszke ryżową i juz jets ok.
Właśnie przyszedl hipcio i młoda na niego od razu się rzuciła..

Aha!!! Nati kończy dziś 7 miesięcy :-D:-D:)))) Bilans niezły: siada, siedzi, raczkuje i wstaje...w ciągu tego miesiąca zrobiła niesamowity postęp..

Justys, sto lat dla Smerfetek!!
Jagoda, ja zawsz edaje młodej wode w nocy, jej sie popić chce wtedy i nie narzeka :))
Hania, ja na pianinko dopiero za tydzien po wyplacie sie skuszę, bo wiesz - ten hipcio, pelzak itd....dośc dość..
Dotinka, to może spróbuj małą polożyc wcześniej spać - o 18.00???

Ok, spadam, bo młody sie drze na mnie,...

Aniu świetnie,że Natalce lepiej.A zobaczyła Hipcia i zupełnie ozdrowiała;-):-D?Ja na razie nie kupuję nic,bo czekam by mała zrobiła następny postęp.Na razie do raczkowania to jej daleko jeszcze.Ale prawda jest taka,że dziecko od dziecka jest różne i w tym wieku różnice są bardzo widoczne,a za rok nie będzie nic widać po nich.Tak chyba Hanna pisała kiedyś o tych różnicach.
Justynka wszystkiego naj naj lepszego dla Smerfetek:-D
Później postaram się coś więcej napisać,bo teraz chcę pogonić małe towarzystwo na podwórko bo juz widać im się znudziło.

Melduję się po spacerku!
Za nami "poszarpana" noc Jasiek od 3 budził się co chwila i łaził po łóżku:confused: Jak był młodszy ładniej spał a teraz mam nadzieję że to przejściowe i zęby są przyczyną jego humorków.
Aniu cieszę się sytuacja się normuje i dzieciaki oraz Ty wracacie do zdrowia. Gratulujemy 7 i postępów A co za pełzaka kupiłaś chyba się nie chwaliłaś?:-)
Justyś wszystkiego najlepszego dla smerfetek z okazji 6

reklama
Oooo..chwalilam się Hanna :sorry2:...kupilam na Kup Teraz... w tym samym dniu co Hipcia..

Dotinka, fakt, dzieci różne, ja chodziłam jak miałam 14 miesięcy a mój brat miał 9 ( a on w ogóle nie raczkował. może Emi od razu przejdzie do konkretów :cool2::cool2:..)...co tam..
A propos, młoda cały czas włazi w jakiś mebel i wyje, bo sie uderzyła, no i masz babo placek..:wściekła/y::wściekła/y: - uroki raczkowania :baffled::baffled:

Ups, wyszła z pokoju..ide szukać...

Do góry