reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Kubie kupiliśmy Ikeę z tej serii: IKEA | Małe dziecko | Meble do przechowywania | MAMMUT | Komoda, 3 szuflady Ma jeden plus- ciężko to ustrojstwo zepsuć, co przy nieco większym dzieciaczku ma już znaczenie. Ostatnio Kubek walił swoim młotkiem w meble i nic :-) I co najlepsze zniechęciło go to do dalszych eksperymentów na meblach :-D

A! Przy okazji odkryłam, że Kuba FANTASTYCZNIE tłucze kotlety... nie no ten talent to trzeba wykorzystać :tak:

U nas dzieciaki też będą razem, bo ja tak jak Wronka też nie umiem zrezygnować z sypialni, a potem się pomyśli :-)

reklama
ja jestem w trakcie szukania komody - ale takiej cobym potem mogła dokupić szafę czy jakieś półki do pokoju Małej - znalazłam jedną w ikei IKEA | Meble do przechowywania | Komody | HEMNES | Komoda, 3 szuflady a potem mogłabym dokupić taką szafę IKEA | Meble do przechowywania | Szafy | HEMNES | Szafa

podobają mi się tylko cenowo mnie powalają

Fajna ta komoda kolezanka ma , te szuflady sa naprawde duże i jest pojemna.

Co do tych gaci po porodzie jak ktos szykuje się na CC to polecam kupic większe zwykłe takie bezszwowe ja wpadłam na to w ostatniej chwili i miałam takie
SLOGGI Game of Love czerwone WALENTYNKI NOWE S (893767827) - Aukcje internetowe Allegro
ale teraz kupie sobie jakies bazary takie bez gumki. fajne bo nie wbijają się w blizne

Fajna ta komoda kolezanka ma , te szuflady sa naprawde duże i jest pojemna.

Co do tych gaci po porodzie jak ktos szykuje się na CC to polecam kupic większe zwykłe takie bezszwowe ja wpadłam na to w ostatniej chwili i miałam takie
SLOGGI Game of Love czerwone WALENTYNKI NOWE S (893767827) - Aukcje internetowe Allegro
ale teraz kupie sobie jakies bazary takie bez gumki. fajne bo nie wbijają się w blizne

fajnie że o tym napisałaś, bo ja będę mieć CC i zastanawiałam się co kupić:-)
a czy przy CC też będą potrzebne podkłady??? i inne takie???

Witam wszystkie kwietniówki :-)
Ja miałam wybrany zestaw mebelków (łóżeczko+komoda+półka) Klupś Safari, ale mój S jak zobaczył "na żywo" wyraził sprzeciw (mówi, że z jakiejś sklejki i w ogóle byle jakie :szok::baffled::wściekła/y:)
Myślę niech Mu będzie znalazłam Z DREWNA,też mi się podoba:
Drewex Pokój Hippo transp (komoda + łóż.120x60 op. bok + szafa) - 2499.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci: wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce
żeby się troszkę w cenach zorientował

Ale chyba zostanie to:
bellamy pokój hubi - 2499.00<span class=notranslate> zł</span>
Podoba mi się motyw z umieszczeniem zdjęć/obrazków w tych ramkach

Tylko do komódki będę musiała dobrać inne białe łóżeczko, bo ta cena raczej nie wchodzi w grę
Łóżeczko Hubi Ballamy 60x120cm - kurier gratis - 579.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci: wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce

mm&sm
My mamy łóżeczko z serii Drewex Hippo, polecam!!
Teraz planujemy dokupić szafę, bo pojemniejsza a z następnej wypłaty komodę;-)
Łóżeczko sosnowe, świetnie wykonane, wszystkich zachwyca.
Zaraz szukam kabla, bo pocykałam kilka fotek komórką jak tylko przyszło to Wam do pokazania wrzucę:-)
Niby wydatek spory, ale mebelki tak śliczne i praktyczne, że wiele lat Lence posłużą i dla następnej pociechy będą, więc stwierdziliśmy, że się opłaca;-)

Jeśli chodzi o serię Safari to podobała mi się w necie, ale później widziałam na żywo i podzielam zdanie Twojego S:tak:

reklama
B.ładne, mimo to i tak spory wydatek.. Ja ostatnio liczę każdy grosik. Chyba za sknerzasta się zrobiłam :baffled:

"Sknerzasta" :-)
Ja wolę o sobie mówić "skąpo, rozsądna" :-)
Myślałam, że chociaż na tych mebelkach z Klupsia zaoszczędzimy, bo u rodziny i znajomych same dziewuszki się porodziły, więc na ubranka spadkowe nie ma co liczyć
aniam141 pisała kiedyś, że poluje na fajne rzeczy w lumpkach i myślę, że i ja się odważę i po raz pierwszy się wybiorę :tak:

Do góry