reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Dziewczyny ja się teraz rozpiszę na temat wózka, do dzieła:-)

My z moim M cały czas byliśmy za X landerem XA - kopiuje link:
X-LANDER X-A XA 2009 GONDOLA+FOTEL+SPACERÓWKA (822946333) - Aukcje internetowe Allegro

Cenowo, gondola, spacerówka plus fotelik z adapterami trzeba dać minimum 1500-1600 zł.

A ostatnio przypadkowo weszłam do sklepu z wózkami i natrafiłam na taki wózek:
TAKO JUMPER X+FOTELIK+PARASOL +MEGA GRATIS!!! (817657698) - Aukcje internetowe Allegro

I zaczęlismy z M porównywać te wózki tzn. szerokości, wielkości, wagi i wychodzi na to że są takie same (minimalne różnice). Tylko ten kosztuje 1150 zł(u nas w sklepie tyle by nas wyszło wszystko) a tamten 1500-1600 zł. Potem poczytaliśmy opinie i użytkownicy tych wózków sobie je bardzo chwalą, a niektórzy piszą że to jest podróbka X-landera XA.

Kończąc chyba zdecydujemy się na ten drugi wózek, bo wydaje mi się, że nie ma co za firmę przepłacać. I mają też lepszą wersję kolorystyczną niż x lander.

Te dziewczyny, które chciały X-landera - porównajcie sobie, może też tak stwierdzicie:-)

witam
wczoraj porównywałam obydwa modele w sklepie i moje spostrzeżenia są takie:
-materiał x landera lepszy gatunkowo
-podnóżek w x landerze jest plastikowy w tako tylko materiał ( mam obawy ze może szybko się przetrzeć)
-x lander bardziej zwrotny, lepiej sie podbija,
-cenowo tako wychodzi korzystniej
ja jednak zdecydowałam sie na xlandera, bo nie planuje 2 dziecka wiec łatwiej go potem sprzedać

Powiedzcie mi moje drogie, czemu moj malz nie rozumie,, ze trzeba juz zaczac kupowac pieluszki, wanienke i inne duperele... Jemu sie zdaje, ze jeszcze kupe czasu mamy, albo ze wszystko za jednym zamachem kupimy. Moze mysli, ze ja razem z dzieckiem worek kasy urodze...
zielona nie ma co czekac na ostatnia chwile, lepiej sie teraz porozgladac moze cos sie w promocji trafi... ja tak robie

a co do mojej malutkiej, to pisalam na watku o lekarzach ze prawdopodobnie bedzie taka mlaa jak ja, ja mialam 2500 g i mierzylam 46 cm, takze nie wiem, mysle ze kupie tak jak mi katik podpowiada w h&m jakies 3 rzeczy na ten malutki rozmiar 50...

a co do mojej malutkiej, to pisalam na watku o lekarzach ze prawdopodobnie bedzie taka mlaa jak ja, ja mialam 2500 g i mierzylam 46 cm, takze nie wiem, mysle ze kupie tak jak mi katik podpowiada w h&m jakies 3 rzeczy na ten malutki rozmiar 50...

moja dzidiza na dzien dzisiejszy wg pomiarow ma juz 2100... pewnie duuuuuza dziidza bedzie

moja dzidiza na dzien dzisiejszy wg pomiarow ma juz 2100... pewnie duuuuuza dziidza bedzie
no raczej tak:tak: albo moze taka w normie jak sie teraz dzieci rodza, taka kolo 3,5 - 4 kilo, u mnie w rodzinie kuzynki porodzily tez takie wieksze dzieci kolo 4 kilo i dlugie, a chyba tylko u mnie bedzie mini... choc jeszcze to nie powiedziane, ja w sumie tez mala jestem i moj maz tez niezbyt wysoki...moze to od tego

A ja piżamki ostatnio właśnie kupywałam w Realu po 20zł , w Pepco po 15. Tą z Pepco jednak za małą wzięłam i wystawię na allegro. Musze jeszcze tam zajrzeć, bo są obniżki. Tu link i w gazetce przykładowa piżamka na pierwszej stronie.PEPCO Piżamki na lato kupiłam w Auchan po 4,70 !!! krótki rękawek i spodenki tez krótkie.

Kurde jakoś nie lubie tego pepco nic mi się tam nie podoba:-:)-(

aniam ja kupuje pizamki dla starszego synka w C&A bo sa dobre gatunkowo:tak: albo na bazarku ale tylko wtedy jesli pizamka jest wykonana w dobrego rodzaju bawelny

O C&A nie pomyslałam musze zobaczyć . Na bazarku u mnie sa jakieś wstrętne a jak maja jakies nadruki to takie sztywne:-(

No zdjęcia porobiłam ale że jak piałam w kwietniówkach mam tylko służbowego lapka to zdjęć nie mogę wam zamieścić... zrobie to pewnie jutro jak sie lepiej poczuje. Za to napisze co dzisiaj kupiliśmy dla maluszka (mąż nie wytrzymał i wyciągnął mnie na zakupy maluszkowe).
Kupiliśmy:
- ciepłą czapeczkę
- gryzak :zawstydzona/y:
- smoczki do butelki
- smoczek uspokajacz
- oliwkę z Hippa
- żel do mycia ciała i włosów z Hippa
- termos na butelkę
- pieluszki new born (mini paczka)
- chusteczki nawilżone pampers sensitiv
- szczotka do butelki i smoczka
eeee to chyba na razie wszystko... po reszte wybierzemy się kiedy indziej bo dzis mi sie już nie chciało więcej chodzić :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Acha i zrobiłam zdjęcia czapeczki, sweterka i tego wtulaczka...ale to jutro

reklama
Do góry