reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniez to sobie poczekaj :tak: w Venezi normalnie to tylko wariaci kupują albo ludzie co srają kasą . Poleć tam sobie 27 grudnia , wtedy rusza przecena . Te same buty co kosztują 500 zł kupisz za 250 . TYlko ostrzegam dużo takich mądrych i jest w ten dzień tłum . W tamtym roku z przyjaciółką byłam , to kupiła kozaki za 240 zł .
Ja ogólnie tego dnia właśnie jestem na zakupach sama :-D:-D Wydaję kasę od mikołaja ;-)

Gosieńka nie ma w tym nic dziwnego . Ja jak pisałam marki znam , w handlu pracuję już sporo lat , pracowałam dla dużej korporacji więc znam:tak: Ale nie każdy musi . Mi brakuje tutaj Warszawskich lumpeksów .
Moja mama po nich szaleje , a mi żal tyłek ściska .

Aniez kardigan ładny J kiedyś w tesco nabył :tak: Koszule tescowe też polecam , bo jakoś rewelacyjna a i wzory mają fajne . Cena też rewelacja .

reklama

Załączniki

• 068 069 070.jpg
    068 069 070.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 37
kittek - lubię takie sukienki chociaż to niekoniecznie fason dla mnie. Następnym razem nie kupuj z katalogu tylko poluj na allegro, kupisz co najmniej o połowę taniej.

Dziewczynki, w związku z tym, że u mnie dziś rano przymrozek był i szyby trzeba było skrobać, zaczęłam po woli zastanawiać się nad kupnem kalesonków dla Boryska. Dlatego też doświadczone mamy chłopców powiedzcie proszę gdzie znajdę fajne kalesony z dobre gatunkowo. Mam jeszcze jedno pytanie: Jak wy sobie radzicie z ubraniem chłopców w przedszkolu. Tzn. dziewczynki jak zimno mogą mieć rajstopki i spódniczki a chłopcy??? Nie wyobrażam sobie żeby B mi w przedszkolu siedział w spodniach i kalesonach, w samych kalesonach też bym nie chciała bo to tak dziwnie wygląda, no chyba ,że kalesony są inne niż rajstopy.

Wronka ja kupiłam w ubiegłym roku dla J. a w tym już dla M. kalesonki w H&M jak dla mnie super :tak:
A co do przebierania... wiesz można rano dziecko rozebrać z kalesonów ale weź pod uwagę czy panie ubiorą wtedy B. w kalesony jeśli pójdą na dwór??
Ja zostawiam M. kalesony a na to ma spodnie dresowe i tak dyla...

Wronia ja dla Igora mam super kalesonki z LIDLa. B kupił w zeszłym roku. To takie jakby ubranie termiczne takie spodnie-getry, ale luźne i bluzka, miał do przedszkola i na narty później. Naprawdę fajne i łatwo się mu samodzielnie zakładało. Wcześniej miał kalesonki takie ala rajstopy i marudził, że mu się źle zakłada.
Do przedszkola chodził w dresach cienkich, bo tam bardzo ciepło mają, a w szafce miał kalesonki i spodnie i jak szli na spacer to się przebierał (B go woził samochodem), jak już zima w pełni to pod spodnie z kombinezonu dresy zakładałam, żeby rano tylko ściągnął i fruu, a w szafce kalesonki do przebrania.
Boshe jak się w temacie rozpisałam;-)

Z Kubą przerabiałam kalesonki rajstopowe i jak dla mnie porażka, w tamtym roku kupiłam w C&A takie kompleciki kalesony + bluzka na długi rękaw, bardzo dobre gatunkowo i co najważniejsze Kuba je uwielbiał i o zakładaniu nie trzeba było przypominać i jeszcze jeden plus kupiłam na wyprzedaży więc grosze zapłaciłam:-)

Wronka- u moich obu chłopaków sprawdzają się te z H&M, w sensie kalesonki. Kuba sobie sam wszystko założy ;-) zaś maluszki są u nas przez Panie ubierane, tzn. te części garderoby, co sprawiają kłopot. No i Panie sprawdzają w czym gacek wychodzi na dwór, bo pomysły ponoć bywają przednie ;-P

Moje obie sztuki się w szatni po prostu przebierają w dresy (kalesonki i spodnie zew. zostają sobie gdzie trzeba) i tyle. Dresy są jedyną alternatywą dla dziewczęcych rajstop ;-) i są praktyczne, bo się inne spodnie nie niszczą, a dziury to mój starszy syn produkuje namiętnie i pasjami, a babcia niedługo będzie miała na imię Pani Łata :p Aniam ma te same doświadczenia :-)

reklama
Aniez u nas babcia to już ma doktorat z naszywania łat :-D

Dla mnie rajstopowe mogą być ale dobrej firmy .
Jak sobie przypomnę firmę to wam zalinkuję , ale to coś z rodzinny gatty i woli .
HMowe też bardzo lubię .

Do góry