reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

aaa i jeszcze co do chust. kupujcie te węższe czyli 60cm chyba, że jesteście gabarytów king konga. 70cm są za szerokie i możecie mieć problem z prawidłowym wiązaniem i dziecko może wypadać :eek: co do rozmiaru to tutaj: NATIBABY, chusta dla dziecka, noworodka, niemowlaka, nosidełko - chusta NATI jest podane jaki wybrać

ale w tej rozmiarówce nie ma nic o szerokości:eek:, jest tylko długosc. Ja mam ta maxi, bo mój mąz jest dosc duży:), (no..ja póki co tez:()

reklama
tak nie ma nic o szerokości, dlatego napisałam wam, że 60cm jest idealne dla dziecka. przy szerokości 70cm możesz mieć duży problem z prawidłowym wiązaniem, a chyba nie chcesz aby dziecko wyleciało... :eek:

tak nie ma nic o szerokości, dlatego napisałam wam, że 60cm jest idealne dla dziecka. przy szerokości 70cm możesz mieć duży problem z prawidłowym wiązaniem, a chyba nie chcesz aby dziecko wyleciało... :eek:

zmierzyłam....moja ma 73 cm, ale żadnego problemu z wiązaniem nie miałam, trzyma jak cholera...W zasadzie to troche dziwne, skoro 70cm jest "niebezpieczne", to po co sprzedają takie chusty???

zmierzyłam....moja ma 73 cm, ale żadnego problemu z wiązaniem nie miałam, trzyma jak cholera...W zasadzie to troche dziwne, skoro 70cm jest "niebezpieczne", to po co sprzedają takie chusty???

nie są niebezpieczne :-) jeśli jest się drobną kobietą rozmiarów max 40 to 70cm moze być za duże... o to chodzi... :-) bez paniki
no widać masz dobrze opracowane wiązanie :-) a wiązałaś plecaczek ?? bo to w nim jest największy problem przy szer 70cm, a jak maluch jest trzymany mocno i czujesz że jest wszystko stabilne, to znaczy, że nie masz problemu z żadną szerokością, więc nie ma co się martwić i zastanawiać.

nie są niebezpieczne :-) jeśli jest się drobną kobietą rozmiarów max 40 to 70cm moze być za duże... o to chodzi... :-) bez paniki
no widać masz dobrze opracowane wiązanie :-) a wiązałaś plecaczek ?? bo to w nim jest największy problem przy szer 70cm, a jak maluch jest trzymany mocno i czujesz że jest wszystko stabilne, to znaczy, że nie masz problemu z żadną szerokością, więc nie ma co się martwić i zastanawiać.

nie narazie wypróbowałam tylko "kieszonkę"...

nie narazie wypróbowałam tylko "kieszonkę"...
aaa no to spoko :-) to wypróbuj plecaczek i się upewnij czy szerokość jest oki na pewno... :-) może akurat u Ciebie bez problemu 70 będzie odpowiednie... z drugiej strony, jak dziecie będzie większe to 70cm na pewno będzie dobre :-)

Dziewczyny, ja tak zapobiegawczo- czy któraś ma jakiś środek przeciw komarom dla niemowląt??? Bo to badziewstwo będzie się lęgło po tak mokrym maju że hoho :wściekła/y: Z Kubą używałam takiego środka chicco, ale jakoś nie mogę nigdzie na niego natrafić.

Nieaktualne! Najprostsze rozwiązanie nie przyszło mi wcześniej do głowy ;) weszłam na stronę firmową chicco i tam to jest http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=47&o=186

Ostatnia edycja:
dobra ja tez kupuje ta chuste, a te chusty co wy macie te NATI to sa one tez elastyczne, bo ta co forget zalaczyla to jest elastyczna... dzis bylam u nas w sklepie i byly ale takie tkane jakies takie dziwne, elastyczene to nie bylo wogole i jakby takie twarde mialam wrazenie i po 120 euro...

dobra, dopiero teraz sie dokladnie przyjrzalam i zakumalam te chusty, te co wy macie to nie sa elastyczne (to sa cos takiego jak ja widzialam) mowicie ze to spoko jest? nie wypadnie dziecko z tego? lepiej elastyczna czy taka?? bo kurde nie wiem, dodam ze moja corcia to kruszynka, wazy 4600 i jest mala hihi

reklama
Justa te NATI chusty nie sa elastyczne, sa tkane.
Jesli prawidlowo zawiazesz- nie ma opcji by Ci dziecko wypadlo. DO chusty dolaczona jest ksiazeczka - instrukcja obslugi i masz dokladnie opisane ze zdjeciami jak woazac krok po kroku. Nie ma opcji niezrozunienia.
I waga Twojej Corci nie ma tu nic do rzeczy.

Czy tkane sa lepsze niz elastyczne- nie wiem. Elastycznych nie widzialam na zywo i nie stosowalam. Ja ze swojej jestem zadowolona.

Do góry