reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dziewczyny, mam pytanie dot. podkładów i majtek poporodowych..

Ile mam tego kupić?

Które lepsze: majtki jedno- czy wielorazowe?

Z góry dziękuję za odp.;-)

gatki jak dla mnie najlepsze takie zwykłe bawełniane z bazaru:) co do ilości- zalezy jak czesto chcesz prac, 4 powinny styknąć

podkłady na łóżko tak ze 3-4 a takich Podkłady pieluszki poporodowe Bella Baby - opakowanie 10 sztuk - Internetowy Sklep Medyczny Medart-Bis ze 2 paczki, zawsze mozna pozniej małzonka wysłać do sklepu/ apteki

reklama
Dziewczyny, mam pytanie dot. podkładów i majtek poporodowych..

Ile mam tego kupić?

Które lepsze: majtki jedno- czy wielorazowe?

Z góry dziękuję za odp.;-)

Wydaje mi się, że 2 paczki podkładów + grubsze podpaski to napewno starczy.
Co do majtek to ja mam 2 pary ceratkowych, 2 siatkowych.
W dotyku lepsze te siatkowe. Są w ogóle lepiej rozciągliwe. Np. takie: POPORODOWE majtki siatkowe HARTMANN wielorazowe (888609945) - Aukcje internetowe Allegro
Ceratkowe dostałam po szwagierce, nie wykorzystała 2 par, więc mi sprezentowała. A na pewno nie kupiłabym ich sama.

Te majtki siatkowe (bardzo wygodne są) to 2 pary starczą ja miałam, 2 pary ale jednych nawet nie rozpakowałam, szybciutko schły a używałam ich tylko 3 dni w szpitalu a w domu już normalne bo krwawienie zwolniło. Podkłady (pieluchy) poporodowe z Belli 2 paczki mi starczyły i jeszcze zostały bo używałam szpitalne i swoje na zmianę a potem już normalne podpaski dają radę i są wygodniejsze.

Ja majtek poporodowych nie używałam wcale, bo kupiłam ceratkowe, w które dupsko mi nie chciało wejść i spokojnie wystarczyły mi trochę większe bawełniane. A podkładów 2 opakowania chyba starczą, ja chyba nawet dwóch nie zużyłam, bo jedno napoczęte mi się ostatnio gdzieś w oczy rzuciło

w koncu znalzałam komode dla MArgolki i nie zbankrutuje kupujac mebel na ok rok.

jak K. wroci zpracy jedziemy kupic albo zamówic:-):-):-)

Dziewczyny melduję wykonanie zadania. Pranie skończone. :-):-):-)
Zajęło mi to 3 dni. Osobno białe, kolor, różowe z czerwonym, ciemne. Na koniec marca jeszcze raz wszystko odświeżę, ale to już w proszku dziecięcym w 40stopniach. I wtedy wszystko poprasuję.

Rozwaliły mnie te małe skarpetusie jak wieszłam na taką dużą suszarkę.

ja zamówiłam dla Tymusia taką wysoką szafkę na ubranka, bo mam taką samą dla Hani i jest bardzo pojemna, ale nie ten kolor ze zdjęcia, tylko olcha miodowa
http://brw.com.pl/pl/produkt/4381-szafka_wysoka_treg_1d1s_l_p/9-pokoj_mlodziezowy/v/12895
teraz muszę czekać do 7 dni
w ogóle Hania ma z tej serii mebelki
komodę, regał, szafkę nad biurko, półkę na maskotki a nawet biurko :-)
wybrałam je bo nie są tak bardzo głębokie jak inne a Hani pokoik jest malutki

Ostatnia edycja:
a ja jestem w trakcie prasowania
Hanusia mi pomaga na swoim sprzęcie :-)
tak więc praca taśmowa, bo ona ściąga z suszarki "prasuje" a potem przynosi mi do prasowania
jak zobaczy na jakiś bodach czy śpioszkach jakieś zwierzątko to się tak wzrusza i słodkim głosikiem mówi:
"o misia Timuś ma" :happy: kocham ją

reklama
Do góry