reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
My musimy kupić jeszcze materac do łóżeczka a nie wiemy jaki. Jakie macie pokupowane???? Sporo czytałam na ten temat i gryka-kokos wcale nie jest taki najlepszy (za twardy) niby lateksowy jest lepszy ale sporo droższy. Nawet na necie znalazłam wypowiedź Zawitkowskiego który polecał lateksowy :confused:
ja nie mam też, ale większośc stawia na gryka - kokos. I podobno przez pierwsze 6 msc powinno dziecko spac na kokosie, a potem odwraca sie na grykę. ale z ciekawosci poczytam co zawitkowski o tym mówi

ja też mam Kokos-pianka- gryka :) Nie wiem czy taki super, ale większość mam taki kupuje... Napewno te lateksowe (czy jak one się tam zwą dokładnie) itp. lepsze, ale nie chciałam dawać za materac 200-300zł :/

Też miałam ten dylemat co ty. Ale wybrałam to co większość gryka-pianka-kokos. Zresztą w dobrej cenie, bo za 50zł i odbiór osobisty.

reklama
My musimy kupić jeszcze materac do łóżeczka a nie wiemy jaki. Jakie macie pokupowane???? Sporo czytałam na ten temat i gryka-kokos wcale nie jest taki najlepszy (za twardy) niby lateksowy jest lepszy ale sporo droższy. Nawet na necie znalazłam wypowiedź Zawitkowskiego który polecał lateksowy :confused:

megam, ja też mam kokos-pianka-gryka i to jest dobry materac. kokos stosuje się od 0-6 m-ca życia gryka powyżej 6 m-ca. kokos jest twardy, a to bardzo ważne na początku życia dziecka, zmniejsza to ryzyko śmierci łóżeczkowej.

Do góry